ryba - 22624 przepisów (strona:901/1509)

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem 198

jogurt, cebulę, łososia i sok z cytryny - zmiksować (najlepiej blenderem) na gładką masę. Całość doprawić pieprzem. (Sól jest zbędna, ponieważ sam łosoś jest słony.)   (*) Można użyć dowolnej ryby wędzonej, ale należy pamiętać, że brzuszki z łososia mają swoją specyficzną i delikatną konsystencję. Deska widoczna na zdjęciu pochodzi z pracowni rzeźbiarskiej "Graciarnia

Di gotuje
Kanapkowa pasta z soczewicy 168

świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa.  A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :)   SKŁADNIKI (na 4 kanapki) 4 łyżki ugotowanej soczewicy  (lub soczewicy z puszki

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 108

kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko

Calzonella.com
Szybka pasta z tuńczyka na kanapki 148

Cebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego  PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam do miseczki. Cebulkę obieram, kroję w kostkę.  Przekładam do ryby.  Ogórki kroję w drobną kostkę. Wszystko ze sobą łączę.  Do składników dodaję jogurt i przyprawy do smaku. Mieszam wszystko ze sobą.  Wstawiam do lodówki

Gotowanie Patki
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym 148

Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".  Składniki 400 g filetów z miruny nowozelandzkiej 2 łyżki mąki sok z polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony   Przygotowanie   Filety opłukałem, odsączyłem

R'n'G Kitchen
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 142

się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 131

farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
… i jadłam tam najlepszego łososia na świecie! BOSKO! 123

sukienkę aby na pewno nie trzeba wycierać! ;) Po kilkunastu minutach danie trafiło na stół, a ja byłam już kupiona samym jego wyglądem i zapachem. Smak okazał się równie idealny! Ryba niesamowicie soczysta, delikatna i idealnie doprawiona … makaron al dente w świetnym sosie … Dodatki to kropka nad I, która sprawiła, że danie totalnie podbiło moje serducho i zostało okrzyknięte

Ostra na Słodko
Surówka z kapusty pekińskiej 1412

Smaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb.  Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz trybula    Przygotowanie Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem. Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę

R'n'G Kitchen
Kurczak Parmigiana 188

Proste danie z kurczaka, bardzo popularne w Stanach, gdzie myślą, że to włoski przysmak. Ale tutaj jest bardziej jak z naszą rybą po grecku, o której w Grecji nikt nie słyszał. Kurczak w parmezanie z Włoch ma tylko parmezan i sos pomidorowy :) Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  40 minut Ilość porcji

Bazując na smaku
Surówka z kalarepy 157

Zdrowo i smacznie. Idealnie pasująca do mięs i ryb surówka, którą można zrobić bardzo szybko. Zapraszam! Surówka z kalarepy. Składniki: 1 mała kalarepa 1 małe jabłko 2 średnie marchewki garść koperku łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżka łagodnej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Kalarepę, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami

Tagebuch po polsku
Śląska sałatka śledziowa - Hekele 226

smaki. Potrawa występuje w dwóch wersjach, jako sałatka - podawana wówczas z ziemniakami w mundurkach lub jako pasta do chleba w wersji zmielonej. Przygotowałam sałatkę z przyjemnością, ponieważ generalnie lubimy ryby. Połączenie śledzia z cebulką i ogórkiem to klasyk, lecz dodatek gotowanego jajka bardzo łagodzi smak ostrych dodatków. Do wersji mielonej się przymierzam , pewnie będzie równie smaczna! Składniki: 3 solone płaty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie po cygańsku 233

Przepisów na śledzie po cygańsku jest w necie mnóstwo. Ten który podaję jest najbardziej klasyczny. Polecam gorąco bo śledzie tak podane są przepyszne i nie można

Moje Małe Czarowanie
Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem i kremowym serkiem (Fit) 286

wędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przy odcedzaniu odlewamy około 1/3 szklanki wody. Rybę tniemy w kosteczkę. Szpinak myjemy, odcinamy twarde końcówki i siekamy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i dodajemy wędzonego łososia. Podsmażamy około minutki i dorzucamy szpinak. Smażymy, aż zwiędnie

Kolizje Smaków
Kotlety rybne bezglutenowe 117

Rybka bezglutenowa czemu nie? Wystarczy kupić dobrej jakości rybkę, zmielić ją, dodać nasze ulubione dodatki, a wszystko obtoczyć w produkcie bezglutenowym np. mielonym lnie. Wychodzi całkiem

Bernika - moj kulinarny pamietnik