ryba - 22624 przepisów (strona:752/1509)

Kopenhaga 74

widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść coś

Szybko Tanio Smacznie
Smaki Dominikany, czyli co jeść w Raju 74

smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki, jeżeli dodamy jeszcze świeże warzywa to genialna potrawa. Z czego jeszcze słynie Dominikana oczywiście z rumu, owoców morza, ryb, ale o tym nie będę wam dzisiaj opowiadać Ja jadłam zarówno w hotelu, gdzie było wszystko, jak również na zewnątrz i jest to jedna z lepszych kuchni na świecie. Świeża

Apetyt na Zielone
Ryż z kurczakiem po chińsku 91

ryżu szklankę groszku, zamieszaj i smaż jeszcze chwilę, żeby groszek rozmroził się. Posól do smaku. Dodaj posiekaną kolendrę i sezam. Smacznego! Zobacz też: Makaron z boczniakami w kremowym sosie Ryba panierowana w orzechach Risotto z kaszy orkiszowej z orzechami i boczniakami Artykuł Ryż z kurczakiem po chińsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 94

kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony łosoś to rzecz prosta jak bułka z masłem. Wystarczy kawałek ryby, musztarda, miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna bomba do zrobienia w 15 minut. Elegancka, aksamitna zupa, na którą składa się fasola

Niedzielny kucharz
RYŻ SMAŻONY Z SOCZEWICĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 148

sposób ryż, najczęściej podaję z plastrem grillowanego sera halloumi lub tofu.  Można posypać pokruszoną fetą lub podać jako dodatek do grillowanych, smażonych czy pieczonych mięs i ryb.  Warto do tej potrawy ugotować wcześniej ryż lub - jeszcze lepiej - wykorzystać ten pozostały z obiadu.  SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 puszki ugotowanej soczewicy, można dać więcej / użyłam takiej 1 szklanka ugotowanego

cool and minty
Przechowywanie produktów spożywczych 131

Dolne półki zarezerwuj na mięso Najzimniejszym miejscem w lodówce jest dolna półka. Temperatura w tym miejscu dochodzi do maksymalnie 2 stopni Celsjusza. Układamy na niej surowe mięso, ryby oraz owoce morza.  A co z drzwiami? Temperatura panująca w półkach na drzwiach lodówki wynosi około 10 stopni Celsjusza. Jest to jednak miejsce, w którym jest ona   najmniej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przechowywanie produktów spożywczych 110

Dolne półki zarezerwuj na mięso Najzimniejszym miejscem w lodówce jest dolna półka. Temperatura w tym miejscu dochodzi do maksymalnie 2 stopni Celsjusza. Układamy na niej surowe mięso, ryby oraz owoce morza.  A co z drzwiami? Temperatura panująca w półkach na drzwiach lodówki wynosi około 10 stopni Celsjusza. Jest to jednak miejsce, w którym jest ona   najmniej

zdrowo i aktywnie
Mini kanapeczki z pastą z makreli i warzywami 94

soku z limonki łyżeczka kwaśnej śmietany łyżeczka majonezu łyżka startego parmezanu pieprz do smaku dodatki: żółta papryka ogórek pomidorki koktajlowe natka pietruszki koperek mięta Oczyszczoną ze skóry i ości rybę miksujemy z resztą składników i doprawiamy pieprzem. Na sucharki nakładamy po łyżeczce pasty. Umyte warzywa kroimy na małe kawałki. Możecie tak jak ja, wyciąć w nich wzorki. Użyłam do tego

Mienta blog
Walencja w skrócie 108

już wiadomo co trzeba zrobić:) Wszyscy są dobrze traktowani. Cieszę się, że tu trafiłem, ponieważ mogę stąd bardzo dużo wynieść. Uczę się od podstaw obróbek owoców morza i ryb, a także serwowania niektórych dań. Pierwsze wrażenie było mieszane, kuchnia wydawała się trochę mała i ciasna i faktycznie tak jest aczkolwiek wszystko ze sobą bardzo dobrze współgra i nie sprawia problemu

Gotuj po hiszpańsku
Arabska sałata 120

Przepis na ta pyszną sałatę pochodzi z książki "Nasz rok w Oriencie" Victorii Twead. "Podaję tę cudowną, świeżą sałatę z mięsem, rybą, kurczakiem, pieczonymi ziemniakami i falafelem. Lecz czasami, nie mówiąc nikomu, po prostu robię jej wielką misę, i wszystko zjadam, bez dodatków". Sałatka z Orientu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania