marynowana w czosnku i ziołach, oregano oraz tymianku z dodatkiem aromatycznej mięty, doprawiona solą morską i skropiona oliwą. Cukinia grillowana to doskonały dodatek zarówno do mięs, jak i ryb, a także do kanapek . Pyszne grzanki z dodatkiem grillowanej cukinii, koziego sera i pomidorów, to coś, co przygotujecie naprawdę szybko i jest pyszne :) Zobaczcie jak łatwo zrobić fantastyczną, aromatyczną cukinię
Moja Książka Kucharskaproste! Smacznego! Tu zaprezentowałam Wam wersję wrapa inspirowaną brazylijskim street foodem – Wy śmiało możecie dodać wszystko to, na co tylko macie ochotę! Świeże warzywa, mięso wołowe, wieprzowinę, krewetki, ryby, ale też słodkości! Krem czekoladowy, masło orzechowe, banany, bakalie, owoce,a nawet lody! Spróbujcie! GWARANTUJĘ WAM, ŻE TAPIOKA NAWODNIONA TO PRODUKT, W KTÓRYM SIĘ ZAKOCHACIE! Tapiokę, jak i inne genialne
Ostra na SłodkoMojo rojo i verde, czyli hiszpańskie sosy czerwony i ziel ony to niezwykle popularne sosy szczególnie na wyspach kanaryjskich. Podaje się je jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań - mięs, ryb i owoców morza oraz warzyw, a także jako przekąskę w postaci tapas do ziemniaczków gotowanych w skórce i z dodatkiem dużej ilości soli. Sosy są niezwykle smaczne i bardzo łatwe
Codzienne Gotowaniepodobny kierunek, to nie ma się co martwić o to, czy stosowanie diety ketogenicznej jest możliwe w tych warunkach. Dieta śródziemnomorska obfituje bowiem w produkty wysokotłuszczowe – oliwa, oliwki , mięsa , ryby , owoce morza , jaja oraz bogactwo dozwolonych na diecie warzyw. Nawet, jeśli postanowicie żywić się w tzw. obiektach żywienia zbiorowego, to i tak bycie 100%, a przynajmniej 80% keto jest
Modern Cave Girlwiejski koloryt czeskiej kuchni, ale całkiem dobra przekąska. Czeskie serdelki czy też parówki włożone do octowej marynaty z cebulą i papryką warto spróbować chociaż raz. W końcu skoro jemy ryby marynowane w zalewie octowej to czemu nie parówki? Ja zrobiłam wersję uproszczoną, w słoiku poprzekładałam parówki warzywami, tymczasem w Czechach często parówki są tymi warzywami nadziane. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikburaczki do obiadu Są smaczne i dziecinnie łatwe w przygotowaniu! Wystarczy ugotowane lub upieczone buraczki zetrzeć, a później wymieszać z cebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla. Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną
Kulinarny S.O.S.grilla - łatwy i szybki przepis. Klasyczna cukinia na grilla z ziołami, skropiona oliwą i doprawiona solą morską. Grillowana cukinia to doskonały dodatek do każdego mięsa lub ryby. Cukinia z grilla świetnie sprawdzi się także na grzankach czosnkowych. Możecie dołożyć plastry pomidora oraz mozzarellę i pyszne kanapeczki z grillowaną cukinią zrobisz w kilka chwil :) Grillowana cukinia to świetna
Moja Książka Kucharskakuchni tureckiej, bliskowschodniej i śródziemnomorskiej sumak jest tradycyjnie stosowany jako dodatek do wielu potraw począwszy od sałatek i sosów na bazie jogurtu, po pieczone lub grillowane mięsa, ryby i warzywa. Jest jednym ze składników popularnej bliskowschodniej mieszanki przypraw zaatar oraz marynat do mięsa. Może być także dodawany do ryżu, kebabów i falafela. W Arabii Saudyjskiej, innych krajach Bliskiego Wschodu
Cztery Fajeryzwanym daniem typu streed food. W historycznym centrum Bari sgagliozze smażone są na ulicy. Są bardzo proste w przygotowaniu i moga stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do wędlin, ryb, czy też dań miesnych. Kształtem przypominają one większe prostokąty. W mojej wersji sgagliozze przypominają raczej frytki i tak właśnie proponuję je podawać Bardzo lubię je z wegańskim parmezanem ze słonecznika (tradycyjny
365 dni dookoła kuchniWczoraj grillowaliśmy szaszłyki z kurczaka . Oprócz mięsa przygotowałam również mnóstwo dodatków. Dodatki do grilla to pyszna konieczność. Lubię mięso i ryby z grilla ale lubię je jeść ze smacznymi dodatkami , które nie zajmują mi wiele czasu na przygotowanie. Jednym z takich dodatków jest dip jogurtowy z czosnkiem. Dip jogurtowy z czosnkiem można przygotować z surowym lub pieczonym czosnkiem. Osobiście uwielbiam
codojedzeniaaromacie słodkich migdałów. Została stworzona specjalnie dla osób, które wolą łagodniejszy smak oliwy. Jej delikatny aromat czyni z niej doskonałą bazę dla sosu pesto, sosów sałatkowych, marynat do ryb i mięs, lub do majonezu, jak ją wykorzystałam w dzisiejszym wpisie. Dodatkowo ja na oliwie Delicato przygotowuję placuszki, naleśniki i gofry, a także dodaję do wypieków, ponieważ nie zmienia ona smaku
Chilli Czosnek i Oliwadziałka mojego męża ale zdarza się, że ja również coś tam grilluję i to nie tylko mięso. Pod tym względem jestem bardziej innowacyjna, bo na grillu można piekę krewetki, ryby, warzywa, a nawet chleb. Poza tym lubię wybiegać poza granice i zawsze wymyślam coś nowego na grilla. Może to być nowa marynata, przyprawa, jakiś specjalny dodatek do grilla. Warto spróbować
codojedzeniaramach przekąski warto sprawdzić smak domowego ajwaru - czyli pasty na bazie papryki, bakłażanów, cebuli, czosnku i przypraw. W krajach bałkańskich ajwar podawany jest do grillowanych mięs i ryb lub jako pasta do pieczywa. Wątróbka i kiełbaska podane i ryżem Selsko meso, po prawej stronie chleb z kozim serem Z klasyków kuchni macedońskiej należy spróbować tawcze
psgotujemy