puszki zielonego groszku 1 cebula 10 pieczarek olej sól pieprz 15 dag sera żółtego (edamski, lub gouda) 1 kulka mozarelli pietruszka – opcjonalnie Ryż gotuję w osolonej wodzie. Na patelni z odrobiną oleju smażę cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki już dochodzą dodaję pokrojone mięso z rosołu (u mnie były
MojaQchnia.plsłonecznikowego Przygotowanie:Do garnka z gorącym tłuszczem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Po chwili dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso mielone. Smażyć około 5 minut, doprawić pieprzem i chilli. Wsypać ryż i przesmażyć chwilę razem z mięsem. Następnie wlać sok pomidorowy i gotować na średnim ogniu aż ryż zmięknie. Pod koniec gotowania doprawić solą, cukrem
W poszukiwaniu inspiracjiosolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka obrane i pokrojone na kawałeczki, mieszamy , jak jabłka zaczną mięknąć posypujemy cukrem i smażymy mieszając bo już zacznie się karmelizować nam, dodajemy cynamon i ryż i razem wszystko podgrzewamy chwilę, im więcej jabłek tym smaczniejsze, i trzeba pamiętać by było słodkie
Tradycyjna Kuchniapokrojoną cukinie oraz paprykę *** *** Podsmażone warzywa przesuwamy na boki patelni, dokładamy łyżkę masła i krewetki. Całość podsmażamy przez kilka minut ciągle mieszając *** *** Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek oraz posiekane zioła, mieszamy *** *** Dodajemy ugotowany ryż, mieszamy *** *** Risotto podajemy posypane tartym parmezanem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY
Blog z Apetytemczosnku odrobiną soli i pieprzu 800 g Dodatkowo: ryż 2 woreczki jajko 2 szt bułka tarta ( starłam ususzone dwie bułki) sól i pieprz do smaku szpinak mrożony 2 łyżki Krok 1 Kurki myjemy,kroimy na mniejsze części i gotujemy je na patelni , a następnie smażymy z czosnkiem , odrobiną pieprzu i soli Krok 2 Karkówkę(...)niej szpinak rozmrożony, mieszamy( zrobiłam to dzień wcześniej aby wyschło) Krok 5 Roladki maczamy w jaju,mące i na końcu w bułce tartej. Smażymy , a jak trzeba to jeszcze dusimy mięsko .Podajemy z ryżem i kurkami usmażonymi. Danie rewelacja wyszło
Różowa kuchniałyżeczka (10 g) koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy: kolendra mielona, chili, oregano, sól Przygotowanie: 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, solimy, smażymy na łyżce oleju. 2. W międzyczasie gotujemy na sypko ryż (ja zrobiłam to jak zawsze w parowarze - 40 min zalany wrzątkiem niewiele ponad poziom ryżu) 3. Paprykę kroimy w krótkie paski, zawijamy w folię
Malowane smakiemzagotowaniu odcedzić na sitku), ostudzić. Cebulę i pieczarki pokrój na drobną kostkę. Na małej patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż na średnim ogniu cały czas mieszając do zarumienienia. Mięso przełóż do dużej miski, dodaj kapustę, cebulę, surowy ryż, natkę pietruszki i jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę (jeśli będzie rzadka, dodaj trochę tartej bułki
Fiołkowe Talerzeoleju. Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy razem przez kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy. Do ostudzonego sosu dodajemy ryż i makrelę, dokładnie mieszamy
Bajeczna KuchniaMuffinki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik... Składniki: 400 g pieczarek 200 g ryżu (2 torebki) 1 cebula 100 g sera żółtego 4 jajka 2 białka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy(...)żamy do zeszklenia. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli. Przyprawiamy sosem sojowym, ziołami, pieprzem oraz solą i smażymy aż pieczarki zmiękną. Zestawiamy z ognia i studzimy. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedzamy, wsypujemy do miski i mieszamy z pieczarkami. Dodajemy połowę sera żółtego pokrojonego w drobną kostkę
Kuchnia MagdaLenygyros, zostawiamy na dwie godz.(ja na całą noc), smażymy na maśle do zrumienienia, następnie mieszamy z ugotowanym ryżem, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty parmezan, mieszamy, połowę wkładamy do naczynia żaroodpornego, boczek kroimy w cienkie paski, rozkładamy na ryżu, z majonezu, ketchupu i śmietany robimy sos, smarujemy ryż w naczyniu, rozkładamy zeszkloną na maśle cebulę i pomidorki
Kuchnia Beatypapryki slodkiej mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyzeczki pieprzu 1łyżka płaska soli Wykonanie Krok 1 Ryż opłukać i ugotować . Rozkłócić jajko w miseczce, na talerzyk wsypać bułkę tartą . Umyte filety ryby moczyć w jajku potem w bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Krok 2 Do rondla wlać 3 łyżki oliwy i podsmażyć pokrojoną(...)kostkę cebulę ok 3-4 minut. Dodać paprykę ostrą , słodką i pieprz . Smażyć jeszcze ok 3 minut na silnym ogniu , caly czas mieszając. Krok 3 . Do rondla wlać przecier pomidorowy, dodać płatki chili i sól . Dusić do chwili aż przecier zagotuje się . Krok 4 . Dodać ugotowany ryż , mieszać aż składniki dokładnie połączą się . Krok 5 . Pokroić rybę
Eli Gotowaniepiersi kurczaka 1 cebula 1 marchewka 5 pieczarek 5 suszonych pomidorków w zalewie olejowej 1 szklanka długoziarnistego ryżu 3 szklanki wody lub bulionu* 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz olej *ilość płynu jest uzależniona od rodzaju ryżu jaki użyjemy. Wykonanie: Kurczka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni(...)zrumienieniu kurczaka, dodajemy do niego cebulę pokrojoną w kostkę, marchewkę pokrojoną w półplasterki, pomidorki pokrojone w paski i pieczarki pokrojone w ćwiartki. Chwilę smażymy, aby warzywa lekko zmiękły, wtedy na patelnię wsypujemy opłukany ryż. Dokładnie wszystko mieszamy, tak aby ziarenka ryżu pokryły się tłuszczem. Chwilę go podsmażamy, po czym dolewamy 3 szklani wody lub bulionu, dodajemy przyprawy. Patelnię
Kulinarne przygody Gatityminut to gotujemy około 8). Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i drobno kroimy, podobnie robimy z czosnkiem. Smażymy na maśle do uzyskania złotego koloru. W misce mieszamy ryż, mięso, marchew oraz cebulę z czosnkiem. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z kapusty włoskiej wykrajamy głąb. Obieramy 8 ładnych liści. Z każdego obcinamy
Kolizje SmakówSoczysta pierś z kurczaka, mocno ziołowa, doprawiona, smażona w niewielkiej ilości tłuszczu. Bez panierki, lekko, zdrowo, pokochałam tego typu mięso. Obiad podaję z ryżem, świeżą natką i posiekaną sałatą pekińską z pomidorami, oliwkami lub mizerią z jogurtem, sałatką ze świeżych warzyw. Pierś kurczaka sauté Wypróbuj także inne przepisy na soczystą pierś z kurczaka: Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Pierś(...)dnia lub po kilku godzinach rozgrzewam patelnię z niewielką ilością tłuszczu (piersi już są w oleju). Kotletów nie rozbijam. Smażę na dobrze rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty, odwracam na drugą stronę i dosmażam jeszcze kilka minut. Podaję z ryżem posypanym natką i świeżymi sałatami oraz pomidorkami i winegretem. Smacznego
Zasmakuj Kuchni