ryba - 22624 przepisów (strona:746/1509)

Pierś kurczaka w sosie teriyaki 84

Teriyaki to japońska technika kulinarna, polegająca na przygotowywaniu mięsa lub ryb w specjalnej marynacie zwanej tare. Nazwa […] Artykuł Pierś kurczaka w sosie teriyaki pochodzi z serwisu PanGotuje

PanGotuje
Jak odbudować odporność? 127

spożywania posiłków. Zadbajmy o to, by w naszym codziennym jadłospisie znalazły się warzywa i owoce. Do tych najbardziej wartościowych należą brokuły, cytrusy i papryka, zawierające witaminę C, oraz banany, ryby czy awokado, źródło witaminy B6. Ważna jest także witamina E, znajdziemy ją w szpinaku i orzeszkach ziemnych oraz witamina A. Pijmy także około 2 litrów wody dziennie. Zrezygnujmy natomiast

Dajet
Spaghetti z tuńczykiem 137

Nigdy nie przepadałam za rybami. Gdy przeszłam na dietę dostałam przepis na lżejszą wersję spaghetti. Okazało się, że robi się je bardzo szybko a na ciepło jest pyszne. Dodatkowo składniki możemy trzymać w większej ilości w szafkach i czekać na właściwy moment ;) Podobny przepis znajduje się też na stronie Kwestii Smaku , więc inspirowałam się nim przy opisywaniu.  Składniki

W kuchni bez szafek
Wielkanocna sałatka do obiadu 105

Jest to szybka i przesmaczna sałatka z grillowanej cukinii, kukurydzy i rukoli posypana owczym serem. To sałatka, która świetnie się sprawdzi do świątecznego obiadu, zarówno do mięsa jak i ryby. Lubicie sałatki do obiadu ? Ja bardzo i zawsze staram się aby była ona kolorowa, świeża i polana pysznym dressingiem. Ta właśnie taka jest. Niewiele składników w tonacji zielono żółtej

codojedzenia
Sznycel po włosku 102

cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną i natką pietruszki. Oprócz cielęciny do piccata można stosować inne gatunki mięsa np. wieprzowinę, wołowinę, drób, czy nawet ryby. Sznycel po włosku panieruje się w mące , jajku i tartej bułce lub białym chlebie zmieszanym z tartym twardym serem, takim jak Parmezan lub Grana Padano. Sznycel mediolański obok cotoletta alla

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bulgur na parze z jabłkiem i sosem malinowo-czekoladowym | Test parowaru Morphy Richards Intellisteam 95

potrawy. I to jest dla mnie największy plus tego urządzenia. W garnku starczało mi miejsca jedynie na jedną potrawę, więc przykładowo mogłam przygotować w nim tylko warzywa, a już rybę piekłam osobno. Tutaj mieszczę zarówno danie główne, jak i dodatki. Z powodzeniem można w nim przygotować także coś słodkiego. Dziś dzielę się z Wami przepisem na kaszę bulgur z jabłkiem

Mienta blog
Pieczone pomidorki koktajlowe 79

Pomidorki koktajlowe pieczone z oliwą, octem balsamicznym, ziołami i czosnkiem to w połączeniu z chrupiącą bagietką samodzielna przekąska lub orginalny dodatek do mięsa albo ryby. Składniki: pomidorki koktajlowe czosnek kilka łyżek oliwy łyżka octu balsamicznego ulubione suszone lub świeże zioła np. bazylia, oregano, tymianek sól, pieprz Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Pomidorki pozostawić na gałązkach, umyć  i osuszyć

wyzwania kuchenne
Tatar śledziowy 89

Taka przekąska, przystawka na świąteczny stół będzie znakomita. Porcja nie za duża, bo spotkania rodzinne pokonał coronavirus, więc dużo jedzenia nie róbcie, aby się nie marnowało

Moje Małe Czarowanie
Seleryba 113

wykorzystanie selera, który w wielu kuchniach jest jedynie dodatkiem do rosołu. Tymczasem okazuje się, że odpowiednio przygotowany i otoczony płatami nori seler może faktycznie przypominać w strukturze i smaku rybę. W grudniu pokusimy się o przygotowanie seleryby po grecku, ciekawi jesteśmy, czy naszym gościom przypadnie do gustu taka wersja świątecznego dania. Udostępnij Seleryba – składniki 1 duży seler 1 litr

niecodziennikpary
Puree z brokuła – super zdrowe! 129

Puree z brokuła uwielbiam! To moja propozycja na prosty, zdrowy i smaczny posiłek. Możemy je zjeść po prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego

Dorota Smakuje
Amarantus gotowany 91

Amarantus gotowany z ryżem brązowym i dzikim to moja propozycja na smaczny, sycący i przede wszystkim zdrowy dodatek do mięsa, ryb czy warzyw. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch czy kolację. Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania