Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą to propozycja na zdrowy, pyszny obiad z rybą roli głównej. Tym razem wybrałem do tego dania zębacza, aby mięso miało znacznie inny smak, aniżeli smak dorsza czy łososia. Mięso zębacza jest bardzo delikatne w smaku, jędrne i chude. Kluczem tego dania jest przygotowanie domowego pesto. A rybę podamy z czarną soczewicą. Składniki(...)porcje) 4 filety z ryby 2 garści liści bazylii 50g parmezanu 1/3 szklanki oliwy 2 ząbki czosnku 50g orzeszków piniowych sól pieprz pomidor 1 szklanka czarnej soczewicy Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą – jak przygotować Soczewicę przez 30 minut namaczamy w wodzie. Następnie odlewamy wodę i gotujemy soczewicę przez 25 minut na średnik ogniu. Musimy pilnować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowych mrożonych paluszków rybnych, z pewnością zniechęciła Cię ilość wypełniaczy i dodatków. Sklepowe paluszki rybne wyglądają jak prawdziwe paluszki, są równiutkie i wizualnie ładne, niestety ich skład oraz zmielona ryba niewiadomego pochodzenia i gatunku pozostawiają wiele do życzenia. Bardzo łatwo możesz przygotować paluszki rybne o wiele lepsze pod względem smaku jak i jakości. Wystarczy że zaopatrzysz się w filet rybny(...)Sposób przygotowania: Filet z dorsza pokrój na około 2 – centymetrowe odcinki. Skrop sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, oprósz solą i cytrynowym pieprzem, przyprawy delikatnie wmasuj dłońmi. Tak przygotowaną rybę pozostaw na 30 minut pod przykryciem. Przygotuj 3 naczynia do poszczególnych składowych panierki. Do jednego wsyp niewielką ilość mąki (wystarczą 2 – 3 łyżki mąki). W drugim rozmąć jajko
ProstePesto.plDziś mam przepis na trochę inną wersję ryby po grecku. Dodatek suszonych pomidorów sprawia, że warzywa nabierają głębszego i ciekawszego smaku. Koniecznie wypróbuj w te święta! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (5-6 porcji(...)białej ryby (np. mintaja lub miruny) 4 łyżki mąki pszennej 2 cebule 3 duże marchewki 1 duża pietruszka 1/2 małego selera 10 cm. kawałek pora 200 g. suszonych pomidorów odsączonych z oleju 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml. wody olej do smażenia ryby sól
Delicious PlaceRybne kotleciki z koperkiem Lubicie ryby? My uwielbiamy. Smażone, pieczone, a nawet gotowane. U mnie w domu bardzo często goszczą świeże ryby . Przygotowuję z nich najróżniejsze przepisy. Dziś polecam Wam pyszne rybne kotleciki z koperkiem. Do przygotowania takich kotlecików najlepiej sprawdza się świeży dorsz . Kotlety rybne wychodzą przepyszne. Dodaję do nich zawsze dużo koperku, który doskonale wzbogaca ich smak. Koniecznie(...)polecam Wam mój ulubiony sklep rybny . Tu czeka na Was nie tylko świeży pstrąg , ale też wiele innych rybnych przysmaków. Ja ostatnio zamówiłam sobie paczkę pełną świeżych ryb, m.in. dorsza, miruny. Nie zabrakło też śledzi czy pysznych wędzonych brzuszków pstrąga (polecam!). Jeśli jeszcze nie znacie sklepu eRyby.pl to koniecznie tam zajrzyjcie. Naprawdę warto! Składniki: 390-400 g dorsza- u mnie
Słodkie okruszkiRyba w sosie brokułowym z makaronem konjac. Dietetyczna ryba z makaronem konjac. Zapewne już wiecie, że jestem na redukcyjnej diecie, wszystko co zjem wpisuję do aplikacji FatSecret i wiem ile kalorii zjadłam w ciągu dnia. Tym razem zapraszam Was na coś pysznego, zdrowego i małokalorycznego. Ten dzisiejszy przepis jest bardzo dietetyczny, dlatego w szczególności polecam wszystkim tym, którzy dbają(...)dodanych przypraw czy wykorzystanych sosów. Dorsza mam zawsze w zamrażarce, kupiłam makaron konjac i świeży brokuł, gdyż podczas zakupów wpadł mi do głowy świetny pomysł na smaczny sos do ryby. Zrobiłam gotowanego dorsza w sosie brokułowym z marchewką, sos zabieliłam mlekiem 3,5 %. Powiem Wam, że to jest smaczne i do tego fit. Ta ilość starczy na 2 posiłki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRyba to zawsze świetny pomysł jeśli chodzi o obiad. Bogactwo kwasów tłuszczowych omega-3 i pełnowartościowego białka. Osobiście staram się, aby gościły one w naszym rodzinnym menu minimum dwa razy w tygodniu. Rybę można przygotować na wiele różnych sposobów i dziś mam dla Was przepis na jeden z nich. Oto dorsz w sosie porowym, który jest bardzo delikatny i aromatyczny(...)cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka masła klarowanego, 100g śmietanki 18%, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, tymianek, około 1 szklanka wywaru warzywnego. Sposób przygotowania Najpierw należy umyć rybę i ją osuszyć. Następnie kroimy ją w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Krótko przesmażamy kawałki ryby na maśle z obu stron. Następnie zdejmujemy kawałki ryby z patelni
Natka Pietruszkirybne przepis Sprawdzony, wypróbowany wiele razy przepis na pyszne zrazy rybne. Soczyste, z chrupiącą skórką, idealne na piątkowy jak i na każdy inny obiad kotlety rybne. Takie kotlety z ryby można przygotować na wiele sposobów. Mogą to być kotlety z piekarnika lub smażone na patelni. Wbrew temu co mówią ”celebryci kulinarni” ryba doskonale smakuje z cebulą(...)takich kotletach rybnych jest wręcz zalecana. Jak zrobić kotlety rybne? Z czym podawać kotlety z ryby? Jaka ryba na kotlety Najlepsze na kotlety są ryby o jasnym mięsie. Ja osobiście polecam dorsza. Dorsz ma piękne białe mięso, mało ości co bardzo ważne i ten jego rybi smak jest bardzo delikatny. Jednak można także użyć innych ryb np. morszczuk lub miruna
Dieta moja pasjaszklanki bulionu warzywnego, rosołu lub wody 3 łyżki mąki olej do smażenia 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, słodka papryka mielona, szczypta chilli *** Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym *** *** Kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem cytrynowym (zamiennie można rybę skropić sokiem z cytryny i posypać zwykłym pieprzem mielonym) *** *** Następnie rybę obtaczamy(...)mące *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z każdej strony na rumiano *** *** Usmażoną rybę zdejmujemy z patelni i odkładamy na talerz. Na tym samy tłuszczu smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz plasterki pieczarek *** *** Następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę *** *** Oraz paprykę i cukinie pokrojone w dużą kostkę *** *** Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki *** *** Mieszamy
Blog z Apetytem