Chili con carne to danie w pewnym sensie nieco podobne do naszego bigosu. Dlaczego ? Ano dlatego, że odgrzewane smakuje lepiej niż zaraz po ugotowaniu a poza tym każda gospodyni w Meksyku skąd potrawa pochodzi, ma na nie swój własny, oczywiście najlepszy, przepis.Nie jest to skomplikowane danie a sposób przyprawienia nada mu indywidualny charakter. Chili con carne czyli wołowinę z chili podaje się z tortillami, z nachos, z ryżem albo po prostu z pieczywem. Mięso z warzywami jest pożywne, sycące i rozgrzewając... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
moja ulubiona potrawa jednogarnkowa! ja co prawda nie daję kukurydzy, ani sera, ale jadłabym!
mu kukurydzę bardzo lubimy, tak jak ser i oba te składniki dobrze tutaj pasują
Oj Izka ! U mnie tez dzisisaj było chili con carne :) tyle że w naleśniku :)Twoje wygląda bardzo apetycznie !
pyszna potrawa, też ją często robię, tylko niestety najczęściej z wieprzowiny, bo w mojej miejscowości o wołowinę trudno :/ ja dodawałam zawsze kukurydzę i fasolę z puszki, ale chyba się pokuszę o Twoją wersję, bo na pewno będzie lepsze :)
Uwielbiam chili con Carne. Często u mnie gości to danie! Smacznie i szybko! :)