bulion i dusić bez przykrycia. Kurczaka również oczyścić, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Pod koniec doprawić przyprawą do kurczaka. Smażyć jeszcze ok. 1 minutę. Całość przelać do patelni z ryżem i pieczarkami, dusić pod przykryciem aż ryż nasiąknie bulionem. Ewentualnie można doprawić całość solom i pieprzem, jeśli bulion nie był dość mocno doprawiony. The post Ekspresowy obiad
Kulinarne Przebojezeszklić cebulę razem z rozgniecionym czosnkiem, dodać mielone mięso i dokładnie je obsmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać przyprawy, chwilę podsmażyć. Dodać ryż i soczewicę oraz dynię pokrojoną w kostkę, wymieszać i smażyć przez około 1-2 minuty. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać puszkę pomidorów. Wymieszać i gotować około 15 minut do miękkości ryżu i soczewicy
Fabryka pomysłówżółtego sera, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 - 3 łyżki majonezu, łyżka natki pietruszki lub szczypiorku, sól, pieprz. Ryż gotujemy. Oczyszczone boczniaki kroimy w kostkę, podobnie cebulę i smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy pieprzem i solą. Studzimy. Ogórki, ser i jaja kroimy w kostkę. Szczypior/pietruszkę siekamy drobno. Przestudzony ryż, boczniaki z cebulką, ogórki
Miksturownikwykorzystałam czas. Całość zajmuje ok. 20 minut. Zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: 100g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 50g ugotowanego ryżu białego 150g passaty pomidorowej przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, zioła do sałatek lub zioła prowansalskie olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy(...)przyprawą do mięsa mielonego i czosnkiem granulowanym. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy mięso, chwilę smażymy, a następnie wlewamy passatę pomidorową. Pod koniec smażenia dodajemy zioła do sałatek lub prowansalskie. Gotowe mięso i passatą mieszamy z ryżem. Smacznego
Truskawkowa Fiestapomidorowego 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 łyżka octu Sól Pieprz Ostra papryka Słodka papryka Olej do smażenia ***************************** Rybę obrać z ości.Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Ryż ugotować , odcedzić.Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać startą marchew i chwilę smażyć.Wlać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokrój w kostkę a pieczarki w talarki. 3. Rozgrzej olej dodaj cebulę i posól aby się zeszkliła dodaj pieczarki i smaż jeszcze kilka minut. 4. Wlej wino, dodaj ugotowany ryż. Posól do smaku. Poczekaj, aż alkohol odparuje. 5. Wsyp natkę pietruszki i wymieszaj. Czarny ryz z grzybam
AZgotuj!masła2 łyżki startego parmezanuświeża natka lub bazylia2 łyżki oliwysól, pieprzCebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni.Gdy cebula zmięknie wsypać ryż i podsmażyć około minutę. Wlać wino i nadal smażyć.Gdy wino się zredukuje wlać chochelkę gorącego bulinu i pozwolić mu odparować. Dodać pomidory i kolejną porcję bulionu, zamieszać i ponownie czekać, aż się
wyzwania kuchennecebuli w proszku sól dużo świeżo mielonego pieprzu garść posiekanej natki z pietruszki Na maśle podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodałam kawałki polędwicy, smażyłam dalej około 4 minut, dodałam grzyby, przyprawy, ryż i smietankę. Chlustnęłam wina. Gdy ryż był al dente dodałam passatę i natkę z pietruszki. Pogotowałam minutę i voila
Cytryna&Co.prażonego i zmielonego sezamu 2 łyżki ziarenek białego sezamu 1/2 łyżeczki świeżo mielonego kuminu rzymskiego sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy do smażenia kilka gałązek świeżej bazylii 400g pomidorów z puszki (lub ze słoika) Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie (ja preferuję al dente). Odcedzić i ostudzić. Fasolę odcedzić i wrzucić do pojemnika blendera(...)niej zrobić. Do fasolowego puree dodać ugotowany ryż, zmielone siemię lniane, sezam i kumin. Wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtaczać je w ziarenkach sezamu. Z masy uformowałam 24 pulpety, po 6 sztuk na porcję. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć pulpety na złoty kolor, obracając z każdej strony. Na drugą
Dietologpapryki 1 cebula 1 mała pietruszka 1 średnia marchew 1 pomidor Olej do smażenia (u mnie rzepakowy) 2 łyżki koncentratu 1 ząbek czosnku 2 płaty suszonych wodorostów Natka pietruszki Pół papryczki chilli bez pestek Przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, ziele angielskie, liść laurowy Przygotowanie Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji. Cebulę kroimy w kostkę, podobnie jak umyte(...)dodajemy papryki. Siekamy ząbek czosnku i wraz z marchewką i pietruszką dodajemy na patelnię. Smażymy tak długo, aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy (można użyć świeżych pomidorów - obie opcje pysznie wychodzą:). Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy ryż. Przyprawiamy do smaku, rwiemy płaty nori na kostkę i dodajemy do paprykarza. Gdy wszystko
VegUlkapietruszki Oliwa Przygotowanie: Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć . Cebulkę i czosnek podsmażamy na oliwie na złoty kolor . Do podsmażonej cebulki dodajemy mięso i smażymy ok 5 min, po czym dodajemu ugotowany ryż i wydrążony środek cukinii. Chwilkę podsmażamy i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną suszonego tymianku . Mieszamy i dusimy ok 10min
Domowa Kuchnia u Mamyrobiła, właściwie zawsze gdy byłam u niej to ten ser był. Wspominając kuchnię babci Tosi to właściwie zawsze mam na myśli ser smażony, ruskie pierogi, królika w sosie słodko-kwaśnym i najpyszniejsze gołąbki z ryżem i boczkiem, których do tej pory nie potrafię odtworzyć. W innych rejonach Polski ser smażony również jest znany, ale jednak to u nas w Wielkopolsce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcurry, sół, pieprz -odrobina oleju Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju z przyprawami. Sól dodajemy gdy mięso będzie miękkie. Ryż gotujemy, Warzywa kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do smażonego mięsa. W pierwszej kolejności dodajemy marchewkę ponieważ potrzebuje więcej czasu by zmięknąć, Następnie paprykę z ogórkiem. Gdy warzywa będą miękkie dodajmy ugotowany ryż
Magia jedzenia.odstawić na pół godziny. Wątróbkę umyć i osuszyć , pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić na plasterki. Cebulę pokroić , przesmażyć na 2 łyżkach masła , dodać wątróbkę , smażyć 1 min. W natłuszczonej formie układać warstwami osączony ryż , wątróbkę i pomidory , posypać solą i pieprzem. Polać bulionem wymieszanym ze śmietaną , posypać serem. Zapiekać 20 min w 190 stopni
R'n'G Kitchen