Te dwa składniki są dla siebie stworzone. Mowa oczywiście o łososiu i szpinaku. W tym przepisie świetnie łączą się z kremowym sosem z nutą czosnku. Przepis jest bardzo prosty, a danie przepyszne. Przepis na łososia w sosie ze świeżym szpinakiem Składniki: Około 250 gramów fileta z łososia, 2 ząbki czosnku, niecała łyżka masła, łyżka oleju, łyżeczka mąki pszennej, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 3-4 garście liści świeżego szpinaku – może być zwykły lub baby (sałatkowy), sól, pieprz. Jak zrobić łososia w so... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...