Niezwykle aromatyczne pstrągi pieczone w całości prościej niż myślisz. Masło czosnkowe robi robotę! Ten przepis przyda się podczas świąt i nie tylko. Ryba przyrządzona w ten sposób jest po prostu przepyszna. Przepis na pstrągi pieczone z masłem czosnkowym Składniki: 2 wypatroszone i oczyszczone pstrągi, ćwierć kostki masła, 4 ząbki czosnku, pęczek koperku, sól, pieprz, cebula, cytryna, olej. Zrób tak: Ryby(...)wymieszaj i włóż do wnętrza pstrągów. Na dnie brytfanki rozłóż plastry cebuli, na nich połóż pstrągi – dzięki temu nie przywrą, ale też nabiorą aromatu – na nich ułóż ryby. Dodaj też cytrynę pokrojoną na ćwiartki. Wszytko piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Rada: podobnie możesz przyrządzić też inne ryby. Łapcie też przepis na pyszne ziemniaki
Kulinarna PolskaUwielbiam rybę z tego przepisu. Jest prosta w wykonaniu i bardzo szybko się ją robi. W domu każdy jest jej zwolennikiem ;) SKŁADNIKI: 1 kg ryby ( u mnie okoń) 2 cebule 3 ząbki czosnku (wedle uznania) plasterek sera na każdy kawałek ryby łyżka masła łyżka oliwy WYKONANIE: 1. Cebulę i czosnek podsmażyć na maśle z oliwą; 2. Dodać kawałki ryby(...)chwilę smażyć, tak aby czosnek się nie przypalił; 3. Rybę położyć na blaszkę wyłożoną papierem, poukładać plasterki sera, dodać tłuszcz z patelni razem z czosnkiem i cebulą, i zapiekać ok. 25 - 30 min w temperaturze 180°C. SMACZNEGO
Prosty przepis nanaturalnego. To nie tylko oszczędność czasu podczas przyrządzania posiłków, ale także szansa dla początkujących kucharzy, którzy bez problemu radzą sobie z wieloskładnikowymi przepisami. Obecność w japońskiej kuchni surowych ryb i owoców morza, ryżu, makaronu oraz warzyw i owoców to gwarancja naprawdę dużej liczby kombinacji smaków, zapachów i kolorów. Japończycy sięgają po konkretne warzywa i owoce w tych porach roku(...)pokrojone plastry tuńczyka. Sushi podbija świat Bezsprzecznie najbardziej spopularyzowaną na świecie japońską potrawą jest sushi. Pierwowzór sushi powstał około 1000 lat temu, kiedy Japończycy poszukiwali sposobu na przechowywanie surowych ryb. Okładano je więc gotowanym ryżem, a kiedy sfermentowały, zjadano ze smakiem - ryż wyrzucając. I może dlatego, wielu ludzi na hasło sushi ma tylko jedno skojarzenie: to surowa ryba. Tymczasem najważniejszym
Kuchcik gotujeCzas Przygotowania : 20 min Gotowe w : 1 h Dzisiaj zdecydowałam napisać przepis bez podawania nazwy ryby, ponieważ ja robię z takiej, jaką aktualnie kupię. U mnie tym razem sielawa. Składniki 40 dkg. obranej wędzonej ryby 3 łyżki serka kremowego 1/3 kostki miękkiego masła 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 pęczek szczypioru sól, pieprz do smaku Krok(...)Kroku 1 Rybę obieramy z ości i mielmy w maszynce do mięsa. Powstałą masę mieszamy z masłem, serkiem, koncentratem i musztardą. 2 Szczypior kroimy drobno, dodajemy do pasty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisydieta mi zdecydowanie nie sprzyja, dlatego na stole pojawiają się u mnie obiady warzywne i rybne – wybaczcie więc, że mało ostatnio tu przepisów na wołowinę czy też kurczaka. Ryba kojarzy się z nudą, ale wcale tak nie musi być. Ten prosty patent na białą rybę w sosie cytrynowym jest tego przykładem. Można podać ją z ryżem czy kaszą(...)łyżek posiekanego koperku 4 spore ogórki gruntowe 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka płynnego miodu sól, świeżo mielony pieprz do smaku Ryba cytrynowa (ryba w sosie cytrynowym): Filety z dorsza (lub innej ryby) posypujemy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron. Odkładamy. Piekarnik nagrzewamy do 200°C (góra-dół). Szalotki obieramy
Poezja smakukiszone (ok. 90 g), - szalotka (ok. 20 g), - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz, - ćwiartka cytryny (ok. 20 g). Sposób przygotowania 1. Filet z ryby kroimy w grube paski. 2. Rybę marnujemy w maślance, szczypcie soli i pieprzu. 3. Zamarynowaną rybę odstawiamy na ok. 1 h do lodówki. 4. Płatki wkładamy do foliowej torebki(...)miażdżymy (najlepiej przy pomocy wałka). 5. Kawałki ryby obtaczamy w płatkach. 6. Rybę wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Rybę skrapiamy oliwą i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20 min (po ok. 10 min. kawałki ryby przewracamy na drugą stronę). 8. Siekamy ogórki kiszone i szalotkę w drobną kostkę. 9. Łączymy ogórki z cebulą, jogurtem i doprawiamy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachFishburger z sosem czosnkowym Dzisiaj mam propozycję dla wszystkich miłośników ryb i chrupiącego pieczywa. Doskonały pomysł na szybką przekąskę lub piątkowy obiad. Fishburger z sosem czosnkowym to soczysty kawałek białej ryby, zamknięty w złocistej panierce z panko. Do przygotowania tej potrawy możecie użyć dorsza, halibuta, morszczuka lub innej białej ryby(...)musztardy ja użyłem Musztardy Stołowej Roleskiego 1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego sól, czarny pieprz ew. cukier Burger: 500 g fileta z białej ryby (dorsz, halibut lub brosma) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 szklanka panko lub klasycznej bułki tartej ogórek zielony czerwona cebula pomidor malinowy sól, czarny pieprz sos czosnkowy, ja wybrałem
kuron.com.plFajnych pomysłów na potrawy z rybą w roli głównej nigdy dość. Tym razem wypróbowaliśmy przepis na łososia w kremowym sosie ze szparagami i wyszło pysznie. Przepis na rybę w kremowym sosie ze szparagami Składniki: 500 gramów fileta z łososia lub ryby morskiej (można też pół na pół, tak jak tym razem u nas), duża cebula, dwa ząbki czosnku, pęczek zielonych(...)szparagów, kopiasta łyżka mąki pszennej, 2,5 szklanki mleka, świeży koperek, sól, pieprz, olej. Zrób tak: rybę pokrój na porcje, dopraw solą i pieprzem, następnie usmaż z obu stron na patelni – najlepiej teflonowej lub podobnej, ryba bez panierki może przywrzeć. Kawałki zdejmij i odstaw. Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną cebulę, pod koniec dodając posiekany czosnek. Dodaj mąkę
Kulinarna PolskaKotlety rybne. Przepis krok po kroku Składniki na 5-6 kotletów: 500 g zmielonych filetów z dorsza lub innej morskiej ryby 15 cm kawałek pora 1 ząbek czosnku skórka otarta z jednej cytryny 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 4 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz czarny olej roślinny do smażenia Filety(...)roślinnego. Czosnek obierz z łupiny, zetrzyj na drobnej tarce lub przeciśnij przez praskę. Cytrynę dokładnie umyj i wyszoruj. Otrzyj z niej skórkę. Wszystkie składniki: rybę, pora czosnek, skórkę cytrynową, bułkę tartą, bułkę tartą, koperek oraz sól i pieprz czarny, wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej masy. Zwilżonymi dłońmi uformuj zgrabne
kuron.com.plPstrąg łososiowy pieczony na ryżu, z pomidorami koktajlowymi i aromatycznymi ziołami. Ziołowo - czosnkowa marynata nadaje rybie zapachu, a pomidorom charakteru. Ryba pieczona w piekarniku jest delikatna i wilgotna. Dodatki do ryby: filet pstrąga łososiowego (około 450g) 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól pieprz Składniki sosu do ryżu: 2 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej(...)soku z cytryny 30 g masła Wykonanie: Naczynie żaroodporne natłuszczamy 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pstrąga oczyszczamy: wyjmujemy ości, odcinamy skórę, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 4 kawałki. Rybę solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oprószamy ziołami prowansalskimi. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos do ryżu: mieszamy 2 łyżki
Smak mojego domuDorada ryba śródziemnomorska z pomidorkami Najprostszy przepis jaki znam na tę smaczną i zdrową rybę.Dorada jest duszona, więc wspaniale nadaje się do jakielkolwiek diety zarówno dla starszych osób jak i dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Ryba Dorada Pomidorki koktajlowe Olej z oliwek Czosnek Nać pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umytą i wypaproszoną rybę natrzeć w środku solą i czosnkiem, nadziać pomidorkami(...)natką pietruszki Na patelni ułożyć rybę polać 3 łyżkami oleju z oliwek, dodać pokrojone pomidorki, natkę pietruszki oraz ząbek czosnku. Dodać tyle wody, aby zakryła połowę ryby Dusić pod przykryciem po 15 minut z każdej stony SMACZNEGO
zielonacukinkaSezon na norweskiego, zimowego dorsza Skrei, uważam za otwarty. Można go kupić jedynie od stycznia do kwietnia, a jest wyjątkowo pyszną rybą, uważaną wręcz za najlepszy rodzaj dorsza na świecie. Warto chociaż raz w sezonie poszaleć (cena dorsza Skrei nie jest niska) i wyprawić sobie małą ucztę. Tym razem postanowiłam zrobić dorsza w papilotach, czyli rybę zapieczoną w papierowym(...)stronie From Norway , że dobrze jest dorsza przed obróbką wymoczyć w solance. Przepis który podaję tego nie wymaga, jednak warto moczenie w solance zastosować, zwłaszcza w sytuacji gdy rybę chcemy przygotować dopiero następnego dnia. Przepis na solankę na końcu, pod zdjęciami. Dodałam cukinię bez żadnej wstępnej obróbki ale myślę, że byłaby bardziej zachęcająca, gdybym ją przed dodaniem podsmażyła
Stare GaryTradycyjny przepis na rybę po grecku jest bardzo popularny, jako iż jest ona lubianą i często serwowaną potrawą. Dodatkowo – posiada ona również różne wariacje, dzięki którym można przyrządzić ją na różne sposoby, w zależności od tego, po jakie składniki sięgniemy. Niektórzy preferują to danie w wersji słodkiej, drudzy w ostrej, a jeszcze inni lubią poeksperymentować i stworzyć coś zaskakującego(...)Jeśli ktoś bardzo lubi jeść ryby, które są przecież znacznie zdrowszą alternatywą dla mięsa, to warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie wybornej w smaku ryby po grecku. W zależności od naszych preferencji do przygotowania tej potrawy można użyć filetów rybnych lub całych ryb. Wszystko zależy od naszych indywidualnych preferencji. Jeśli marzy nam się zjedzenie smacznej potrawy, która jest stosunkowo szybka
Trochę smaku