Przepis na : obiad
Przepyszne, lekkie i dietetyczne danie obiadowe z sezonowymi szparagami oraz cukinią, jeśli potrawka kojarzy Wam się z bezsmakową papką ze szpitala, musicie jej spróbować. Ta propozycja na pewno wymaże to wspomnienie. Składniki: 1l wywaru ze szparagów 600g piersi z kurczaka Średnia cukinia 500g białych szparagów 200ml śmietanki słodkiej 12% 2 czubate łyżki mąki Sól Biały pieprz Płatki słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i gotujemy w osolonym wywarze ze szparagów przez około 15 minut. W... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...