ryż smażony - 6533 przepisów (strona:80/436)

Idea posiłku, czyli czym jest frokost 1386

naprawdę obejmuje niezwykle szeroką gamę dań: od wypchanych po brzegi sandwichy, poprzez wyjątkowe kanapki z galaretką jedzone nożem i widelcem, zapiekanki, omlety, pieczone lub smażone mięsa z ziemniakami, dania z ryżu, makaronu, sałatki lub tarty... Nieograniczone możliwości. Zazwyczaj frokost jadam w pracy, przygotowany przez naszych wspaniałych kucharzy. Wczoraj jednak umówiłam się na lunch z C., bo akurat w okolicach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Risotto z pieczarkami 258

kostkę.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pieczarki i smażyć, aż będą rumiane.Przełożyć na talerz, a na patelnię wrzucić cebulę i czosnek i chwilę smażyć.Gdy cebula się zeszkli wsypać ryż, suszone pomidory i susz.Smażyć około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewać do ryżu bulion – kolejną łyżkę wlewamy dopiero

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w sosie Teryiaki 370

drobno. Dymkę kroimy w 1 cm kawałki. W woku rozgrzewamy olej. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy imbir i papryczkę chili. Podsmażamy. Dodajemy kurczaka i smażymy przez około 5 minut.   Gotujemy ryż. Przygotowujemy sos. Miód podgrzewamy na mały ogniu, aż będzie płynny. Następnie dodajemy do niego: sosy sojowe, sos teriyaki, wódkę, ocet, oraz wyciśnięty sok i skórkę

Mania Gotowania
Roladki ze szpinakiem i oliwkami 169

szpinaku.Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa.Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO.Podawać z ryżem i sałatą. Smacznego

kolorowotorcikowo
"Sałatka złocista" 208

gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy i studzimy. Filet z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym kroimy na małe kawałki oprószamy przyprawą do gyrosa smażymy na oleju na patelni. Studzimy mieszamy z ryżem. Paprykę por i ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej, łączymy wszytko razem doprawiamy solą oraz pieprzem i majonezem mieszamy chłodzimy 2 godziny

Wanilia i Kardamon
Faszerowane warzywa 236

mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 1 woreczek ryżu sól,pieprz czerwona słodka papryka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE   Cukinię obieramy ze skórki (jeśli są 2 młode to nie ma takiej potrzeby) i wydrążamy łyżką. Odcinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne.   Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso. Rozdrabniamy je, przyprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażony ryż z krewetkami, młodą kapustą i omletem 152

Tajski aromatyczny ryż stanowi danie samo w sobie, podobnie jak smażony tajski makaron. Składniki to duża dowolność, można to danie przygotować na sposób wegetariański jak i z mięsem, doskonale sprawdza się wieprzowina, kurczak czy krewetki. Istnieją jednak pewne klasyczne składniki, których należy się trzymać chcąc zachować charakter dania, należą do nich chilli, szalotki, sos sojowy, sos rybny, tamaryndowiec, pasty(...)się je zdobyć to nie wahajcie się ich użyć. Wszystkie składniki należy wcześniej podsmażyć lub zblanszować (jeśli tego wymagają) po dodaniu ryżu działamy już bardzo szybko, nie będzie czasu na dopieczeni mięsa lub zmiękczenie warzyw. Doprawiajcie ryż do smaku, ma byś słodko-kwaśno-słono-pikantny. W rezultacie otrzymacie aromatyczny, szybki posiłek, udekorowany omletem, kolendrą i cząstkami limonki, danie, które

Słodki Kompromis
Dewolay z brokułami w sezamie z ryżowymi kulkami 234

ryż przestudzamy i następnie mieszamy z jednym jajkiem (jajko służy nam jako spoiwo). Do ryżu dodajemy koperek i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie lepimy w dłoniach kulki z ryżu i maczamy je w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Z każdej strony solimy

