ryż zapiekany z ku - 500 przepisów (strona:19/34)

Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem i rodzynkami 132

drobno posiekaj. Dodaj do ryżu, gdy cydr już odparuje. Zacznij teraz wlewać powoli bulion i cały czas mieszaj. Gotuj całość na małym ogniu przez 15 minut , dolewając stopniowo wywaru. Na koniec dodaj kurkumę i przypraw opcjonalnie solą. Z upieczonej cukinii wybierz miąższ, posiekaj go drobno i dodaj do farszu. Farszem wypełniaj cukinie, a następnie zapiekaj przez 5-10 minut

Food Square
Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) 178

Chciałoby się rzec, że to będzie zdrowe danie. Zapiekany filet z indyka na warzywach, samo zdrowie. Jednak mamy tutaj dodatek majonezu i sera żółtego. Jeśli więc liczycie kalorie, to nie jest wersja przepisu dla Was. Jeśli jednak jesteście na diecie low-carb, śmiało przyrządzajcie to danie. Dzięki zastosowaniu warstwy majonez+ser, mięsko jest mięciutkie i wilgotne, a w samym(...)doprawiony czosnkiem, co nadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego

Mieszam w Garnku
Ryż zapiekany z warzywami 329

papryka mielona ostra Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa przesmażyć na oleju (około 10 minut), lekko rozdrobnić. Przestudzić. Połączyć 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany oraz 3 łyżki ketchupu. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystkie składniki potrawy. Przyprawić Kucharkiem i niewielką ilością ostrej papryki. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać ketchupem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym

Praktyczna pl
Flan pomidorowy z parmezanem 186

opcjonalnie) 4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko pesto bazyliowe gotowe lub własnej roboty  Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Posiekałam. Na oliwie z oliwek (ok 1 łyżka)  usmażyłam rozgnieciony czosnek, dodałam pokrojone pomidory. Po kilku minutach zmiksowałam. Odstawiłam do wystygnięcia. Po wystygnięciu dodałam pozostałe składniki - jaja lekko ubijając. Do wysmarowanych olejem kokilek wlałam masę. Zapiekałam w kąpieli wodnej

AZgotuj!
Gołąbki z ryżem jaśminowym 96

najmniejszych oczkach. Ryż ugotowałem na półtwardo. Ostudziłem i dodałem do mięsa. Cebule posiekałem, zeszkliłem na rozgrzanym tłuszczu, dodałem do mięsa. Całość doprawiłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Składniki dokładnie połączyłem. Na każdy liść ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym, wierzch zakryłem pozostałymi liśćmi. Zapiekałem je przez 2 godziny

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana 171

Dodajemy surowy ryż i całość dusimy pod przykryciem do momentu aż zmięknie.  Umytą paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Faszerujemy przygotowanym farszem i układamy na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż papryka zmięknie, około 15minut. Na koniec pieczenia paprykę przykrywamy serem i zapiekamy aż się

Qchnia po prostu
Schab zapiekany pod pierzynką warzywno-serową 310

potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko się "uspokoi" a mięso "wchłonie soki".   Mięsko smakuje trochę jak uduszone, bo z warzyw, keczupu i majonezu tworzy się sosik, w którym mięsko cały czas jest zanurzone i w nim sobie dochodzi. Podawać można właściwie ze wszystkim - z ziemniakami, frytkami, kaszą, ryżem lub po prostu

Kto ugości moich gości?
Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 252

pewno :) W karcie było tyle smakoływków, że ciężko było się na cokolwiek zdecydować - aromatyczne zupy, marynowane w jogurcie i pieczone w piecu tandor mięso z kurczaka lub jagnięciny, czy ryż basmati z mnóstwem dodatków. W końcu wybrałam Maithy Chicken Masala- czyli kurczaka w delikatnym jogurtowym sosie z orzechami nerkowca i mnóstwem orientalnych przypraw, a do tego tradycyjny chlebek naan(...)Całość zalać mlekiem kokosowym. Dodać liście limonki kaffir. Dusić na małym ogniu. 6. W tym czasie przełożyć kurczaka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wraz z całą marynatą. Zapiekać w 200 stopniach ok. 10 minut, aż całość lekko się zarumieni. 7. Jogurt zahartować odrobiną sosu i dodać na patelnię. Dokładnie wymieszać. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do całości

DefinicjaSmaku
Papryka faszerowana i zapiekana 216

wodzie. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor po czym dodać do mięsa. Doprawić solą majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w naczyniu do zapiekania. Pomidory

O kuchni z uczuciem
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 151

wodzie. Ryż gotujemy. Gdy się wystudzi dodajemy do mięsa. Ser ścieramy na tarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem

Smaki Ewy
Pałki kurczaka z pieczarkami, groszkiem i marchewką 138

piekarnika i zapiekać około 50 minut. W międzyczasie obgotować w osolonej wodzie marchew i groszek – nie za długo, warzywa mają się tylko podgotować. Odcedzić. Po 45 minutach zdjąć pokrywę z żaroodpornego naczynia i dodać marchew z groszkiem, przemieszać – całość piec bez przykrycia jeszcze około 15 minut (do czasu zrumienienia się skórki na pałkach). Podawać z ziemniakami lub ryżem.   Powstały

Nie tylko w kuchni
Zapiekanka jaglana z brokułami i wędzonym twarogiem, Vegus 217

pomidorów. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez ok. 20-30 minut. Przepis dodaję do akcji: Kolejna wizyta w   Vegusie , tym razem w celach obiadowych - wrażenia kolejny raz bardzo pozytywne. A najlepsze jest to, że na obiad czekamy kilka do kilkunastu minut. Smaczna zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy

Qlinarnie i Qlinarnie
Roladki z piersi kurzych w pysznym sosie z porem 187

Zrobiłam to danie na święta, moi goście się zajadali. Wyszło pyszne, godne polecenia.   Pałki kurze przeciąć wzdłuż, aż do kości. Zdjąć skórę, naciąć mięso naokoło

Kuchnia Pokoleń
Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie 199

zapiekać kilka minut w piekarniku, by skóra się zarumieniła. W międzyczasie w małym rondelku rozpuścić resztę masła, dodać sok z cytryny i pomarańczy oraz miód. Kurczaka po zrumienieniu skóry przewrócić na drugą stronę, zalać przygotowaną marynatą i piec pod folią do miękkości. Na 5-10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Kurczaka w pomarańczowo-miodowej marynacie można podawać z ryżem

Pociąg Do Kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję