Filety z ryby obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w cieście naleśnikowym i obtaczamy z obydwu stron. Obtoczone w cieście naleśnikowym fileciki smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniczku. Tak przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione
Kuchnia Łukaszaskórką sos serowy (z serków topionych, śmietany) korbacz (oscypek - makaron) sól, pieprz, cytryna Szparagi umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować na parze około 10 minut. Zahartować w zimnej wodzie.Łososia podobnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. gotować na parze również około 10-15 minut, w zależności od grubości ryby. Najprostszy sosik serowy
MarciochaKucharzyktos woli by ryba byla bardziej kwasna moze dodac tego soku wiecej. Najlepiej sprobowac wczesniej paste czy nie jest za kwasna.Rybe smarujemy pasta i przekladamy na aluminiowe tacki lub na patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju.Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony.Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego.Smacznego
Przysmaki Karolkibardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina(...)pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki
ClauditteMissCookingKolejne szybkie i pyszne danie kuchni włoskiej dziś na moim talerzu. Bardzo serdecznie polecam bo mało pracy przy nim a efekt smakowy wyjątkowy i niepowtarzalny. Makaron
Moje Małe CzarowanieRolada z wędzonym łososiem i szpinakiem to danie które zaspokoi duży głód. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i spora porcja ciągnącego się sera to jest to co
Pieguskowa KuchniaPieczone banany. Ta propozycja to mój hit. Po pierwsze - szybki, po drugie - łatwy, a co najważniejsze, naprawdę smaczny. Wystarczy dołączyć kilka ciekawych dodatków, a
W kuchni Karmel-itkiJakiś czas temu podawałam przepis na domowy paprykarz szczeciński z wędzoną rybą . Tym razem paprykarz, w którym zamiast ryby wędzonej użyłam świeżego (choć w sumie mrożonego) dorsza. Według mnie mimo wszystko lepszy jest paprykarz w pierwszej wersji czyli z mrożoną makrelą, ale ten też jest bardzo dobry. Tym razem jeszcze gorący paprykarz włożyłam do czystych i suchych słoików, które zakręciłam(...)przecieru pomidorowego w kartonie 1 puszka pomidorów bez skórki 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki papryki wędzonej 3 łyżeczki papryki słodkiej 3 łyżki sosu sojowego sól pieprz oliwa 2 łyżki masła do gotowania ryżu 1 szklanka wody Wykonanie: Ryż ugotować na sypko: Ryż przesypać do miski, zalać zimną wodą i odstawić na 15 minut
Mama GotujeKolejne śledzie mam dziś do wypróbowania. Ja śledzie uwielbiam i mogę je jeść ciągle, natomiast na świąteczne stoły czy to Boże Narodzenie czy Wielkanoc daję upust
Moje Małe CzarowanieŁosoś z piekarnika w ziołowej oprawie Pstrąg z piekarnika Sola zapiekana ze szpinakiem i serem Dorsz atlantycki z piekarnika Pstrąg
Passions hobbies lifeŚwięta tuż, tuż a śledzie są wręcz niezbędnym dodatkiem na stole podczas Świąt Bożego Narodzenia. Proponuję je w troszkę innej formie niż tradycyjne marynowane, bo z
karmelowyKarp smażony na wigilijnym stole to u mnie tradycja. Co nie znaczy, że nie można go podać trochę inaczej. Bardzo nam pasuje łączenie karpia z grzybowym
Buniabaje w kuchniszarym sosie. Rządził też w okolicach Mińska, gdzie pojawiał się w towarzystwie zupy grzybowej z uszkami oraz łamańców z makiem. Na Podolu natomiast jednym z najpopularniejszych dań był nadziewany kaszą gryczaną leszcz, w roli wigilijnej zupy występował tam zaś zakwaszany i zabielany barszcz z uszkami. Choć sposoby ich przyrządzania czasem znacznie się różniły, wyraźnie widać, że to ryby słodkowodne – przede
Codogaraskładniki sosu dobrze się połączą, a cukier rozpuści. Tak przygotowany dressing wlać do surówki. Całość wymieszać, przykryć folią spożywczą i wstawić na 1 godzinę do lodówki w celu przegryzienia się smaków. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Widoczna na zdjęcia salaterka surówki została przygotowana z połowy składników. Surówka jest słodko - kwaśna w smaku. Idealnie nadaje się do mięs i ryb
Gospodyni Miejskaryby przygotowywane w sposób orientalny, a nawet słodkości z dalekiego kraju. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne curry – to ulubione! Dokładnie takie samo przygotowywałam rok temu na jednym z pikników charytatywnych w Krakowie – wtedy podbiło serca wszystkich uczestników. Mam nadzieje, ze dziś podbije i Wasze serducha! Połączenie soczystego kurczaka z warzywami i orientalnym, niesamowicie aromatycznym sosem tworzy
Ostra na Słodko