ryż smażony - 6533 przepisów (strona:73/436)

Smażony filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym, danie do słoika na wyjazdy 297

urozmaicają słoiki z bigosem czy fasolką Ten przepis ze smażonym filetem drobiowym w pysznym sosie słodko kwaśnym jest prosty, ale świetnie sprawdza się „na wynos”. Co prawda nie jest to oryginalny sos słodko kwaśny, raczej interpretacja, ale na tyle pyszny że wystarcza Później można już tylko dogotować ryż, odgrzać i gotowe. Zdrowe, domowe jedzenie bez ulepszaczy(...)poza lodówką, trzeba taką pasteryzację wykonać jeszcze dwukrotnie, w kolejnych dniach, zmniejszając każdego dnia jej czas o 10 minut (tyndalizacja). Serwować po podgrzaniu najlepiej z ryżem lub kaszą bulgur Smacznego!     Artykuł Smażony filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym, danie do słoika na wyjazdy pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Salatka warstwowa z kurczakiem i brokułem 169

Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę, mieszamy z solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem, ziołami oraz curry. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy mięso. Smażymy do miękkości. Odstawiamy do ostygnięcia.  Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.  W kubku mieszamy jogurt, majonez oraz przeciśnięty czosnek oraz dodajemy przyprawy. Odstawiamy do lodówki.  Brokuła dzielimy

Gotuj z Agnes
Jak perfekcyjnie ugotować ryż 213

łyżeczki tymianku Krok 1 Przepłucz ryż pod strumieniem zimnej wody. Posiekaj drobno szalotkę. Krok 2 Rozgrzej w rondlu łyżkę masła. Gdy się roztopi dodaj szalotkę. Smaż mieszając przez 2-3 minuty. Dodaj ryż, mieszamy przez kolejną minutę, po czym dodajemy pół łyżeczki suszonego tyminaku, liść laurowy i zalej całość 2 szklankami wody. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu

Niedzielny kucharz
Kurczak z ryżem. 303

Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Kurczak z warzywami na ostro 252

warzywami na ostro  SKŁADNIKI podwójna pierś kurczaka 1 duża cebula 400g chińskiej mieszanki na patelnię oliwa lub olej do smażenia sól, pieprz papryka ostra w proszku chili w proszku sosu sojowy ciemnego 2 woreczki brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka. Smażymy kilka minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażony kurczak z mango 109

minut, czyli szybki obiad lub lunch. Jest to smażony kurczak z mango z dodatkiem świeżego imbiru i papryczki chili. Podałam go z  zielonym ryżem . Taki zestaw zdecydowanie cieszy nie tylko podniebienie. Smażony kurczak z mango Czas przygotowania: 30 minut  Proporcje dla 3-4 osób Składniki: 500 g piersi  z kurczaka 1 cebula 1 mała papryczka chili

Kulinarne przygody Gatity
Tarta dyniowa z szynką i ryżem 194

przykrywamy folia spożywczą i wkładamy do lodówki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkli dorzucamy do niej pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy przez 2-3 minuty, po czym dodajemy ryż i też go lekko podsmażamy. Następnie wszystko zalewamy 200 ml wody z  dodatkiem past bulionowej i gotujemy na małym ogniu do momentu, kiedy ryż

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone mielone 142

cebuli przyprawy: sól, papryka słodka, majeranek Pieczarki obieramy i układamy kapeluszami do dołu. Na oleju kokosowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy mięso mielone. Smażymy chwilę mieszając, doprawiamy do smaku. Ryż gotujemy al dente, dodajemy do mięsa. Do masy mięsnej wbijamy jedno jajko i wyrabiamy dłonią. Lepimy kulki i układamy na kapeluszu pieczarki. Można posypać tartym serem. Pieczemy

Kucharzyca
Gołąbkowa patelnia – pyszne danie jednogarnkowe! 7222

gołąbków przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, świeże zioła 4-5 ziemniaków 300ml bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka masła olej do smażenia   *** Do mięsa mielonego dodajemy, jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dużej patelni(...)oleju, podsmażamy klopsiki z każdej strony na rumiany kolor. Po podsmażeniu mięso zdejmujemy z patelni *** *** Kapustę kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki. Na patelni na której smażyło się mięso rozpuszczamy łyżeczkę masła i dokładamy kapustę oraz ziemniaki *** *** Całość zasmażamy przez około minutę, ciągle mieszając *** *** Następnie dodajemy podsmażone już klopsiki i patelnie zalewamy bulionem lub wodą *** *** Potrawę gotujemy

Blog z Apetytem
Krokiety po meksykańsku 114

olej do smażenia Dodatkowo: 3-4 jajka 200 g bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. Następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 min. Smażymy z obu stron(...)słodką i papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki. Smażymy około 10 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5-7 min. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż i całość dokładnie

Kuchnia MagdaLeny
Ryz z cukinia i marchewka w 15 min 174

podsmażamy ok, 2 min, aby zmiękła. Dodajemy kurczaka oraz cebulę, sos sojowy i smażymy, aż mięso się zamknie. Dopiero wtedy dorzucamy cukinię i sezam i smażymy krótko. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż, doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze odrobiną sosu sojowego. Podajemy na ciepło, wedle uznania posypujemy sezamem lub świeżymi listkami kolendry. Smacznego

Kuchnia od dwojga