Pewnie znacie już cannelloni i robiliście z niego dużo przysmaków a dziś zapraszam na mój przysmak. Cannelloni to oczywiście duże grube rury makaronowe idealne do nadziania
Moje Małe Czarowaniesię totalnym zawaleniem spiżarni. W związku z tym podjęłam postanowienie - w najbliższym czasie żadnych zakupów, oczywiście poza świątecznymi, które wzbogaciłyby moją obszerną kolekcję makaronów, torebek ryżu, puszek z ananasem itp. Jedynie świeżyzna: owoce, warzywa, ser, wędlina... Muszę koniecznie odświeżyć zapasy :/ Dzisiejsza zupa to wynik powyższego postanowienia, ugotowałam ją z tego co miałam w szafce i lodówce, i o dziwo okazała
Kuchenne zapiski Edytyminuty i wsypujemy ryż, prażymy go ok. 4 minut często mieszając. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy do momentu gdy woda wsiąknie w ryż, od czasu do czasu mieszając. Idealny do warzyw jak i potraw chińskich
upichconabiałym pieprzem oraz płatkami papryki. Gotujemy około 8-10 minut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy aż sos się zagęści. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na GazW imieniu sieci Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z
Stare GaryPrzepyszne faszerowane papryki. Pierwszy raz spotkałam na rynku fioletowe podłużne papryki, znakomicie się upiekły, były bardzo miękkie. Rewelacyjny okazał się również turecki ryż do
Stare GaryKolejne faszerowane papryki, tym razem z dodatkiem mięsa. Użyłam papryk podłużnych. Faszeruje się je nieco mniej wygodnie niż duże okrągłe papryki, ale
Stare GaryKushari / kuszari jest to jedna z najpopularniejszych potraw w Egipcie.Potrawa z ryżu , makaronu , smażonej cebuli , ciecierzycy , soczewicy i ostrego sosu pomidorowego .Można ją kupić od każdego
Ostra na SłodkoSezon grillowy zbliża się nieubłaganie. Na razie może i małymi krokami, ale z każdym tym zimnym, jesiennym dniem coraz bliżej do wiosny oraz lata ;) Postanowiłem na
Parowar FacetaSchab po chińsku to mój pomysł na szybki, mięsny, pożywny obiad. Gęsty sos z warzywami, do tego plaster chudego schabu i porcja ryżu zadowolą chyba najbardziej wymagających ... :)) Składniki: 6 plastr ów schabu 1 op. mrożonej mieszanki chińskiej (u mnie Hortex) 2 ząbki czosnku sól pieprz ziołowy słodka papryka 1 łyżeczka sosu sojowego curry liść laurowy ziele angielskie 1 czubata
Walijskie PichceniePasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie . Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle
Kulinarny karnet Christopheragotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie kroimy mięso i podsmażamy na łyżce oliwy. Gdy się zarumieni dodajemy warzywa, a następnie sos. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut, akurat ryż będzie już gotowy :) I tyle! Ocena sosu: No cóż, kolor z racji swojej intensywności troszkę mnie odstraszył, ale nic bardziej mylnego! Wyszło naprawdę
Emcia Pichcifamily:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Gdy ryż bedzie gotowy połączyć go z kurczakiem i warzywami (dodać też ugotowane i pokrojone na mniejsze częsci szparagi), dodać imbir, masło oraz serek homogenizowany. Wymieszać dokładnie
Zgrabne Gotowaniejest to skomplikowane danie a sposób przyprawienia nada mu indywidualny charakter. Chili con carne czyli wołowinę z chili podaje się z tortillami, z nachos, z ryżem albo po prostu z pieczywem. Mięso z warzywami jest pożywne, sycące i rozgrzewające. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamocno nieroślinna, ale nie jest trudno ją zweganizować Kluczem do przyrządzenia gambo jest zasmażka złożona z mąki podsmażonej na oleju. Do tego dużo warzyw, przyprawy, roślinne kiełbaski i gotowe Bardzo sycące danie podawane zwykle z ryżem. W sam raz na obiad lub ciepły lunch do pracy. I wiem z autopsji, że także goście na rodzinnej imprezie będą nim zachwyceni. Polecam(...)Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez około 15-20 minut. Na końcu wrzucamy pokrojone parówki sojowe lub kiełbaski i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Jeśli I gambo gotowe! Podajemy na gorąco z ryżem. Dla smakoszy ostrzejszych smaków polecam posypać gambo płatkami chilli. Smacznego! Artykuł Gambo
Lamarida.pl