Risotto ze szparagami i miętą

Risotto ze szparagami i miętą

Przepis na : obiad

Risotto to możemy przygotowywać przez cały rok. Zmieniają się jedynie składniki jakie dodajemy do ryżu. Latem są to pachnące i miękkie pomidory, jesienią dynia, zimą buraki, a wiosną szparagi. Cytryna i mięta dodają fajnego orzeźwienia, a dzięki dodatkowi masła i parmezanu risotto nabiera cudownej, gładkiej konsystencji. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania : 30-45 minut Składniki: ryż arborio – pół szklanki szparagi – 200g cytryna – 1 sztuka bulion warzywny – 500-700ml cebula –...

Czytaj dalej na blogu wiecejwarzyw.pl

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Ksenia-wiecejwarzywpl

Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, szparagi, buraki, risotto, dynia, obiad, kolacja, ryż smażony, ryż z warzywami

Inne przepisy z wiecejwarzyw.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.