ryż zapiekany z ku - 500 przepisów (strona:18/34)

Ziemniaki ze Szpinakiem zapiekane w Cieście + łosoś czyli spóźnione Środowe Rybki odc.28 151

Lubicie ziemniaki??? przyznam, że ja bardzo. Owszem mam fazy na ryż czy kasze, lubię też makarony ale ziemniaki mogę jeść ze wszystkim i zawsze czego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kefta Mkaouara 181

jajka się zetną do pożądanej konsystencji. Pulpeciki można także zapiekać w naczyniu do tagine lub innym żaroodpornym naczyniu w piekarniku. Danie to można również przygotować tradycyjnie na palniku, na głębokiej patelni lub rondlu z grubym dnem - gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu od czasu do czasu delikatnie mieszać. Podawać z ryżem, kuskusem, lub ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
GOŁĄBKOWA ZAPIEKANKA 159

doprawiamy sola i ziołami. Zagotowujemy. Ugotowaną kaszę, ryż i mięso łączymy razem i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. W wysokim naczyniu żaroodpornym smarujemy boki tłuszczem.  Układamy na spód liście kapusty, następnie farsz i polewamy sosem.  Czynność powtarzamy, aż do skończenia składników.  Wierzch przykryć liśćmi kapusty. Zapiekamy w 180 stopniach C przykrywając pokrywką

Prosto i Smacznie z Anetą
Poniedziałkowy "fit" - papryki faszerowane 177

dodajemy koncentrat pomidorowy, ugotowany ryż i posiekaną pietruszkę.  Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.  Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy na dno naczynia żaroodpornego, na tym układamy papryki. Zamiast kostki z wodą możemy użyć szklanki bulionu czy rosołu.   Zapiekamy ok 40 minut w piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki z ziemniakami i twarogiem – mocno pachnące wędzonką 193

Gołąbki to nie tylko nieśmiertelne mięso i ryż albo kasze, tym razem… Moje gołąbki są z najprostszych, wręcz ‘chłopskich’ składników. Pełne ziemniaków. I z twarogiem. I z oscypkiem na dodatek. I jeszcze z chrupiącymi skwarkami z boczku i z wędzonej słoniny. I są megapyszne! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką – szklane żaroodporne, gęsiarkę, garnek rzymski – miskę

Karo in the Kitchen
Pieczone, faszerowane pomidory 204

odcedzić, odcisnąć, posiekać. Do miski włożyć ugotowany ryż ( ok 200 g, pozostały zużyć do innego dania), dodać szpinak, 1/2 szklanki zmiksowanych pomidorów, czosnek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Pomidory lekko posolić, do każdego nałożyć farsz, położyć listek mięty, można dodać po łyżeczce zmiksowanych pomidorów (opcjonalnie), przykryć odciętą częścią. Naczynie do zapiekania polać oliwą, dodać 2 - 3 łyżki zmiksowanych pomidorów

Stare Gary
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym 162

oliwie. Dodać mięso, doprawić. Przesmażyć na rumiano. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać do mięsa. Wszystko ładnie wymieszać. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego ucinając przy samym ogonku. Nakładać farsz do papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 30 minut. 5 minut przed końcem posypujemy serem i ponownie zapiekamy. Smacznego

Tagebuch po polsku
Zapiekanka makaronowa z łososiem 89

mnie mieszanka makaronów: z ryżu czarnego, z ryżu brązowego i dynią) 150 g ajvaru z dyni (przepis znajdziesz  tutaj ) 2 dzwonki łosia 1 mozzarella 3 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa sok 1/2 cytryny Przygotowanie: Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku i układamy w naczyniu i zapiekamy w 180 st przez

Łycha smaków
Cukinia faszerowana mięsem i ryżem 158

rozgotują, a sos lekko zredukuje. Dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz powinien być rzadki. Wykonanie: Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, przecinamy na pół, wydrążamy środek łyżeczką. Tak przygotowaną cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i napełniamy czubato farszem. Cukinie wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 30 minut w 175 stopniach. Ja zapiekam

Smak mojego domu
Papryka faszerowana 123

bazylią. Dusimy. Na koniec dodajemy podgotowany ryż i wszystko starannie mieszamy. Paprykom odcinamy góry, aby zrobić pokrywki. Wyjmujemy z środka nasiona, delikatnie solimy. Piekarnik nastawiamy na 180C. Papryki nadziewamy przygotowanym farszem, na górę dodajemy ser żółty i przykrywamy odciętymi pokrywkami. Całe papryki delikatnie smarujemy oliwą przy użyciu pędzla. Całość zapiekamy 30-40min. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pomidorowa ze świeżych pomidorów 77

osuszyć, przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, przecięciem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Zdjąć z pomidorów skórkę. Pomidory razem z sosem, który się wytworzył przetrzeć przez sito. Włożyć do garnka, wlać bulion i zagotować, doprawić szczyptą cukru i ewentualnie solą. Podawać z ryżem, makaronem... ja preferuję z ryżem. Można dodać śmietanę

królestwo garów
Faszerowana papryka w stylu meksykańskim 153

¡Hola! :) Dzisiaj chciałabym wam zaproponować trochę ostrzejsze wydanie faszerowanej papryki. W standardowym wydaniu przygotowuję ją z farszem składającym się z ryżu i mielonego mięsa. Dzisiejsza wersja

Taste Therapy
Bakłażany faszerowane kurkami 199

pietruszki, bułkę tartą a następnie ryż. Wymieszałam.     Bakłażany wydrążyłam z miąższu zostawiając brzegi. Miąższ pokroiłam i podsmażyłam na patelni na łyżce oliwy. Dodałam go do przygotowanego farszu. Wymieszałam i wyłożyłam na wydrążone łódeczki bakłażanów.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Nafaszerowane bakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około

Kuchnia u Krysi
40 pomysłów na letnie obiady 163

ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce

Moja smaczna kuchnia
Zapiekana ryba z warzywami i ryżem :) 151

podczas pieczenia.  Prawie ugotowany ryż rozprowadź równomiernie po powierzchni garnka kamiennego. Następnie ułóż pokrojone w paski filety z dorsza, które należy oprószyć solą i szczyptą tymianku.  Teraz wysyp mrożone warzywa, dodaj pokrojoną w kostkę dynię. Ponownie oprósz solą i przyprawami.  Całość polej oliwą z oliwek (ok. 2-3 łyżki). Zapiekaj w nagrzanym na 180*C piekarniku

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania