ryba - 22624 przepisów (strona:905/1509)

Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie 188

słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą i szpinakiem sprawia, że smaki świetnie ze sobą współgrają :)  Polecam miłośnikom ryb i tym, którzy wybierają lekką kuchnię. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia (bez skóry) 8 łyżek słodkiego sosu chili 1 czerwona cebula pokrojona w piórka 100 g świeżego

Moje Kuchenne Rewelacje
Jak odmienić wygląd kuchni? Lodówki w stylu retro. 161

wysychaniem i pomagająca zachować witaminy oraz minerały szuflada Fresh Zone zapewniająca świeżość owocom i warzywom szuflada Zero Zone, w której panuje temperatura ok. 0 stopni C idealna do przechowywania ryb, owoców morza i mięsa, a także system dostosowania wysokości półeczek w drzwiach lodówki, ułatwiający przechowywanie butelek i słoików.  Którą wybieracie? Jestem ciekawa, która lodówka podoba się Wam najbardziej

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z Ogórków i Chilli 158

Znakomita i szybka surówka z Ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i chilli. Często podaję ją do mięsa lub ryby na obiad.  SKŁADNIKI: 6 ogórków konserwowych  1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1/2 oliwy z oliwek  sól ja używam himalajską pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę.  Z papryczki wyciągam

Gotowanie Patki
Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu 110

cytrynowy,  sól 2 ząbki czosnku  Przygotowanie:   Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy i skrapiamy oliwą

Łycha smaków
Pstrąg zapiekany 102

myjemy, następnie nacieramy  solą, pieprzem  i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe,  cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła.  Przyprawy możemy możemy kupić

Łycha smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 133

ryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy  garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie z opi sem na opakowaniu.   Rozgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem

Łycha smaków
Pierwsze urodziny MyCookBook.pl 136

Najwięcej osób pochodziło z następujących miast: Warszawa Kraków Wrocław Poznań Samara Gdańsk Łódź Katowice Nowy Jork Bydgoszcz A teraz przepisy, które w ciągu minionego roku cieszyły się największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już

MyCookBook.pl
Sałatka nicejska 174

sałaty dodałem pokrojone w dwucentymetrową kostkę pomidory, pokrojonego w trzymilimetrowe plastry ogórka i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Całość wymieszałem. Następnie dodałem tuńczyka w sosie własnym, uważając, aby mięso ryby nie uległo nadmiernemu rozdrobnieniu, oliwki, filety z sardeli i pokrojone w ćwiartki ugotowane wcześniej jajka. Następnie przygotowałem sos vinaigrette. W małym naczyniu umieściłem łyżeczkę musztardy, łyżeczkę suszonego tymianku, łyżeczkę suszonego

Wyprawy kulinarne
Pasta z białej fasoli z anchois i kaparami 141

Smakowita pasta do chleba albo z paluchami sezamowymi, albo z bagietką albo sama! Dodatek do mdłej jednak fasoli filecików anchois i kaparów nadaje paście charakteru i

Moje Małe Czarowanie
Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania 134

cebulę w proszku, gorczycę, kminek, pieprz cayenne itp. Zachęcamy do eksperymentowania i znalezienia właściwej proporcji smaku. Domowej roboty sos teriyaki. Sos Teriyaki jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa i ryb. Wystarczy wymieszać w równych częściach: sake, ryż kukurydziany lub biały wermut z syropem z agawy, dodać imbir, olej sezamowy i chili do smaku. Domowy sos czekoladowy . Jest on bardzo łatwy

naRuszcie
Ciasto marcepanowo – pomarańczowe 149

noworocznym lenistwie czas wrócić do codzienności. W przerwie do końca roku nie gotowałam nic wielkiego – przygotowałam paszteciki z kapustą (wykorzystując wigilijną kapustę z grzybami), zjadaliśmy upieczone mięsa i ryby. Spotykaliśmy

Szybko Tanio Smacznie
Dorsz na parze. 121

mrożonego fileta z dorsza 2 plasterki cytryny tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany Fileta rozmrażamy - posypujemy solą i pieprzem. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie tymianek i czosnek - zagotowujemy. Rybę wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze razem z cytryną i gotujemy 15 - 20 minut na wywarze z przypraw. Podajemy z sałatką z pomidorów i ogórka zielonego z jogurtem

Moje-pitraszenie
WEGAŃSKA IMPREZA U NIE-WEGAN 200

pizzerenki z sosem mocno pomidorowym (to też nasz wkład, głównie dla dzieciaków) (pierożki i pizzerenki na bazie   tego  przepisu) - "grzybki-rybki" czyli pieczarki w zalewie a'la ryba w occie - boskie! właściwie jeszcze lepsze, niż kotlety sojowe zrobione w ten sam sposób (przepis   tutaj ), - oczywiście papryka, ogórki zielone i konserwowe na zagryzkę, - oraz jedyny niewegański talerzyk

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka zimowa 119

Sałatka przygotowana z produktów dostępnych cały rok. Idealna smakuje podana do mięs i smażonej ryby. Składniki: 25 dag kiszonej kapusty 2 kiszone ogórki 2 jabłka 5 ziemniaków 2 jajka ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach. Następnie obrać i pokroić w kostkę razem z ugotowanymi jajkami (żółtka odłożyć). Dodać posiekaną

Tradycyjna Kuchnia
Bliny z łososiem 124

mamy w sklepach za około 11 zł za słoiczek, to nawet koło kawioru nie leżało, więc nie warto sobie zawracać głowy. Podajcie bliny z wędzonym łososiem. Kupcie dobry kawał ryby, a nie te strzępy na tackach – zobaczycie różnicę w smaku. Dziś proponuję bliny z łososiem, śmietaną chrzanową i czarnuszką. Składniki: 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 300 g mąki

ladykitchen