Pieczony okoń

Pieczony okoń

Pieczony okoń

Znamy się tylko z widzenia…. mówią słowa piosenki. Ja znałam Labraksa (czyli okonia morskiego) tylko ze słyszenia, że to pyszna ryba. Kiedy zobaczyłam ją niedawno w sklepie , postanowiłam sama spróbować. Ta znajomość mnie zaskoczyła i liczę że spotkanie wkrótce się powtórzy :). Składniki: 2 okonie morskie 20 dkg pomidorków koktajlowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów garść oliwek przyprawa do ryby sól pół szklanki bulionu 2 ząbki czosnku łyżka oleju   Wykonanie: 1.Rybę umyć, osuszyć papierowym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama z miasta

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.