Ryż do sushi

Ryż do sushi

Ryż do sushi

Sushi to japońska potrawa przygotowywana z ugotowanego ryżu, najczęściej zawinięta w liście wodorostów (nori) wraz z dodatkiem ryb jak i owoców morza. Zdaje sobie sprawę, że większość z Was na samą myśl o surowych rybach może mieć wstręt do sushi. Nic bardziej mylnego – sushi możecie przygotować, np. z wędzonym łososiem jak i paluszkami krabowymi.   Niestety ryżu do sushi nie można zastąpić zwykłym ryżem, basmati czy parboiled. Ugotowany ryż powinien być lekko klejący, jednak nie rozgotowany! Najlepie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sushi, ryby, sosy, ryba, sos do ryżu, owoce morza, łosoś wędzony, łosoś, ryba w occie

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.