Wołowina, pomidory, fasola - chili con carne według Pyzy

Wołowina, pomidory, fasola - chili con carne według Pyzy

Wołowina, pomidory, fasola - chili con carne według Pyzy

Chili con carne to danie w pewnym sensie nieco podobne do naszego bigosu. Dlaczego ? Ano dlatego, że odgrzewane smakuje lepiej niż zaraz po ugotowaniu a poza tym każda gospodyni w Meksyku skąd potrawa pochodzi, ma na nie swój własny, oczywiście najlepszy, przepis.Nie jest to skomplikowane danie a sposób przyprawienia nada mu indywidualny charakter. Chili con carne czyli wołowinę z chili podaje się z tortillami, z nachos, z ryżem albo po prostu z pieczywem. Mięso z warzywami jest pożywne, sycące i rozgrzewając... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, pomidor, wołowina, pieczywo, nachos, warzywa, tortilla, bigos, mięso, ryż, ryż z warzywami

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
dariozka91, 22 marca 2014 12:06:30

moja ulubiona potrawa jednogarnkowa! ja co prawda nie daję kukurydzy, ani sera, ale jadłabym!

Justyna Żak, 22 marca 2014 13:17:56

pysznie Ci wyszło:)

Iza Kulińska, 22 marca 2014 15:01:10

mu kukurydzę bardzo lubimy, tak jak ser i oba te składniki dobrze tutaj pasują

NinaJG, 22 marca 2014 19:51:48

Oj Izka ! U mnie tez dzisisaj było chili con carne :) tyle że w naleśniku :)Twoje wygląda bardzo apetycznie !

30-ileś, 22 marca 2014 20:35:28

pyszna potrawa, też ją często robię, tylko niestety najczęściej z wieprzowiny, bo w mojej miejscowości o wołowinę trudno :/ ja dodawałam zawsze kukurydzę i fasolę z puszki, ale chyba się pokuszę o Twoją wersję, bo na pewno będzie lepsze :)

Monika Kwiatkowska, 24 marca 2014 01:40:08

Uwielbiam chili con Carne. Często u mnie gości to danie! Smacznie i szybko! :)