ryżu preparowanego Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę kajmakową podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Rozpuszczoną czekoladę łączymy z masą korówkową. Ryż wsypujemy do dużej miski, łączymy z masą czekoladowo-kajmakową i dokładnie mieszamy. W osobnej miseczce z wodą moczymy ręce a następnie lepimy z masy małe
Złote przepisyTaki tort zrobiłam na 4-te urodziny mojego synka, amatora słodyczy Kinder :) Był naprawdę zachwycony, a jego mina kiedy zobaczył swój tort była bezcenna :) Jest idealny
kuchnia doskilżejszy ryż. Jak się również można domyślić, to dzisiejsze jest na tyle łagodne, że dzieci też spokojnie mogą jeść, i na tyle szybkie do zrobienia, że podczas gotowania ryżu robi się reszta. Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie około pół kg kalafiora podzielonego na małe różyczki 1 duża cebula pęczek natki pietruszki puszka 400 ml mleka kokosowego łyżeczka(...)powinny być wystarczająco miękkie. Dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dopraw solą i doprowadź do zagotowania. Na samym końcu dodaj posiekaną pietruszkę. To wszystko. Najlepiej smakuje podane z ryżem. Artykuł Kalafiorowe curry z cukinią pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfnatrzeć mieszanką przypraw i odstawić na kilkanaście minut. Przygotować farsz - ugotować i wystudzić ryż, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Mięso zmielić w maszynce do mięsa, dodać do ryżu i cebulki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawami i koncentratem pomidorowym. Każdą cukinię zapełnić farszem, po wierzchu po wierzchu posypać startym żółtym serem (dla alergika nie posypywać niczym, albo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebulionu 250 ml różowego wina sól, pieprz 1/2 cukinii oliwa z oliwek do smażenia świeża bazylia i natka pietruszki dodatki: natka pietruszki, brązowy ryż, drobno posiekany pomidor malinowy pozbawiony skórki, doprawiony oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem Pomidory pozbawiam skórki i kroję. W dużym garnku rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę(...)które redukuję o połowę. Wlewam bulion i gotuję zupę jeszcze 10 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekane świeże zioła. Miksuję zupę na gładki krem i podaję z ugotowanym ryżem, natką pietruszki i salsą pomidorową. Smacznego, Klaudia
Mango Papajałyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili 1 szkl orzechów nerkowca 2 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki cukru 4 łyżki wody ryż Cebulę pokroić na cztery części, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju w rozgrzanym woku. Po chwili dodać(...)orzechy, pokrojone w kostkę mięso oraz sos chili. Gdy mięso zmieni kolor i nieco się przyrumieni dodać sos sojowy, wodę i cukier. Dusić przez 2-3 minuty. Podawać z ryżem. Artykuł Kurczak z orzechami nerkowca pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniawłasnym 1 puszka kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo por majonez sól, pieprz Jajka i por pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do większej miski przesypać ryż oraz resztę składników. Doprawić solą i peprzem. Dodać majonez i wymieszać. Gotowe! Artykuł Sałatka ryżowa z tuńczykiem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaProsty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował
kuchnia doskioleju, na średniej mocy palnika, przez około 5 minut, aż zrobi się szklista i miękka. Często mieszamy, na minutę przed końcem smażenia dodajemy starty na tarce ząbek czosnku. Ugotowany ryż, parmezan, podsmażoną cebulkę, jajko, natkę pietruszki i bułkę tartą wkładamy do pojemnika malaksera. Doprawiamy solą i pieprzem. Krótko miksujemy, wykładamy do miski. Zwilżonymi wodą dłońmi nabieramy porcje masy
cool and mintyTe roladki to pomysł i wykonanie mojego 11-to letniego syna :) Przyszedł do mnie wieczorem i zapytał czy mamy w domu piersi z kurczaka, brokuł i
kuchnia doskizwiędnie. Odkryć, dodać pomidory, miętę, oregano, posiekany czosnek, sól i pieprz. Wymieszać, gotować parę minut na małym ogniu, aż soki lekko odparują. Zdjąć patelnię z ognia, dodać ugotowany ryż, dokładnie wymieszać, przestudzić. Wymieszać farsz ze świeżymi ziołami ( o ile używamy) , doprawić do smaku. Farszem nadziać papryki, można posypać farsz niewielką ilością fety. Papryki przykryć odciętą częścią, zawiązać sznurkiem kuchennym
Stare GaryMasa budyniowa: 2 żołtka 2 szklanki mleka 2 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki maki pszennej 3 łyżki cukru 200 g miękkiego masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej 50 g ryżu preparowanego ok. 200 g orzeszków ziemnych solonych Szklankę mleka zagotowujemy. Drugą natomiast mieszamy z żółtkami, cukrem i mąkami. Wlewamy do gotującego mleka i zagotowujemy całość, mieszając by się nie przypaliło. Miękkie(...)masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową z ryżem, a na nią wykładamy krem budyniowy, a na nim układamy orzeszki ziemne (można je posiekać
Cynamonowe szczęściekukurydzę, czosnek oraz kawałki ananasa, cukinii i papryki. Doprawiamy do smaku i dusimy 10 min. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy lub posypujemy ulubioną przyprawą i smażymy. Równocześnie gotujemy ryż. Na koniec zaprawiamy nasze słodko kwaśne leczo . Zaprawa to: 100 ml zalewy ananasowej wymieszane z odrobiną soku z cytryny i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Doprowadzamy warzywa do wrzenia
Rusty Forknatka pietruszki kapusta - włoska, biała lub pekińska przyprawy - sól ziołowa i cytrynowa, pieprz, kurkuma lub curry masło lub olej Przygotowanie: kapustę sparzamy - jeśli to pekińska nie trzeba ;) ryż gotujemy o 10 minut krócej niż jest napisane na opakowaniu - można pod koniec gotowanie wsypać łyżeczkę kurkumy lub curry, nie dość że walory smakowe będą mocniejsze, to jeszcze walory(...)oleju do cebuli dodajemy marchew, pietruszkę i pieczarki - podsmażamy aż pieczarki puszczą soki suszone pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw podduszone warzywa dodajemy do ugotowanego ryżu, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku dodajemy jeszcze na sam koniec posiekaną natkę pietruszki na liść kapusty nakładamy farsz i zawijamy ciasno tak jak krokiety układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym, podlewamy
Gotowanie z pasjąBardzo lubię ciasta marchewkowe, a tym razem postanowiłam zrobić w formie babeczek. Są naprawdę pyszne i idealne do niedzielnej kawki :) Na przepis natrafiłam tutaj . Składniki
kuchnia doski