ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:197/358)

Sushi po polsku 783

wędzonego morszczuka Papryka czerwona Świeży ogórek Kremowy serek o smaku naturalnym Szczypiorek W wersji wegetariańskiej: 4 zielone szparagi 40 g bryndzy Świeży ogórek Szczypiorek Do podania: Sos sojowy Wasabi Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki wody, lekko solimy, zagotowujemy. W tym czasie kaszę jaglaną wysypujemy na sitko i płuczemy zimną, a następnie gorącą wodą.  Gdy woda w rondelku zaczyna(...)składników. Szparagi myjemy, obcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze przez ok. 5 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, obcinamy główki. Paprykę i ogórka myjemy i kroimy w cienkie paseczki.  Rybę obieramy z ości i ze skóry, dzielimy na mniejsze części. Gdy kasza wchłonie całą wodę, jest miękka i kleista, zdejmujemy ją z ognia, mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy zalewę

Zawsze głodna!
sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 257

ryby w różnych postaciach. W postaci puszek również :D Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki:  * puszka tuńczyka w sosie własnym

Pieprzyć z Fantazją
sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 230

ryby w różnych postaciach. W postaci puszek również :D Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki:  * puszka tuńczyka w sosie własnym

Pieprzyć z Fantazją
WOŁOWINA WASABI PO JAPOŃSKU 166

ryb, warzyw, ryżu i makaronów. Japończycy posiadają bogatą tradycję kulinarną. Kuchnia to bardzo ważny element ich życia, posiłkom poświęcają szczególną uwagę, a ich spożywanie związane jest z określoną ceremonią - dania jedzone są według obowiązujących zasad, których Japończycy rzetelnie przestrzegają. Kuchnię japońską charakteryzuje niewielka ilość przypraw i dodatków, używają oni jedynie podstawowe przyprawy, takie jak: sól, cukier, pieprz, sos

Kuchnia MagdaLeny
Tajska sałatka z ogórka 178

ryb i dań typu curry.  Tajska sałatka z ogórka Składniki:  1 duży ogórek wężowy 4 łodygi dymki pokrojonej w plasterki 1 czerwona papryczka chilli drobniutko posiekana 2-3 szalotki bananowe pokrojone w cieniutkie półplasterki 50g orzeszków ziemnych (niesolonych) uprażonych na suchej patelni garść świeżej kolendry posiekanej garść świeżej mięty posiekanej Dressing: 4 łyżki octu ryżowego 2 łyżki sosu

Codzienne Gotowanie
Pak Choi z jajkiem, cukinią, mozzarellą i łososiem 152

Super! Dziś pierwszy raz udało mi się mieć w dłoniach pak choi. Wiele miałam pomysłów na wykorzystanie jej, nie chciałam jednak tych pięknych liści niszczyć pod

Mango Papaja
Jajka faszerowane tuńczykiem 123

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo

Pyry na Gaz
Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka 174

Smaczne połączenie kapusty pekińskiej, tuńczyka, mandarynek i orzechów. Sałatka idealna do zabrania jako lunch do pracy albo na lekką kolację.    SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Bon appetit mon amie
Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym 179

Składniki: 2 polędwice z dorsza (ok. 250 g) 3 średnie cebule 300 ml śmietany sól i pieprz olej, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę zeszklić na oleju z

czarrna od kuchni
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 171

ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały czas mieszając - wówczas sos się trochę

Szczęśliwa kuchnia
Ryż po tajsku wg.Katarzyny Meller oraz KONKURS. 161

kształcie ryby , Sara- moja pomocnica- wyłożyła danie i własnoręcznie je udekorowała. Można rzec, że pala miłością do świeżych warzyw i mnóstwa zieleniny. Składniki 400 g ryżu basmati 100 g krewetek mrożonych marchewka 100 g białej kapusty 100 g brokułów- opcjonalnie 1 dymka 4 ząbki czosnku 1 jajo 2-3 łyżki oliwy z oliwek pół puszki pomidorów bez skóry Sos łyżka

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 176

ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały czas mieszając - wówczas sos się trochę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej 93

ViolaPassion   Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej  Składniki:  2x Filety z pstrąga tęczowego duże  (W zależności ile osób mamy przy stole

Viola cooks with passion
Curry z dorszem i owocami morza 234

Składniki 40 dkg fileta z dorsza 15-20 dkg mieszanki owoców morza (mrożone) u mnie kalmary, krewetki i omułki 1 puszka mleka kokosowego 1 cebula 2

czarrna od kuchni
Rybna zapiekanka 134

szpinak , rybę i tak do wyczerpania składników . Można to robić pod lekkim kątem jak na zdjęciu . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C przez około 35-40 minut – a w zasadzie do momentu aż wierzch lekko się zrumieni . Rybna zapiekanka gotowa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Doskonale smakuje podana z sosem beszamelowym

Ogrodnik w podróży