ryby - 22566 przepisów (strona:352/1505)

Puree ziemniaczane 50

Puree ziemniaczane to niewątpliwie jeden z lepszych, prostszych i bardzo uniwersalnych dodatków do potraw z mięsa, ryb, jajek i warzyw. Puree ziemniaczane to utłuczone ziemniaki z dodatkiem mleka (lub słodkiej śmietanki, śmietany) i masła. Bardzo kremowe i pyszne. To przepis na świetny dodatek do wielu dań obiadowych, nie tylko mięsnych, rybnych, warzywnych. Może stanowić także ciepły posiłek, do którego(...)małej mocy palnika. Pod koniec smażenia delikatnie ją posól i popieprz, najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Cebulkę wraz z aromatycznym olejem dodaj do puree, wymieszaj. Podawaj do mięs, warzyw, ryb, jajka sadzonego. Dodatki do puree: tarty parmezan, gałka muszkatołowa, chili w płatkach, podsmażony, chrupiący boczek, zmiksowany zielony groszek – powstanie kolor zielony puree, karmelizowana cebulka, odrobina chrzanu ze słoiczka. Puree

Zasmakuj Kuchni
Ryba zapiekana z pomidorami 148

Składniki 2 filety z ulubionej ryby, u mnie czarniak 20 dkg pieczarek 1 cebula 4 pomidory 5 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób przygotowania przepisu: Cebulę … Czytaj dalej Ryba zapiekana z pomidorami

czarrna od kuchni
Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami 82

Składniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg sera żółtego sól, pieprz Sposób … Czytaj dalej Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami

czarrna od kuchni
Batch Cooking! Gotowanie i zdrowe jedzenie 66

upieczenie jednej lub kilku całych dyń, przeciętych na pół. Następnie wyjmij miąższ, aby zrobić z niego puree z gotowanymi ziemniakami i wywarem lub podać jako dodatek do mięs i ryb. Można go również używać do pieczenia ciast i ciasteczek, a to samo dotyczy słodkich ziemniaków. Spróbuj również z bakłażanami przekrojonymi wzdłuż. Można z niego uformować roladki z ratatouille(...)orzechami. Będziesz mieć wszystkie desery i przekąski w swoim tygodniowym menu posortowane. Co więcej: jogurt, w połączeniu z przyprawami i odrobiną oliwy z oliwek, tworzy pyszny sos do mięs, ryb i sałatek. Prawidłowe przechowywanie potraw. Po ugotowaniu wszystkich potraw, trzeba zorganizować ich przechowywanie. Ważne jest, aby poczekać, aż wszystko ostygnie przed przechowywaniem i prawidłowo rozdzielić każde danie do czystych

ProstePesto.pl
Zdrowa dieta. Nasze wskazówki 61

jogurty i sery, najlepiej odtłuszczone. Zalecane są dwie lub trzy porcje dziennie. Produkty pochodzenia zwierzęcego, zarówno mięso, takie jak klasyczny kurczak, indyk, wieprzowina czy wołowina, jak i różne rodzaje ryb. W tym przypadku również zaleca się dwie lub trzy porcje dziennie. Tłuszcze powinny być spożywane z umiarem, chociaż zaleca się spożywanie oliwy na surowo, zwłaszcza oliwy z oliwek extra(...)pochodzenia zwierzęcego zawiera w naszej diecie wielkie korzyści z ręki białka zwierzęcego i witaminy B12. Nasza dieta śródziemnomorska, jeden z doskonałych przykładów zdrowej diety, opiera się głównie na konsumpcji ryb i jaj w celu uzyskania tych składników odżywczych. Dopuszczalne jest jednak również spożywanie mięsa, najlepiej białego, ponieważ zawiera ono mniej tłuszczu. Czerwone mięso powinno być ograniczone do jednej porcji

ProstePesto.pl
Prosta sałatka z kraba prawdziwego. Simple Crab Salad. 64

Dzisiaj proponuję przepis na prawdziwą sałatkę z kraba, a nie z paluszków krabowych tzw. surimi, które mają smakiem i zapachem imitować mięso kraba, a robione są przeważnie z jakiś ryb z dodatkiem aromatów, więc oprócz nazwy, nie mają nic wspólnego z krabami. Mięso kraba jest delikatne i ma słodkawy smak. Jest też mało kaloryczne, gdyż ma małą zawartość tłuszczu(...)się saute podane z sosem przygotowanym na bazie majonezu, może to być czosnkowy sos aioli. W każdą niedzielę rano wybieramy się na Fischmarkt, oprócz owoców egzotycznych i mieszanki wędzonych ryb kupiliśmy na targu tzw. kraby brązowe, które łowione są w Morzu Północnym. Te kilogramowe kraby są tu bardzo tanie, za 2 sztuki ważące ponad 2 kg zapłaciliśmy tylko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie po królewsku 4063

Razem z moja rodzinką bardzo lubimy śledzie pod każdą postacią, dlatego często staram się przygotowywać jakieś nowe wersje tych ryb. Okres świąt Bożego Narodzenia to najlepszy moment na degustację śledzi, więc głównie w tym czasie pojawiają się na moim blogu przepisy właśnie z tymi rybami w roli głównej. Jednak często robię je nie tylko na święta, ale także

Danka Pichci
Sałatka z pieczonej marchwi z sosem Chamoy 47

Jest jednocześnie słony, słodki, kwaskowy i pikantny. Jego wyjątkowy smak ma wpływ na wszystko z czym się zetknie. Możemy go wykorzystać nie tylko do warzyw, ale również do mięsa, ryb, a nawet owoców. Przepis na sałatkę z marchwi pochodzi z książki SMAK autorstwa Yotama Ottolenghi i Ixty Belfrage. Skład sosu Chamoy z książkowego to morele suszone zamiast marynowanych, sumak(...)mieszamy z ziołami i morelami, skrapiamy resztą oliwy i sokiem z limony. Posypujemy migdałami i podajemy. Marchewkę możemy serwować, jako niezależne wegetariańskie danie, ale również jako dodatek do mięs, ryb, grillowanego sera halloumi lub sadzonego jaja. The post Sałatka z pieczonej marchwi z sosem Chamoy first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku