ryba w occie - 1786 przepisów (strona:61/120)

Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 149

Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł

BaRepas
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 172

domowych wędzonych ryb, oraz wódka z miskami haribo :) Ale najlepszą andrzejkową aurę stworzyło doborowe towarzystwo moich przyjaciół :) ...no ale wracając do tematu... w niedzielę musi być ciacho. W takim razie prezentuję takie w którym przemycam witaminki z soku marchwiowego :-P ;) no bo dziś należy uzupełnić niedobór witamin ;) Składniki na biszkopt:-5 jajek-¾ szklanki cukru-1 łyżeczka octu + 1 łyżeczka

Bon Appetit Małgorzaty
Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs 205

mięs czy ryb. Podałam go w towarzystwie sznycli z szynki wieprzowej, ryżu jaśminowego i surówki z kapusty z winegretem. Składniki: ½ świeżego ananasa (bez zgrubiałej części) 2 dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie 1 czerwona papryka 1 cebula olej do smażenia - 2-3 łyżki szczypta imbiru 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska słodkiej papryki w proszku 2 łyżki białego octu winnego

Czerwień i błękit
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 136

bób z puszki odcedzamy na sicie, płuczemy po d bieżącą wodą i odsączamy. Przekładamy do miski.   W kubeczku kręcimy sos winegret – wkładamy czubatą łyżeczkę musztardy, wlewamy łyżeczkę octu balsamicznego, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukru, dokładnie mieszamy. Stale mieszając zawartość kubeczka wlewamy cienką strużką oliwę, do połączenia i zemulgowania sosu – winegret powinien być gęsty.   Gotowy sos mieszamy(...)oprócz nich? Do zielonej, marynowanej bazy sprawdzą się drobne kulki mozzarelli lub klasyczna mozzarella pokrojona w kostkę, bundz, ser bałkański, a także miękki ser kozi i owczy. Inna wędzona ryba? Pasuje wędzony na ciepło łosoś, pstrąg albo makrela. Nawet szprtki! A nawet ośmiornica albo krewetki z zalewy zrąbią z tej sałatki bardzo wykwintną pozycję. Do takiego zestawu smaków pasuje też

Karo in the Kitchen
Pomysł na sałatkę: Panzanella z pieczonymi warzywami 138

sensie ryba, a nie wujek dobra rada:) Panzanella jest daniem absolutnie wyjątkowym, prostym w przygotowaniu i niezwykle smacznym. Panzanella w nowym wydaniu My zrobiliśmy panzanellę w trochę innej wersji – ze składników świeżych i pieczonych, żeby dodatkowo wzmocnić smaki i walory odżywcze. Jeśli nie macie czasu na pieczenie, po prostu połączcie pomidory z sałatą, chlebem, oliwą i octem balsamicznym. Gwarantujemy

Niedzielny kucharz
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 181

mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki pestek dyni sałata dwukolorowa 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oleju 2 lyżki miodu 3 lyżki octu winnego

codojedzenia
domowa musztarda jabłkowa na miodzie... 180

jabłek wlać ocet jabłkowy, wsypać zmieloną gorczycę, wsypać gorczycę z moździerza i wszystko wymieszać do prowadzając do zagotowania wszystko zmiksować pałką blendera na jednolitą masę, musztardę włożyć do wyparzonych słoiczków, pasteryzować z 10 minut, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, musztarda jest dobra po 2 tygodniach jak mocno przejdzie smakami - nam smakuje musztarda jabłkowa do wedlin, serów, mięs, ryb.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zimowe maki sushi z ryżem z kalafiora i słonecznika 156

Zamiast ryb wykorzystałem surowe zimowe korzeniowe warzywa, ryż zaś podmieniłem pastą z namoczonego słonecznika z kalafiorem. Więcej zdrowia i składników odżywczych to stanowczo to, czego potrzebujemy zimą. * SKŁADNIKI dla 4 osób Ryż z kalafiora i słonecznika: 1 szklanka słonecznika łuskanego 1½ łyżeczki soli 2 szklanki zimnej wody 1 mały kalafior 30 g pasty miso 2 łyżeczki octu ryżowego

Food Square
SAŁATA Z TUŃCZYKIEM 301

większością ryb) rewelacyjnie komponuje się koperek, którym obficie posypałam nasze danie. Idealne na lekką kolację. Przepis dla 3 osób (tak było u mnie) Składniki: - 1/2 sałaty lodowej - 3 garście rucoli - 3 garście roszponki - 12 pomidorków koktajlowych - koperek - tuńczyk w kawałkach (po ok.140g na osobę) - 1 czerwona cebula - trochę soli Sos do sałaty: - 2 łyżeczki musztardy francuskiej - ocet jabłkowy - oliwa

Smaczne Zdrowe
Śledzie po wiejsku 271

Pyszne śledzie słodko-kwaśne odpowiednie na każdą imprezę i święta. Można przygotować je znacznie wcześniej i będą jeszcze lepsze. Składniki: 400 g solonych filetów śledziowych 2

talerz przyjemności
Śledzie w sosie tatarskim 318

 składniki* 300 g filetów śledziowych solonych* 4 ogórki konserwowe* 1 słoiczek marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek* 2 małe cebulki* 4 łyżki majonezu* 3 łyżki jogurtu

Mix smaku
Śledziki Beatki 136

Dziękujemy za pomysł.Pozdrawiamy serdecznie.Śledzik jest na jutro.Musi się przegryźć.Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowych Matjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150 ml.Potrzebujemy

Maminek kulinarny
Domowe sledzie 349

zdrową rybą jest. Zachęcamy do jedzenia nie tylko odświętnie:)Składniki;12 solonych filetów śledziowych,czerwona cebula pokrojona w krązki,2 marchewki pokrojone w talarki,2 gałązki koperku /same listki/,Zalewa;400 ml wody,250 ml cukru pudru,2 liście laurowe,2 łyżki ziaren pieprzu,1 łyżka ziaren kolendry,2 łyżki ziaren gorczycy,10 goździków,400 ml białego octu winnego

Anioły w kuchni
Domowe śledzie 119

zdrową rybą jest. Zachęcamy do jedzenia nie tylko odświętnie:) Składniki; 12 solonych filetów śledziowych, czerwona cebula pokrojona w krązki, 2 marchewki pokrojone w talarki, 2 gałązki koperku /same listki/, Zalewa; 400 ml wody, 250 ml cukru pudru, 2 liście laurowe, 2 łyżki ziaren pieprzu, 1 łyżka ziaren kolendry, 2 łyżki ziaren gorczycy, 10 goździków, 400 ml białego octu winnego

Anioły w kuchni
Wigilijne śledzie z cebulą marynowane w oliwie i soku cytrynowym 921

słodko, na ostro, z dodatkiem warzyw lub sosów śmietanowych. Jednak podstawowy przepis na śledzie, to solone filety, cebula, oliwa oraz kwaśny dodatek, na przykład sok z cytryny lub ocet winny. Dziś chciałam podzielić się z wami przepisem na wytrawne śledzie z cebulą marynowane w oliwie i soku z cytryny , które można serwować z różnymi dodatkami – według własnego upodobania - z czosnkiem(...)Następnie wymoczone filety kroimy na 4 lub 5 części i układamy w litrowym słoiku, przekładając je przyprawami. Na wierzchu układamy cebulę. Najlepiej podzielić składniki na dwie części i marynować ryby w dwóch słoikach. Tak przygotowane śledzie zalewamy sokiem wyciśniętym z cytryn wymieszanym z taką samą ilością oliwy. Ryby muszą się macerować minimum dwa dni w lodówce. Co jakiś czas trzeba

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania