się jej stosować, wystarczy mała szczypta albo dwa pociągnięcia na tarce, aby dodać smaku potrawie. Gałkę muszkatołową dodawaj zawsze w minimalnych ilościach. Estragon - ma słonawy posmak. Pasuje do drobiu, ryb, potraw z jajek, zup na bazie wołowiny i bulionów warzywnych. Możesz go również dodać do sosów sałatkowych. Bardzo szybko traci aromat, dodawaj go więc pod koniec gotowania. Tymianek - pasuje
Cztery FajeryJestem zdrów jak ryba Należę do osób, które nie skarżą się na własne zdrowie i lekarzy odwiedzam sporadycznie. W życiu każdego z nas przychodzi taki moment, że nie chcemy stracić tego na co długo pracowaliśmy. Aby realizować swoje cele życiowe i marzenia musimy mieć siłę, energię i zdrowie. Profilaktyczne badania i konsultacje medyczne są w stanie poprawić jakość naszego
kulinarnyJawszystkim warto ufać Azjatom – medycyna Chińska poleca też na zwiększenie popędu jądra tygrysa czy róg nosorożca. Japończycy gdy chcą szczególnie usprawnić swoje działanie w sypialnie sięgają po rybę Fugu; co ciekawe, nieumiejętnie przyrządzona zamienia się w silną truciznę i bywa zabójcza. Z kolei od Indian nauczyliśmy się pić kakao i jeść czekoladę, bo właśnie przy ich pomocy odbywali
ProstePesto.plmiejscu kupiliśmy kilka butelek piwa. Wszystkie w rozmiarze 3 i 5 litrów, bo – jak poinformował nas sprzedawca – mniejsze się skończyły. Odpowiednio zaopatrzeni w lokalne piwo i suszoną rybę, ruszyliśmy w dalszą drogę wzdłuż majestatycznej rzeki. Jej delta jest podobno wymarzonym miejscem do obserwacji ptaków. Jeśli interesują was tego rodzaju aktywności, to możecie zaobserwować objęte ochroną gatunki, takie
kuron.com.plprostych (cukier, słodycze, słodzone przetwory itd.) wybór węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym (ciemne makarony, brązowy ryż, gruboziarniste kasze, pieczywo żytnie lub razowe) wybór zdrowych źródeł białka (chude wędliny, drób, ryby, twaróg, jogurty naturalne) jedzenie dużej ilości warzyw do każdego lub do większości posiłków – najlepiej surowych ograniczenie spożywania owoców do tych, które mają niski indeks glikemiczny spożywanie 6-7 posiłków
Pasja SmakuPyszny pomysł na pomidory na stół podczas grillowania. Idealna do mięs, ryb czy, jako przystawka. Uwielbiam pomidory malinowe i zawsze czekam na nie z utęsknieniem. W tym roku wymyśliłam bardzo prosty, a przepyszny sos do pomidorów, dzięki czemu smakują one wybornie! Świetna propozycja na sezon grillowy! Polecam! Pomidory na zielonym lekkim jak puch sosie! - 3 pomidory malinowe - czarne oliwki - świeża
SMYKWKUCHNIzamiast łososia, jak w oryginale, użyliśmy krewetek. Nie każdy je lubi. Jeśli za nimi nie przepadasz, albo nie chcesz wydać na danie zbyt wiele – dodaj do misy dowolną rybę wędzoną albo jajko na twardo. Jeśli chodzi o pozostałe składniki – możesz wrzucić do misy każde warzywo lub owoc na który masz ochotę, na surowo i upieczony, np.: awokado, marchew
Niedzielny kucharzsalsa czerwona sprawi, że pieczone warzywa staną się wyrazistsze i ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo z rukoli, pomidorków koktajlowych, marchewki, pestek dyni, ryżu. Meksykańskie dania
jakszef.plsałatka idealnie to pokazuje. Kilka składników, odrobina krojenia, pół godziny pracy i pyszna sałatka gotowa. Idealna solo na lekki lunch albo jako dodatek do delikatnego mięsa albo ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad proofs it perfectly. Just
Martyna Cooksdanie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło “Pizza!” mówi “Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję
Martyna Cookswersji, a że mamy sezon na szparagi – musiały się one znaleźć w moim menu. Oczywiście nie samymi szparagami człowiek żyje, w tarcie mamy więc dodatkowo łososia i pomidorki. Ryba nie jest obowiązkowa, tarta będzie równie pyszna w wersji wegetariańskiej! Every once and a while I feel like making tart/quiche and that day had come. As everything else
Martyna Cooksmiseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek. Dodajemy jogurt i musztardę. Wszystko miksujemy przy użyciu blendera lub melaksera. Doprawiamy do smaku. Sos można podać jako dodatek do mięsa lub ryby. Podany z kaszą lub makaronem będzie stanowił wartościowy posiłek
Kucharzycasposób warzywo zachowa zielony kolor. (W ten sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze
w mojej kuchnisposób warzywo zachowa zielony kolor. (W ten sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze
mojej kuchnifamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórek obieramy, usuwamy nasiona, kroimy w paski. Łososia i paprykę kroimy w paski. Rybę na troszkę większe. Listek nori rozwijamy, cienko kładziemy ryż (około 1 cm od góry zostawiamy bez ryżu). 2 cm z dołu ryż cienko smarujemy serkiem, układamy kawałki łososia i ogórek
R'n'G Kitchen