cebula 3 łyżki tartej olej do smażenia sól,pieprz,vegeta,itp. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 . Mięso wymieszać z boczkiem. 2 . Cebulkę drobno posiekać i przesmażyć na oleju.Dodać do mięsa. .4 .Ryż ugotowany dodać do masy .Posolić popieprzyć i przyprawić ulubionymi przyprawami.Dodać bułkę tartą tyle aby uformować kotlety.Wymieszać i formować kotleciki. 4 .Opanierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkityle ile chcemy, bez konieczności rozmrażania całego kawałka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przedstawię Wam moją prostą propozycję podania. Dowolność dodatków oczywiście tutaj jest dość spora. Ja do kotlecików lubię dodatek ryżu w każdej postaci, a do tego zielone warzywa. Tym razem trafiło na fasolkę. Zdradzę Wam sekret-takie smakołyki jem na diecie :) Także pamiętajcie, że przy odchudzaniu PRAWIE wszystko jest(...)Danie 2 w 1 a do tego niezwykle smaczne. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 352 kcal B 38 g W 6 g T 19 g (z dodatkiem 80 g ryżu i 100 g fasolki) 567 kcal B 45 g W 50 g T 20 g Składniki na 4 porcje: ▸400 g kurczaka/indyka ▸ 200 g sera żółtego ▸ 2 jajka ▸ 4 łyżki
Zdrowie i pysznie na talerzupłatków chili 2 łyżki cukru brązowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z limonki 3 cm świeżego imbiru 3 łyżki ciemnego sosu sojowego sok z ananasa Dodatkowo 200 g ryżu basmati 1 łyżka sezamu kolendra/natka pietruszki Instructions Ananasa odsączamy na sicie. Soku nie wylewamy, będzie nam potrzebny do sosu. Czosnek siekamy, a imbir ścieramy na tarce. Kurczaka kroimy w większą(...)zmniejszamy ogień i gotujemy około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając. Sos w tym czasie skarmelizuje się i wyraźnie zgęstnieje, oblepiając kurczaka oraz warzywa. Danie podajemy z ryżem basmati. Przed podaniem posypujemy sezamem oraz świeżą, posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchninauczyłam się przygotowywać risotto, jestem jego wielką fanką. Jednak teraz, kiedy jestem świeżo po diecie dr Dąbrowskiej , ryż jest dla mnie póki co zbyt ciężkostrawny. Postanowiłam zatem zamienić ryż na kaszę gryczaną i zamiast risotta, przyrządzać kaszotto Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na moją ulubioną wersję kaszotto z dodatkiem pieczarek, pomidorów i kukurydzy. Jest ono proste
Okiem Blondynki by McBlondipapryki żółte przekroić wzdłuż na połowę (papryki były nie za duże i w całości do nadziewania nie pasowały), usunąć pestki, opłukać mielone drobiowe mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym, wystudzonym ryżem, koperkiem, jajkiem, kucharkiem, papryką ostrą na kleistą masę na każdą połówkę papryki nałożyć sporą porcję farszu, dobrze przycisnąć farsz i układać w brytfance wysmarowanej olejem rzepakowym lub w innej formie(...)220C, grzanie góra/dół, piec pod przykryciem z 35 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu piec z 10 minut w 170C - pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym drobiowym i ryżem jest bardzo smacznym, sycącym daniem i na obiad i na kolację, smakuje również na zimno, papryka żółta jest bardziej delikatna, słodsza.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjest to warzywo niezwykle wszechstronne. Dynia w połączeniu z ciecierzycą, lekko słodkawą czerwoną cebulą i odpowiednią mieszanką przypraw i mleka kokosowego tworzy fantastyczne lekkie danie, a w towarzystwie ryżu (najlepiej basmati) sycące i lekkostrawne danie. Jak już wielokrotnie wspominałam, moje Miśki nie lubią pikantnych potraw, dlatego ostrą papryczkę podałam w ilościach śladowych, jeżeli Wam to nie przeszkadza to śmiało szalejcie(...)ilością. Składniki na 4 porcje (podane z ryżem): około 500 g dyni (u mnie piżmowa) obrana i pokrojona w kostkę około 400 g ugotowanej ciecierzycy 2 czerwone cebule puszka mleka kokosowego 400 ml (u mnie light) pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka mieszanki garam masala pół łyżeczki curry łyżeczka nasion kolendry łyżeczka suszonego czosnku lub 2 ząbki świeżego pęczek ulubionego zielska
