ryba w occie - 1786 przepisów (strona:54/120)

Śledzie w śmietanie 227

Na świąteczny stół i nie tylko🙂 Składniki 5-6 matiasów 4 cebule 200 g gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz zalewa: 1/2 szklanki octu 2

czarrna od kuchni
Śledzie marynowane z koperkiem i jałowcem po skandynawsku 133

Ponieważ fanką śledzi jestem, wciąż poszukuję nowych smaków które w połączeniu ze śledziami utworzą zgrany duet, tercet czy sekstet. Tutaj połączenie jest znakomite, koper, ziarna i

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z bobem i łososiem Graal 170

500 g bobu 1 puszka łososia Graal 1 cebula czerwona garść roszponki 1 pomidor sól pieprz pieprz ziołowy 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1

Gotowanie jest łatwe
Kasza gryczana z Tuńczykiem 143

Składniki: 100g kaszy gryczanej puszka tuńczyka w oleju 1 nie duża czerwona cebula 2 łodygi selera naciowego kilka czosnkowych oliwek kilka pomidorków koktailowych sól, pieprz, tymianek

Gaździnka warzy
matiasy na szybko... 121

Składniki: śledzie w oleju 5 sztuk, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, ocet

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie w pikantnej salsie 166

 składniki* 500 g filetów śledziowych małosolnych * 2 czerwone papryki* 4 ogórki konserwowe * 2 średnie cebulki* 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego* 8 łyżek pikantnego ketchupu * 1-2

Mix smaku
jabłka,śliwki,kiszone ogórki z cebulką w matiasach... 185

Składniki: matiasy 10 sztuk, śliwki 5 sztuk, jabłka 1 sztuka, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet

W Mojej Kuchni Lubię
Gruszki z patelni z rozmarynem z kruszonką 177

pokazać jej, że dzięki mnie polubi jednak cynamon. Poza tym takie gruszki z aromatem cynamonu i rozmarynu doskonale wpiszą się w świąteczne menu. Doskonale pasują do karpia czy innej ryby. Oczywiście crunch z kiełbasy, boczku czy bekonu można pominąć w wieczór wigilijny gdy nie jemy mięsa, a aromat wędzonki można uzyskać dzięki kropli płynnego dymu (liquide smoke) . Takie gruszki można(...)także dodać ocet balsamiczny i kilka kropel sosu chili. Gdy gruszki lekko się podpieką przewrócić je na drugą stronę. Uważać przy wykorzystaniu masła by nie poddać go zbyt wysokiej temperaturze na patelni, przez co może zacząć się palić. Przepis i jak zrobić maślany ryż znajdziesz w przepisie Łosoś na maślanym ryżu . Do delikatnych dań z ryby czy drobiu dla odmiany

Sztuka gotowania w/g Samiry
Grzyby jak ryby, czyli pieczarki w zalewie pomidorowej 114

podszywają się" pod ryby. I najprawdopodobniej zagoszczą w tym roku u mnie na wigilijnym stole. Danie to może stanowić ciekawą alternatywę, zwłaszcza dla osób nieprzepadających za rybami. Grzyby jak ryby Przygotuj nóż i deskę do krojenia, patelnię, łopatki do przewracania i mieszania, miskę, wagę kuchenną, łyżeczkę, łyżkę, szklankę, miskę lub półmisek odporną (odporny) na wysoką temperaturę, miski, widelec, papierowe ręczniki(...)nieduży garnek. Przygotuj składniki: 1 kg kapeluszy pieczarek, olej do smażenia, jajko, łyżeczkę przyprawy uniwersalnej, bułkę tartą, 2 cebule, 3 ogórki konserwowe, Na zalewę: 4 szkl. wody 12 łyżek octu, 6 łyżek ketchupu, 6 łyżek cukru, łyżkę soli, słoik przecieru pomidorowego, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego. Kapelusze pieczarek umyj, osusz i ewentualnie zdejmij z nich skórę

blog.moje-pasje.info
Ryba cieście 138

filety miruny (może być inna ulubiona ryba) 80g mąki ziemniaczanej 100g mąki pszennej 5g sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/4 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki pieprz do smaku 1 łyżka soku z cytryny lub ocet jabłkowy woda gazowana świeża bazylia do dekoracji olej

Słodki Zakątek
“Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja 129

gotować etycznie ograniczają marnowanie żywności i kupowanie ryb z gatunków zagrożonych wyginięciem, ale mają za to sporo rodzimych owoców morza jak ikra taszy czy raczyńce. Gdzie tylko jest to możliwe używa się lokalnych składników. Po co im oliwa z oliwek, jeśli mają dobry olej rzepakowy tłoczony na zimno. Zamiast balsamico czy octu winnego można przecież użyć octu jabłkowego. Ciekawy jest

Ugotowane pozamiatane
Winogrona marynowane w papryce 238

Winogrona w papryce, marynata idealnie pasuje do pieczonych mięs i ryb, oraz sałatek z długo dojrzewających serów.Gniazda nasienne z papryk najlepiej usuwać za pomocą łyżeczki do wycinania kulek z melona, a lekko miażdżąc przyprawy w moździerzu można wydobyć więcej olejków eterycznych, zwłaszcza z ziela angielskiego. Składniki:Winogrona - 600 gPapryka czerwona - 5 sztukOcet jabłkowy(...)papryk wykroić szypułki i ostrożnie usunąć gniazda nasienne oraz błony. Wodę zagotować z przyprawami, włożyć papryki, gotować na małym ogniu 5 minut. Wyjąć papryki, dodać miód i ocet, zagotować. Papryki napełnić winogronami, włożyć do słoików, dodać po kilka kawałków chrzanu, zalać gorącą zalewą, zakręcić, pasteryzować 20 minut

SzczyptaSmaQ
Łosoś w galarecie 163

osuszyć, zdjąć skórę. Do garnka wlać wodę, dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskie, cebulę, vegetę. Zagotować, gotować na małym ogniu 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać ocet i ponownie zagotować. Włożyć filet łososia do wywaru i zmniejszyć gaz do minimum. Tak gotować 1 minutę. Następnie zgasić gaz, przykryć przykrywkę na garnku. Zostawić łosia, aż wywar całkowicie ostygnie(...)garnuszka wlać trochę zimnej wody, wymieszać. Tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Zagotować wywar i wlać do żelatyny. Wymieszać i odstawić, żeby prawie zgęstniała. Prawie gęstą żelatynę wlać na rybę, a pozostałą rozłożyć naokoło. Pycha mniam

Kuchnia Pokoleń
Warsztaty świąteczne z Agatą Wojdą i degustacja win niemieckich 163

pieprz, miód wasabi ewentualnie: listki rukwi wodnej, rukoli, pasternak Kalafiora kroimy na duże różyczki a każdą z nich w niezbyt grube plastry. Te najmniejsze różyczki zamarynujemy. Podgrzewamy wodę, dodajemy ocet jabłkowy ,2 łyżki cukru i szczyptę soli. Dodajemy kurkumę i najmniejsze kawałki kalafiora. Odstawiamy dopóki nie ostygnie i nie nabierze smaku. Duże kawałki kalafiora mieszamy z roztopionym masłem, lekko słodzimy(...)lniany, sól, pieprz i miód. Ukręcamy blenderem na gęsty, jednolity mus. Śledzie kroimy na małe kawałki. W misce delikatnie mieszamy odcedzone kawałki marynowanego kalafiora z pieczonym, dodajemy jabłka i rybę. Doprawiamy sokiem z ½ cytryny, lekko solimy, wkręcamy świeży pieprz i dodajemy zielone listki rukwi lub rukoli. Serwujemy z kleksem awokado i chrupiącymi płatkami pasternaku. Wystarczy obieraczką do warzyw zestrugać cienkie

karmelowy
Śledź ala po kaszubsku z grzybami leśnymi 234

gustu :) Składniki: 400 g Matjasa korzennego SEKO ok. 7 suszonych grzybów 4 cebule pokrojone w piórka olej do smażenia sól, pieprz ZALEWA: 0,7 l litr wody 1/2 szklanki octu 10 % 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 5 liści laurowych 10 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu Filety kroimy w paski 4 cm.  Suszone grzyby(...)Podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z cebulą. Zalewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Wszystkie składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Do zalewy dodajemy podsmażone grzyby z cebulą. Gorącą zalewą zalewamy ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 dobę

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 133

ciepłych i zimnych dań mięsnych, sałatek, ryb oraz kanapek. Oto pomysł na prostą sałatkę marynowaną do słoika z rydzów, marchewki i cebuli w zalewie octowej.  Składniki potrzebne do przygotowania sałatki leśne grzyby, w tym przypadku rydze, ok. 20 średnich grzybów 1 marchewka 1 cebula Marynata octowa 200 ml wody 50 ml octu spirytusowego 50 ml cukru (objętościowo tyle samo

Korniszonki
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 154

ciepłych i zimnych dań mięsnych, sałatek, ryb oraz kanapek. Oto pomysł na prostą sałatkę marynowaną do słoika z rydzów, marchewki i cebuli w zalewie octowej.  Składniki potrzebne do przygotowania sałatki leśne grzyby, w tym przypadku rydze, ok. 20 średnich grzybów 1 marchewka 1 cebula Marynata octowa 200 ml wody 50 ml octu spirytusowego 50 ml cukru (objętościowo tyle samo

Gotujemy i jemy
Galareta 231

nóżek wieprzowych, ale również drobiu lub ryb. Na wygląd oraz smak przekąski wpływają także dodatki. Bardzo ważne wartości odżywcze ma również popularna galareta. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 1 wieprzowa golonka ( ok. 1 i 1/3 kg.), 2 wieprzowe nóżki, 2 łyżki soli, szczypta pieprzu, 50 ml. octu, 100 g. salami lub szynki, 100 g. mrożonej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Galaretka winogronowa 155

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Korniszonki
Sałatka z cukinii Siostry Anastazji 414

pasuje do dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 łyżki soli

Tagebuch po polsku
całkiem inny śledź po cygańsku 124

podania, tej niezwykle smacznej i zdrowej ryby. składniki 300 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 1 niewielki por 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 6 łyżek dobrego oleju szczypta pieprzu i soli 1/3 pęczka natki pietruszki marynata  1 szklanki wody 1/3 szklanki octu 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli

Miód i pieprz
rolmopsy w zalewie octowej 162

Śledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki wody

W królestwie smaków Beaty
śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą... 138

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiąca kanapka z łososiem, awokado i jajkiem w koszulce 149

Składniki: 3 kromki chleba razowego (u mnie z tego przepisu, bez dodatków) 3-4 plastry wędzonego łososia 1/2 dojrzałego awokado- kroimy w kostkę 3 jaja 1

Mango Papaja
Śledzik w zalewie czerwonej 144

Kolejna odsłona śledzika. Bardzo efektowny wygląd, a smak wyśmienity. Składniki: 2 płaty śledziowe 4 średnie czerwone cebule 20 ml soku z buraków 1 łyżka octu balsamicznego

tojestpyszne.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania