ryba - 22624 przepisów (strona:903/1509)

Kokosowo-jagodowy pucharek z ziarnistym fit snack. Pyszny i zdrowy podwieczorek. 147

Przygotowania do Świąt w pełni. Uszka, pierogi z kapustą i grzybami, zapas ryby... zmuszają do robienia większej ilości miejsca w zamrażalniku. Dlatego coraz częściej sięgam po pyszne, letnie owoce, które zamroziłam jeszcze late. Dziś przygotowałam pyszny kokosowo-jagodowy pucharek, który w połączeniu z ziarnistym fit snack smakuje wprost wybornie. Idealna propozycja na podwieczorek po długim i męczącym dniu. Szybko, lekko

Słodkie okruszki
Sernik złota rosa 3642

trudno zdecydować gdzie zrobić zakupy. Przygotowałam dla Was kilka propozycji :) Dobre gatunkowo sery: w wiaderku lub do samodzielnego zmielenia: Jednorazowe foremki, rękawy i inne artykuły do świątecznych wypieków: Ryby i ekskluzywne wędliny: Świeży karp i mnóstwo atrakcyjnych pyszności w dobrej cenie

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka łososiowa 139

prosta i pyszna sałatka z łososiem powstała przez przypadek. Któregoś dnia upiekłam trochę za dużo ryby na obiad. A co zrobić, aby się nie zmarnowała? Najlepiej zrobić sałatkę :) Dodałam to, co miałam pod ręką: kiszone ogórki, kukurydzę, resztkę sosu tatarskiego. Powstała bardzo smaczna sałatka, którą ze smakiem zjedliśmy na kolację :) W sam raz nadaje się też jako pasta na kanapki

MyCookBook.pl
śledź w pomidorowej zalewie 178

śledź w pomidorowej zalewie Jest to moja ulubiona potrawa, wykonana ze śledzi.  Połączenie smaku, lekko wytrawnej pomidorowej zalewy z osoloną  rybą, daje efekt powodujący, że przyrządzam to danie nie tylko z okazji świąt. składniki  1 cebula 2 łyżki cukru 4 licie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego 60 ml octu spirytusowego 1/2 l wody

Miód i pieprz
Śledź w śmietanie 231

okresie świątecznym na stole nie może zabraknąć potraw z rybami. Najlepsze są takie, które można przygotować wcześniej i tu proponuję wam śledzie w śmietanie. U mnie płaty marynowane ale można też zrobić z matiasów. Składniki: 2 płaty marynowane 180 g śmietany 18% gęstej 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula ćwiartka jabłka kwaśnego 1-2 łyżki wody z ogórków 1 łyżeczka

Ala piecze i gotuje
Pielęgnacja dłoni w kuchni czyli nowości na rynku 172

Dziś post o backstage'u mojego pichcenia w kuchni. O tej nieprzyjemnej stronie gotowania. Czy przygotowując obiad, krojąc cebulę, czosnek, skrobiąc rybę pozostaje u Was nieprzyjemny zapach na dłoniach? Z kuchni biegacie do łazienki myć ręce, a to i tak nie przynosi żadnych efektów i wciąż czujecie nieprzyjemną woń na dłoniach? Tak wiem...brzmi jak reklama z telewizora

Ana Mari's world
Świeży łosoś w sezamie z dodatkiem szparagów i frytek z batatów 267

Moja propozycja na piątkowy obiad to łosoś w sezamie, z dodatkiem szparagów i frytek z batatów :) Połączenie smaków...niebo w gębie! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Buraczkowe risotto z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka 206

Czasami wracam z pracy do domu i tak mi się nic juz nie chce :( Zwłaszcza robienie obiadu... Najłatwiej jest kupić gotowce i już...ale ten smak

Ana Mari's world
Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym 238

Co by tu zrobić na obiad z groszku cukrowego? Hmmm może Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym ? :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Pieczony łosoś na brokułowym puree 205

Na piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Puree ziemniaczane z szfranem 176

ziemniaki. Masa musi być gładka, ale nie papka. Mimo, że woda była osolona to jednak ziemniaki trzeba czasami doprawić. Wyłożyć ziemniaki na talerz i serwować z dowolnym mięsem lub rybą czy jajkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Calzone z rybą 144

rybą, a dokladnie z solą ;) Zastanawiałam się ostatnio co zrobić z 2 płatami pozostalymi mi :) Pierwszy raz zrobiłam calzone i to na bialo z rybką :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Oliwa Band of Chefs 123

oliwek odmiany Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić

królestwo garów
Pasta z makreli i burakow 144

Sposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania