ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:193/358)

Paprykarz z makreli 143

Paprykarz z makreli często przyrządzam na kolację, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Zupełnie inaczej smakuje niż ten z puszki, przynajmniej mamy pewność z czego go przygotowujemy

Bajeczna Kuchnia
łosoś, awokado, cytryna -- Zdrowa sałatka 206

Składniki: 4 plastry wędzonego łososia 2 garście sałaty 2 plasterki cytryny 2 łyżki nasion dyni 2 łyżki sezamu 1/2 ogórka 1 awokado 1/2 cebuli kilka oliwek

w mojej kuchni
Bezglutenowy makaron z tuńczykiem, groszkiem i pomidorkami cherry 208

   Składniki (na dwie porcje):130 gram makaronu bezglutenowego tj. z mąki kukurydzianej, jaglanej, gryczanej- ja użyłam makaronu z mąki kukurydzianej 1/2 puszki groszku bądź

Mango Papaja
Nietypowo. I kurczak. 295

Czasami mam ochotę zjeść coś typowego dla jakiegoś kraju. Może po meksykańsku?Albo nie, jakieś danie indyjskie. Chińskie sushi? A może niemiecka sałatka?Przeglądam strony, gdzie

W kuchni Karmel-itki
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, jajek i laktozy) 231

surowej lub wędzonej ryby. U mnie wędzona w towarzystwie awokado i kiełków jarmużu, czyli bardzo lekka i wiosenna wersja Składniki na 4 porcje: 400 g wędzonego łososia (patrz na skład i pochodzenie) 80 g (4 sztuki) cebuli szalotki 300 g (2 duże sztuki) dojrzałego awokado 10 g (2 łyżeczki) oliwy z oliwek 30 g (6 łyżeczek) sosu sojowego lub sosu

Ola la LCHF
Restauracja UKIM, pysznie jak u wietnamskiej mamy 114

słodki sojowy oraz sosu hoisin. Placki są parowane i podawane w bambusowym koszyku. To pozycja menu, która jest polecana przez Pyzę made in Poland , więc jest obowiązkowym punktem naszego kulinarnego programu. Kaczka Cesar Roll Drugi jest łosoś po tajsku pieczony w soli z batatami i ryż jaśminowy (33,- zł). To był zdecydowany numer jeden naszej uczty ! Ryba była bardzo delikatna

Kulinarne przygody Gatity
Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 603

już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki z francuskiego ciasto to najszybsze i najprostsze przekąski na ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Lubimy mini pizze i od dawna są one w moim sylwestrowym menu. Tutaj fantazja nie ma granic. Pizze można obłożyć krewetkami, salami, pieczarkami, pleśniowym serem, a nawet rybą. Mięsna czy jarska

codojedzenia
Sałatka z łososiem i jajkiem poszetowym 188

sałaty, warzyw lub rybą jak sałatka z łososiem. Do sałatki można użyć smażonego łososia. Podobną sałatkę robię z wędzonym łososiem . Do tej ugotowałam równieć jajko w koszulce czyli jajko poszetowe. Jestem zwolenniczką jajka na miękko ale jajko poszetowe lubię jeszcze bardziej. Kiedy po jego przekrojeniu wylewa się żółtko to jestem w siódmym niebie. Jajko poszetowe stanowi sos do sałatki. Dodatkowo

codojedzenia
RYBA NA OSTRO 142

rybę mrożoną.Jajko rozmącamy,mieszamy  z bułką tartą i musztardą.Pastę przyprawiamy solą,majerankiem,tymiankiem.Małą blaszkę smarujemy olejem.Rybę układamy na blaszce,wierzch i boki smarujemy pastą.Pieczemy 20 min. w temp ok.200 st.(najlepiej z włączonym grillem)Majonez dokładnie mieszamy z curry.Cytrynę i pomidory kroimy w plasterki.Rybę podajemy  polane sosem z plasterkami cytryny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 166

Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem i szparagami lub wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym. Przed podaniem wystarczy kanapkę przeciąć na pół i jeśli lubisz skropić sosem sojowym.  Smacznego

SzczyptaSmaQ
Dorada w sosie pomarańczowym z warzywami i kaszą 136

kręgosłup i głowę ryby, podlewacie białym winem i gotujecie wywar. Pomarańczę myjecie pod kranem, kroicie na pół, a później połówkę na plasterki i dodajecie je do wywaru. Gotujecie ok. 15 minut, po czym wrzucacie goździki i świeży rozmaryn. Gotujecie jeszcze ok. 5 minut, odcedzacie i przyprawiacie solą i pieprzem. To będzie Wasz leciutki rybno-pomarańczowy sos. Kaszę wsypujecie do garnka

GRUBY WAŁEK
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 248

kilka łyżeczek sosu, ziemniaki, kapary, szczypior, oliwki… i tak do wykończenia składników.   Tak połączona sałatka nie jest jednolitą masą, wygląda bardziej elegancko. Wierzch ozdobiłam filecikiem, kaparem i oliwką. Wstawiamy salaterkę do lodówki i zostawiamy na przynajmniej 6 godzin, do pełnego połączenia smaków. Tak przyrządzone ziemniaki podjemy po delikatnym ogrzaniu do temperatury otoczenia. Pasują idealnie do ryby – smażonej, gotowanej

Karo in the Kitchen
Dorada w sosie pomarańczowym z warzywami i kaszą 125

kręgosłup i głowę ryby, podlewacie białym winem i gotujecie wywar. Pomarańczę myjecie pod kranem, kroicie na pół, a później połówkę na plasterki i dodajecie je do wywaru. Gotujecie ok. 15 minut, po czym wrzucacie goździki i świeży rozmaryn. Gotujecie jeszcze ok. 5 minut, odcedzacie i przyprawiacie solą i pieprzem. To będzie Wasz leciutki rybno-pomarańczowy sos. Kaszę wsypujecie do garnka

GRUBY WAŁEK
Sałatka z jarmużu z orzechami 175

jajkami, rybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki: pół paczki jarmużu puszka kukurydzy 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebulka pół szklanki kaszy jaglanej pół szklanki orzechów włoskich dwa pomidory Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego

Lubczyk i Wanilia
Mintaj z piekarnika (z marchewką i porem) 252

piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa.  Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa z oliwek starty

Ugotować

Proponowane wyszukiwania