Mąka żytnia razowa typ 2000 – 1kg Płatki ziemniaczane Ryż i fasole- zdrowo, naturalnie, bez chemii wygodne opakowanie, duży wybór : Ryż czerwony 400 g Fasola Mung 200g Orzeszki, Słodycze – zdrowe , pyszne i nie drogie :) w dodatku wygodne opakowanie :) Orzeszki ziemne prażone Orzechy Ziemne w karmelu 200g
Gotowanie Patkipietruszki (ok. 4 g), - duża papryka (ok. 230 g), - mały pomidor (ok. 100 g), - pół mozzarelli (ok. 63 g), - przyprawy: papryka słodka, oregano, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju. 3. Do cebuli dodajemy mięso(...)smażymy kilka minut. 4. Do mięsa dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, szczyptę papryki słodkiej, oregano, soli i pieprzu. 5. Mięso łączymy z ugotowanym ryżem. 6. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy nasiona i faszerujemy. 7. Faszerowaną paprykę przykrywamy plasterkami pomidora i mozzarelli. 8. Faszerowaną paprykę pieczemy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym niewielką ilością wody
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachBrokuły myjemy, dzielimy na różyczki, wkładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą i wstawiamy na gaz. Od momentu zagotowania wody gotujemy 5 minut. Po tym czasie wykładamy brokuły na Sitko. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach i wkładamy do garnka z grubym dnem. Zalewamy wodą, tak by jej poziom zakrył cebulę. Gotujemy(...)średnim gazie. Łyżkę mąki dobrze mieszamy w szklance wody. Dodajemy do sosu i doprowadzamy do wrzenia, Gotujemy około 5 minut. Do sosu dodajemy ugotowane brokuły, mieszamy. Podajemy z ryżem, posypane uprazonymi pestkami dyni. Inspiracja: olgasmile.pl
Szkrab Je Samjuż trzecia wersja kaszotto na blogu, z czego każda jest z innym rodzajem kaszy. Biorąc jednak pod uwagę swoje skromne doświadczenie, uważam że to właśnie pęczak najlepiej zastępuje ryż Arborio. Dzięki swoim szerokim, pękatym ziarnom, podobnie jak on doskonale łączy się z różnymi przyprawami, wchłaniając ich smak i aromat, a po ugotowaniu charakteryzuje(...)się kleistą konsystencją. Przygotowując kaszotto postępujemy praktycznie tak samo jak w przypadku rissoto. Z tą różnicą, że nie wymaga aż tak dużej uwagi, ponieważ kasza jest mniej wrażliwa niż ryż i trzeba się naprawdę postarać, żeby ją rozgotować, a co za tym idzie o wiele trudniej zepsuć danie. Pamiętaj jednak, że w jednym i drugim przypadku sukcesem, będzie jeśli
Fitsweet.meMoje dzieci ostatnio oszalały na punkcie tych babeczek. Zresztą nie tylko dzieci, bo każdy kto ich u mnie próbował, był zachwycony. Są niesamowicie delikatne i pyszne
kuchnia doskiWczoraj dodałam wpis z przepisem na puree z dyni , więc dziś przepis na szybkie ciasto z jego wykorzystaniem. Ciasto jest pyszne, a zapach w całym domu
kuchnia doskiSezon dyniowy rozpoczynam przepisem na puree z dyni. Zawsze staram się zrobić duży zapas puree, ponieważ można z niego zrobić mnustwo potraw, zarówno słodkich jak i
kuchnia doskikroimy w kostkę. Mięso mielone i warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut. Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy ½ łyżeczki soli i sok z limonki. Gotujemy przez kwadrans, następnie wsypujemy ryż, gotujemy do jego miękkości, mieszając od czasu do czasu. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami gorącego wywaru, dodajemy do całości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem
R'n'G KitchenJeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki
Kuchenne WariacjeTo są chyba najbardziej udane muffinki jakie kiedykolwiek zrobiłam. Chciałam sprawdzić jakie wyjdą jeśli zamiast mleka lub jogurtu dodam coś gazowanego. Wyszły rewelacyjne i dzieci po
kuchnia doskiłyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki Wykonanie: Cebule obieramy i drobno kroimy. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni szklimy ją, aż będzie miękka. W dużej misce dokładnie mieszamy mięso, ryż, cebulę i przyprawiamy. Papryki myjemy i odcinamy górną część, usuwamy nasiona. Papryki faszerujemy mięsem i przykrywamy odciętymi górnymi częściami. Układamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Kulinarne przygody GatitySkładniki 100 g ryżu (najlepiej parboiled) 4 ogórki konserwowe połowa papryki czerwonej pół puszki kukurydzy 100 g wędzonej ryby czubata łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Przepis 1 Ryż gotujemy i studzimy. Przesypujemy do miski. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Z ryby pozbywamy się ości (jeżeli nie używamy fileta). 2 Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy majonezem
Kuchnia Bazyliifantastyczne kaszotto z kurkami tej samej marki. Jest jeszcze Kaszotto z podgrzybkami i Risotto z borowikami. To opakowania wypełnione w 100% naturalnym składnikami bez sztucznych dodatków – tylko ryż ( kasza ) + grzyby + suszone warzywa. NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT A przygotowuje się błyskawicznie i jest świetnym pomysłem zarówno na samodzielne danie, jak i np. tak jak dziś dodatek(...)kostkę mięso – chwilkę przesmażamy. Wsypujemy risotto z pieczarkami, przesmażamy i podlewamy bulionem – nie dodajemy całego bulionu „na raz”, tylko podlewamy chochelka po chochelce. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Na koniec dodajemy odrobinę masła i startego sera, napełniamy papryki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok. 15-20 minut / 170C. Smacznego! Produkty można kupić
Ostra na Słodkowodą, by pozbyć się ze środka wszystkich nasion. Mięso mieszamy z surowym ryżem i jajkiem. Doprawiamy masę solą i pieprzem. Papryki napełniamy do ok. ⅔ objętości (nie do pełna, bo ryż w trakcie gotowania pęcznieje i farsz wydostałby się na zewnątrz). Papryki ustawiamy pionowo w garnku i zalewamy zimną wodą do około połowy wysokości papryk i solimy. Do każdej papryki
Dieta bez mlekapodsmażone kurki dodać do gorącego bulionu razem z ziemniakami, doprawić solą, czarnym pieprzem, odrobiną pieprzu cayenne i gotować na niedużym ogniu aż ziemniaki zmiękną. W osobnym garnku ugotować ryż(...)kolorowy jest bogatszy w smaku i ciekawiej wygląda). Ugotowaną zupę zmiksować blenderem. Posiekane wcześniej orzechy włoskie wrzucić do zupy i wymieszać. Do miseczki na zupę wsypać odrobinę ugotowanego ryżu, dodać ok. łyżki śmietany i posiekaną natkę pietruszki (ilość wedle uznania). Smacznego
Ukojenie Podniebienia