ryba - 22624 przepisów (strona:899/1509)

Dietetyczny obiadek 156

Dzisiaj zapraszam na dietetyczny obiadek. Ryba na parze, ziemniaczki w mundirkach na parze i surówka

Anioły w kuchni
Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika. Recenzja. 137

użycia glutaminianu monosodowego. Moja opinia: Smakowo, jak w przypadku każdego produktu tej firmy daję 10/10. Nie przypomina on tradycyjnego paprykarza, bo na wstępie nie czujemy charakterystycznego zapachu ryby, ale to na  pewno przemawia na jego korzyść :) Jako smarowidło do pieczywa chrupkiego, świeżego czy naleśników nadaje się idealnie. wyraziste nuty smakowe. No i na dodatek apetyczna konsystencja :) Skład

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Trójbarwne spaghetti 178

mamy (jeszcze) ochoty spędzać wielu godzin w kuchni gotując wyrafinowane obiady. Ja osobiście mam zawsze wtedy potrzebę zjedzenia czegoś kompletnie innego. Do karpia, ryby w galarecie i śledzi z ochotą wrócę za rok, a teraz zdecydowanie wolę proste, szybkie i lekkie spaghetti. Absolutnie do zrobienia jesli tylko mamy składniki pod reką i wolne

Simple Dish
Piersi pieczone w panierce jogurtowo – ziołowej z parmezanem 237

miło kojarzyło, to i najmilejszego chłopa swego tak, w przypływie uczuć, nazwała. Ha, myślę, złapie łajzę niebieską, Krysi prezenta zrobię, ucieszy się kobita. Wycofałem się do chałupy, siatkę na ryby wziąłem i zasadzkę jęłem urządzać. Nawet za bardzo żem się nie starał i raz-dwa chaliera do siatki mnie trafiła. Musi, wyłóżta sobie, głupie te niebieskie ptaki… Dumny

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Surówka z kiszonej kapusty 163

razy w tygodniu musi być.Wiem,że znana,ale czy może jej zabraknąć na moim blogu? Z pewnością nie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp   Zapraszam więc po moją wersję surówki   Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety jajeczno – pieczarkowe 158

Tradycyjnie w piątek , jakoś tak , zawsze wychodzi że mięcho nie wchodzi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ryby to pyszna alternatywa , ale świeże i smaczne , nie zawsze są pod ręką i wtedy warto sięgnąć po stare , dobre przepisy , no może troszkę zawsze warto je podrasować " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Pastrami, co to jest i skąd się wzięło? 389

mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym składnikiem zapewniającym bezpieczne przechowywania mięsa przez dłuższy czas. Zabezpieczano tak wołowinę, wieprzowinę, baraninę, drób, a nawet ryby. Pastrami dotarło do Stanów Zjednoczonych razem z falą Żydowskiej imigracji z terenów m.in. Rumunii. Rumuńscy Żydzi przybyli do Nowego Jorku a początku robili pastrami z piersi gęsich, bo były tanie

Blondynka Gotuje
Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie 198

słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą i szpinakiem sprawia, że smaki świetnie ze sobą współgrają :)  Polecam miłośnikom ryb i tym, którzy wybierają lekką kuchnię. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia (bez skóry) 8 łyżek słodkiego sosu chili 1 czerwona cebula pokrojona w piórka 100 g świeżego

Moje Kuchenne Rewelacje
Jak odmienić wygląd kuchni? Lodówki w stylu retro. 173

wysychaniem i pomagająca zachować witaminy oraz minerały szuflada Fresh Zone zapewniająca świeżość owocom i warzywom szuflada Zero Zone, w której panuje temperatura ok. 0 stopni C idealna do przechowywania ryb, owoców morza i mięsa, a także system dostosowania wysokości półeczek w drzwiach lodówki, ułatwiający przechowywanie butelek i słoików.  Którą wybieracie? Jestem ciekawa, która lodówka podoba się Wam najbardziej

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z Ogórków i Chilli 165

Znakomita i szybka surówka z Ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i chilli. Często podaję ją do mięsa lub ryby na obiad.  SKŁADNIKI: 6 ogórków konserwowych  1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1/2 oliwy z oliwek  sól ja używam himalajską pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę.  Z papryczki wyciągam

Gotowanie Patki
Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu 120

cytrynowy,  sól 2 ząbki czosnku  Przygotowanie:   Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy i skrapiamy oliwą

Łycha smaków
Pstrąg zapiekany 114

myjemy, następnie nacieramy  solą, pieprzem  i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe,  cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła.  Przyprawy możemy możemy kupić

Łycha smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 143

ryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy  garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie z opi sem na opakowaniu.   Rozgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem

Łycha smaków
Pierwsze urodziny MyCookBook.pl 141

Najwięcej osób pochodziło z następujących miast: Warszawa Kraków Wrocław Poznań Samara Gdańsk Łódź Katowice Nowy Jork Bydgoszcz A teraz przepisy, które w ciągu minionego roku cieszyły się największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już

MyCookBook.pl
Sałatka nicejska 180

sałaty dodałem pokrojone w dwucentymetrową kostkę pomidory, pokrojonego w trzymilimetrowe plastry ogórka i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Całość wymieszałem. Następnie dodałem tuńczyka w sosie własnym, uważając, aby mięso ryby nie uległo nadmiernemu rozdrobnieniu, oliwki, filety z sardeli i pokrojone w ćwiartki ugotowane wcześniej jajka. Następnie przygotowałem sos vinaigrette. W małym naczyniu umieściłem łyżeczkę musztardy, łyżeczkę suszonego tymianku, łyżeczkę suszonego

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania