ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:182/358)

Tatar z tuńczyka podany na ziemi leśnej. 157

Ryby mogłabym jeść co dziennie, uwielbiam pod każdą postacią. Dziś danie specjalne lekkie, pyszne zdrowe i co ważne fit.Pyszny tatar z tuńczyka podany na ziemi z lasu.#MasterTuńczyk składniki 1 opakowanie tuńczyka Princess 1 cebula czerwona 1 ogórek kiszony 1 papryka czerwona marynowana sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka glassy balsamicznej Dekoracje grzybki marynowane 1 papryka

Kulinarne pyszności Molki
Sałatka z selerem naciowym, jajkiem i wędzonym pstrągiem 146

trzy - sałata, wędzona ryba, jajko" wędzoną rybę z jajkiem w koszulce na szpinaku przygotowała Marta . Składniki: 1 mała sałata rzymska, posiekana opakowanie wędzonego fileta z pstrąga 4 jajka ugotowane na twardo ok. 8 pomidorków koktajlowych 4-5 łyżek ziaren (mieszanka pestek dyni, słonecznika i orzeszków piniowych) pół puszki kukurydzy Sos: 250-300 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól

Czerwień i błękit
Przegrzebki w boczku 158

Szkocja słynie z ryb i owoców morza, dlatego też tych składników nie mogło zabraknąć wśród moich przepisów. Dziś przygotowałam niezwykle proste i szybkie danie - przegrzebki w boczku . Małże św. Jakuba stanowią idealną przystawkę - chrupiący boczek idealnie komponuje się z delikatnymi i miękkimi przegrzebkami, polanymi maślano - cytrynowym sosem. Przegrzebki w boczku to po prostu Szkocja na talerzu - polecam!  Przegrzebki

Codzienne Gotowanie
Dorsz z piekarnika w pomidorach, z oliwkami, kaparkami i oregano 141

cytryny oliwki kaparki (jak ktoś lubi) PRZYGOTOWANIE: Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny.Na patelnię z grubym dnem, wlewamy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek, następnie pokrojone pomidory suszone. Smażymy 1-2 minuty i wlewamy passatę. Doprawiamy sola, pieprzem, cukrem (jeżeli taka potrzeba), ew. octem balsamicznym. Sos powinien być kwaskowaty od pomidorów-ale tez nie kwaśny

Kopystką po garach
Roladki rybne ze szpinakiem 294

ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!         Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy

MarcinChef
Jak prawidłowo oczyścić matwę (sepię) 259

jest to jakoś nadzwyczajnie nie miłe zajęcie.Patroszenie ryb wydaje mi się dużo bardziej niewdzięcznym zajęciem. ciemna nakrapiana błonka na worku może być również usunięta ale nie jest to konieczne.Nie ma to wpływu na smak.Jeśli mątwa będzie pieczona na grillu skórka nada jej ekstra delikatnej kruchej skórki.Jeśli będzie w sosie: po usunięciu błonki worek jest całkowicie biały

Sztuka gotowania w/g Samiry
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 161

pikantnym sosem jest idealna na każdą okazję. W pół godziny możecie przygotować danie, które zachwyci każdego. Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo świetnie pasuje jako przekąska do piwa (i nie tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata(...)sera feta Dressing Smoked Boody Mary - składniki i przygotowanie 60ml oliwy 80 ml soku pomidorowego 30 ml (2 łyżki) Tabasco Chipotle Pepper Sauce 1 łyżka czystej wódki 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Wszystkie składniki dressingu wymieszaj ze sobą, aż do momentu połączenia w jedną całość, dobrze dopraw

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg z jabłkami zapiekany w cydrze 141

Ryba pieczona w orzeźwiającym aromacie cydru i z aromatycznym dodatkiem świeżych jabłek Z cydrem , jako głównym składnikiem potrawy, eksperymentowałam już przy okazji Ciasta z czereśniami, cytryną i cydrem . Wtedy było na słodko. Tym razem proponuję smaki bardziej wytrawne. Kolejny raz sięgnęłam po Grójecki Cydr Jabłkowy , dokonując nieodzownej, wstępnej degustacji trunku już przy obmyślaniu potrawy :) Ach te delikatne bąbelki w ustach(...)rybka - pstrąg ! Do tego zapieczone cząstki jabłek i moje podniebienie miało w porze obiadowej istną orgię smaków :) Rybka była też wyborna na zimno , po nocnym leżakowaniu w lodówce. Z sosu cydrowego zrobiła się pyszna, zwarta galareta, a rybka wyśmienicie zamarynowała się w cydrowych smakach. Do kromki świeżego, domowego chleba na lekką kolację - wprost delicje ! :) Składniki dla 2 osób: 2 pstrągi

Grunt to przepis!
Śledzie w oleju z cebulą i pieczoną papryką 150

Śledzie na pewno każdy lubi, jedni w oleju, inni w jogurcie, w śmietanie czy w różnych sosach. My mamy dla Was nietypową propozycję śledzi w oleju

Kuchenne Wariacje
Grillowany łosoś z sosem winnym z rabarbaru, puree ziemniaczanym i duszoną na maśle fasolką 141

Przepyszne, sezonowe danie. Grillowany łosoś doprawiony szczyptą czosnku niedźwiedziego oraz puree ziemniaczane z tym samym dodatkiem świetnie komponuje się z idealnie aksamitnym, kwaśnym i perfekcyjnie gładkim

Mango Papaja
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1528

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w

Kulinarne Przeboje
Sałatka z Tuńczyka w Sosie Jogurtowo-Musztardowym 194

Uwielbiam sałatki z tuńczykiem. Myślę, że taka sałatka idealnie pasuje na kolację jak również na imprezy czy gustowne przyjęcia. Sałatkę tą robi się szybko. Sałatka z

Gotowanie Patki
Makaron z tuńczykiem w pomidorowym sosie 192

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Gdy na dworze upał, długie gotowanie nie wchodzi w grę. Dlatego kombinuję z makaronem i włoskimi sosami. Dziś na tapecie …

My Blueberry Corner
Spaghetti z klopsikami z tuńczyka 227

Dzień dobry, Ale pogoda :( Gdzie się podziała piękna wiosna? W taki dzień jak dzisiaj mam ochotę na coś ciepłego i sycącego. Klasyczne włoskie połączenie makaronu, sosu

Chilli Czosnek i Oliwa
Burgery z łososia 166

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam do mojej kuchni na pyszną i zdrową wersję burgerów z łososia.  Podane w domowej bułce z

Marta Gotuje