Bon Appetit Małgorzaty
Kulki ryżowe arancini z mięsem i oliwkami 151

garść posiekanych orzechów włoskich 200 g tartego żółtego sera   bułka tarta do obtaczania (lub inna ulubiona panierka) masło klarowane lub olej ryżowy do smażenia Przepis na kulki ryżowe arancini z mięsem i oliwkami Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zostawiamy do ostudzenia. Na patelni przygotowujemy mięso mielone. Zaczynamy od podsmażenia cebuli. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso(...)ostudzenia. Te czynności można oczywiście wykonać poprzedniego dnia, żeby nie czekać aż ryż i mięso ostygną. Mieszamy ryż z mięsem, natką, orzechami i serem. Lepimy kulki wielkości pomarańczy i mocno dociskamy, żeby się skleiły. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy (najlepiej w głębokim tłuszczu, ale na patelni też ok) aż się zarumienią. Podajemy od razu albo podgrzewamy

Ugotowane pozamiatane
Kurczak w sosie tajskim Uncle Ben's 252

Ryż wrzucamy na gotującą wodę. Gotujemy 10 minut.  Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, następnie zalewamy podsmażonego kurczaka sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gotujemy do czasu ugotowania ryżu. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżymi ziołami. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬ ‪ #‎ Zaryżykuj‬

Życie zaczyna się w kuchni
Papryka faszerowana 196

pieprz-olej   Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.Mięso przyprawiamy przyprawą do mięs.Dodajemy drobno pokrojony czosnek i smażymy na niewielkiej ilości oleju.   Podsmażone mięso łączymy z ryżem, doprawiamy do smaku przyprawą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.   Z papryk ostrożnie usuwamy gniazda nasienne.   Wypełniamy papryki farszem i ustawiamy

Maminek kulinarny
Risotto z selerem naciowym w doborowym towarzystwie! 105

grubo siekamy. Łodygi selera obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę i chwilę podsmażamy na rozgrzanym maśle i oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Dodajemy ryż i przesmażamy przez około 2 minuty. Następnie dolewamy partiami bulion co chwilę mieszając. Jednorazowo po około ½ szklanki. Kolejną partię wlewamy gdy cały płyn zostanie wchłonięty. Trwa

Moja Mama Gotuje
Kremowa pomidorowa 124

biały mielony pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy posiekaną szalotkę i rozgnieciony czosnek. Smażymy 3-4 min. Zalewamy bulionem, dodajemy ryż, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy 20-25 min, od czasu do czasu mieszając, by ryż nie przywarł do dna. Następnie dodajemy koncentrat, bazylię

R'n'G Kitchen
Bazyliowe risotto z groszkiem, fasolką szparagową i cukinią 101

oliwek z dodatkiem łyżki masła i smażę posiekaną szalotkę oraz czosnek. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach i wrzucam również na patelnię, całość smażę chwilę aż odparuje nadmiar płynu. Dodaję ryż i przez minutę całość duszę. Wlewam wino i redukuję ilość płynu o połowę. Stopniowo dodaję bulion, porcjami po pół szklanki i dolewam więcej w momencie, gdy ryż

Mango Papaja
Placuszki z czarnego ryżu i grochu łupanego 137

szklanki czarnego ryżu 15 dag grochu łupanego ewentualnie 1 jajko 1 cebulka pokrojona i przesmażona sól, pieprz czarny i ziołowy, majeranek tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Groch namoczyć najlepiej na noc, ugotować do miekkości Ryż również ugotować, z ok.1 dużą szklanką wody- u mnie trwało to ok. 40 min. Składniki połączyć- zmiksować Dodać przesmażoną cebulkę, doprawić do smaku solą(...)rzadka dodać ze 2 łyżki kaszy manny- wymieszać Masa bez jajka jest ściślejsza i daje się wtedy formować kotlety, a z jajkiem kładziemy małe placuszki na rozgrzany tłuszcz- smażymy z obu stron. Takie kotleciki można zjadać również na zimno. Może z wyglądu nie są zbyt ciekawe, ale smaczne

Proste Potrawy