greenscarfdodać łyżeczkę mąki kukurydzianej. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Grillujemy na patelni grillowej bądź grillu elektrycznym. Podajemy z ryżem i sosem morelowym. * do przygotowania dania użyłam świeżego, 100% soku pomarańczowego z miąższem ** opcjonalnie, jeśli lubicie gęstsze sosy By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnibobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż z bobem i szpinakiem pasta z bobu z miętą letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraka, bobem i kozim serem zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym zielone warzywne curry pasta z bobu Zielony hummus z bobu Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 g ugotowanego i obranego z łupin bobu
Kulinarne przygody Gatityogórki kiszone sól, pieprz 2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Woreczek ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę i ogórek kiszony kroimy w kostkę, odsączamy z wody tuńczyka i kukurydzę. Ugotowany ryż przesypujemy na sitko i płuczemy w zimnej wodzie aby pozbyć się ewentualnego kleiku. Dobrze odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez ale również możemy zrobić wersję bez majonezu
W Moim Magicznym Domusosu rybnego 200 g mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki soli 2 garście jarmuży lub szpinaku 1 jajko 2 posiekane liście kafiru 1 cebula posiekana 1 papryczka chili posiekana 300 g ryżu najlepiej jaśminowego Przygotowanie: Do malaksera wrzucić składniki na pastę i blendować aż powstanie gładka masa. Rozgrzać olej na patelni i dodać cebulę, chilli i dusić około 2 minut. Dodać wcześniej(...)minut (albo aż ryba będzie miękka). W oddzielnej miseczce rozbić jajko, dodać resztę sosu rybnego i 2 łyżki pasty z patelni. Wymieszać i rozprowadzić na patelni. Najlepiej podawać z ryżem. 1 porcja zawiera ok.: 613 kcal 25,6 g białka 14,1 g tłuszczu 98,2 g węglowodanów Smacznego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyskórki i pokrojone w kostkę pomidory, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez około 15 minut *** *** Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku *** *** Ryż gotujemy na sypko i mieszamy z farszem mięsnym. Farsz powinien być dość wyraziście doprawiony więc w razie potrzeby warto go jeszcze dosmaczyć *** *** Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na połówki
Blog z ApetytemPrzepis na chrupiące i pachnące placki ziemniaczane. Ciężko im się oprzeć, a z domowym sosem czosnkowym to już poprostu rewelacja :) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 1
kuchnia doskismakuje wybornie. To ryż wymieszany z warzywami, czasami z mięsem, potrawa popularna na Bliskim Wschodzie, w Azji Środkowej czy na Bałkanach. Polecam to danie gorąco. U mnie mieszanka ryżu, który mi pozostał po innych daniach i mieszanka owoców morza. Pilaw z kolorowego ryżu, mieszanki morskiej i szpinaku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesoczysty i lekki w smaku – bardzo letni! Nam perfekcyjnie smakował z ugotowaną na sypko kolorową komosą ryżową, ale świetnie jako dodatek do tak upieczonego mięsa i sosu sprawdzi się ryż, chrupiąca bagietka i gotowane albo upieczone ziemniaki. Przepis jest prosty i niewymagający – kupcie jak najlepszego kurczaka, to on jest tutaj gwiazdą! Do tego przepisu możecie użyć udek kurczaka, albo(...)miodu 3 łyżki soku z limonki 2 łyżeczki skórki startej z limonki 5-6 łyżek grubo posiekanej kolendry albo natki pietruszki 2-3 szczypiory z cebulką do podania – kasza, ryż, bagietka, cieniutkie plasterki limonki
Karo in the Kitchensurówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany ryż ( np. według tego przepisu ) Marynata: 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypioru, razem z cebulkami 1/2 szklanki tartego imbiru 5 przypraw chińskich lub: Szczypta cynamonu Szczypta pieprzu kajeńskiego Szczypta kminu rzymskiego(...)piecz w 160 stopniach przez 30 minut. Po 25 minutach podkręć temperaturę do 200 stopni i piecz 20 minut. Ostudź, porwij przy pomocy widelców na małe kawałki. Podawaj z ryżem lub z papierem ryżowym. Smacznego! Artykuł Wtorek: Kaczka po chińsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz