ryba w occie - 1786 przepisów (strona:46/120)

Kapusta po grecku do słoików na zimę 157

świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru pół szklanki octu szklanka wody 2 łyżki oliwy z oliwek przyprawy: kilka ziaren pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego

Gotujemy i jemy
Kapusta po grecku do słoików na zimę 128

świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru pół szklanki octu szklanka wody 2 łyżki oliwy z oliwek przyprawy: kilka ziaren pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego

Korniszonki
Sushi po polsku, czyli sushi z kaszą jaglaną 137

należy. Dobór dodatków jest oczywiście kwestią gustu, ja akurat nie miałam żadnej ryby, którą mogłabym wykorzystać, więc moje polskie sushi jest w dodatku wegańskie  😃 SUSHI Z KASZĄ JAGLANĄ 2 arkusze nori Ugotowana kasza jaglana Tofu Ogórek konserwowy Czerwona papryka Sałata rzymska Serek kanapkowy naturalny Ocet ryżowy, miód (można użyć cukier), sól Ugotowaną i przestygniętą kaszę jaglaną przyprawiamy octem ryżowym

HealthyCreations
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU I SOS HOLENDERSKI 164

wielu innych dań, wspaniale komponuje się on z gotowanymi warzywami (np. szparagami), z rybami, (np. łososiem) czy różnego rodzaju grzankami. Ja jestem w nim od lat zakochana po uszy i najczęściej robię go właśnie do jajek :) SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 duże jajka 1 łyżka octu 1 świeża bułka 2 plastry szynki (dałam szwarcwaldzką) lub bekonu 1 garść roszponki, świeżego

Słodko-Słony Świat Ilony
Śledź w zalewie pomidorowej 187

Ryby, a szczególnie śledzie bardzo dobrze smakują w połączeniu z pomidorami. Śledzie w pomidorach dostępne w sklepach, jak dla mnie zazwyczaj są zbyt octowe. Przygotowanie domowej zalewy pomidorowej do śledzi jest proste, ocet w niej jest tylko delikatnie wyczuwalny. Taki śledzik już na następny dzień po przygotowaniu nabiera pomidorowego smaku i śmiało można się nim zajadać.    Składniki

Kuchcik gotuje
śledź w pomidorowej zalewie 171

wykonana ze śledzi.  Połączenie smaku, lekko wytrawnej pomidorowej zalewy z osoloną  rybą, daje efekt powodujący, że przyrządzam to danie nie tylko z okazji świąt. składniki  1 cebula 2 łyżki cukru 4 licie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego 60 ml octu spirytusowego 1/2 l wody 30 ml oleju 4-5 filetów śledziowych, najlepiej matiasów

Miód i pieprz
Pstrąg nadziewany po śródziemnomorsku oraz szparagi z sosem holenderskim 167

patelni grillowej, tudzież jak ja - w piekarniku. Czas obróbki termicznej takiej ryby zależny jest od jej wielkości, sposobu przygotowywania (grill, patelnia, piekarnik) i temperatury. 20 minut to czas optymalny.  Składniki na szparagi: - pęczek szparagów zielonych - 200 gram masła - 3 żółtka - 1,5 łyżeczki octu winnego białego - 1 łyżka gorącej wody - sól - pieprz Przygotowanie szparagów: Ja zielonych szparagów nie obieram

Życie zamknięte w smaku
DOMOWY SOS AIOLI 289

tylko. Idealnie sprawdza się do mięs: wołowiny, jagnięciny, drobiu, ale także do ryb i owoców morza, a także jako dodatek do warzyw,  jajek itp. U nas idealnie sprawdził się jako dodatek do domowych burgerów... W składzie mojego sosu jest żółtko, musztarda, czosnek (dość dużo), ocet lub cytryna, oliwa i dodatki smakowe: sól, cukier, można także dodać pieprz. Z podanych

Smaczne Zdrowe
ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU 879

być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi   Składniki: 1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI  wody Wykonanie: Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki

Z Majeczką w kuchni
Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 172

okazał się strzałem w dziesiątkę! Wracając do sosu, pasuje idealnie również do ryb. Powiem Wam, że ja osobiście jadła bym go ze wszystkim. Będziemy potrzebowali. Szparagi. Ja użyłam szparagów w słoiczku. Ponieważ nie znalazłam innych ;)   6 cienko pokrojonych plasterków boczku   6 jajek 75 ml octu z białego wina 75 ml wytrawnego białego wina pokrojona szalotka, lub mała cebula

Malinowe Pocałunki
Pieczony sandacz w piwnej panierce z batatami i warzywami 123

byłbym sobą gdybym nie zrobił czegoś po swojemu. I tak oto powstał pieczony sandacz w towarzystwie batatów ze świeżymi warzywami. Przepis jest wręcz banalny w przygotowaniu, a mięso tej ryby jest pyszne i rozpływa się w ustach. Jeśli chodzi o piwną panierkę proponuję wybrać lepsze piwo – kwestia gustu jakie konkretnie. Pieczony sandacz to przepis, który składa się z zaledwie(...)oliwek, 1 łyżki octu winnego, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, sałatę lodową poszatkuj, ogórka obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystko w misce z sosem winegret. Sandacza umyj, osusz i dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wlej piwo i powoli dosypuj mąkę ciągle mieszając do momentu, aż uzyskasz gładką i jednolitą konsystencje. Rybę panieruj najpierw w mące

ale Pysznie
Sałatka śledziowa z ziemniakami / Herring salad with potatoes 156

Scroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 12 szt. filetów śledziowych a'la matjas 1 szkl. octu spirytusowego 10% 1 szkl. oleju rzepakowego 1

Delicious Place
Sushi z kalafiora, czyli… „kalafioshi” (Paleo, Keto, LowCarb, AIP) 137

wrzucić nań ryż z kalafiora. Smażyć przez chwilę cały czas mieszając. Następnie dodać ocet, sól i posypać żelatyną po wierzchu. Zalać mlekiem kokosowym i dobrze wymieszać. Gotować jeszcze przez 5-8 minut mieszając od czasu do czasu aż masa lekko zgęstnieje. Ostudzić. W międzyczasie pokroić wędzoną rybę oraz awokado i ogórka na podłużne paski. Każdy arkusz wodorostów nori wyłożyć

Modern Cave Girl
Surówka z kapusty z ogórkiem i kukurydzą 211

surówką minimum składników maksimum smaku. Świetny dodatek do różnych mięs i ryb. Składniki: 1/4 średniej główki białej kapusty 0,5 zielonego ogórka 5-6 łyżek kukurydzy z puszki 1 łyżka siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% Do smaku: cukier sól ocet siedem ziół pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać i odstawić by trochę zmiękła. Jeśli

Ala piecze i gotuje
Sałatka ze smażonym serem 98

minut w zależności od dodatków. W ich składzie znajdziecie ocet, naturalny konserwant, który wygotuje się podczas przygotowania. Moi ulubieńcy czyli pasty przyprawowe. Na zdjęciu widzicie dwie z nich – łagodną mild curry i średnio pikantną tikka masala. Używałam ich do marynowania mięsa lub ryb, dodatek do sosu (łączę je z sosem pomidorowym lub przygotowuję sos na bazie mleczka kokosowego), idealnie

nietylkopasta.pl
Stek z tuńczyka z sosem musztardowo-pietruszkowym 130

zwarte, że wystarczy tylko prosty sos by wyczarować pyszne danie. Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki 18% -2 łyżki masła -2 łyżki

Zielona Kuchnia
Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret 152

ziołami i kaparami posyp ziemniaki. Przygotuj sos winegret. Do małego słoiczka wlej oliwę, ocet i wyciśnij sok z cytryny. Wsyp sól, pokrojone drobno zioła, zakręć i mocno wstrząśnij. Opcjonalnie, przypraw sos pieprzem. Polej sosem gorące ziemniaki. Podaj ziemniaki w mundurkach jako gorącą przystawkę do mięsa lub ryby. Spara Spara Spara Spara The post Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret appeared

codojedzenia
Śledzie w miodzie i koncentracie pomidorowym 174

Śledzie marynowane w zalewie z miodu i koncentratu pomidorowego - idealny balans smaków: słonych śledzi, słodkiego miodu, kwaśnego octu i koncentratu pomidorowego.  Najlepiej smakują po 3

Ze smakiem bez glutenu
matiasy w majonezie... 419

Składniki: matiasy 10 sztuk, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, majonez 200 ml, szczypiorek

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie w oleju z marynowanymi grzybami 160

Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w

Qchnia po prostu
Surówka colesław- znana i lubiana :) 2385

połączone z ciekawym sosem sprawdzają się idealnie jako dodatek do mięs i ryb. Domowa surówka, która przekona największych niejadków! :) Zapraszam, Colesław Składniki: mała główka kapusty białej 1 duża marchewka 1 średnia cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu  pół szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie

Tagebuch po polsku
Zdrowa Zielenina z Dresingiem 155

myjemy, a następnie wrzucamy do sałat Całość mieszamy Do kubka wlewamy wodę, olej, ocet a następnie dodajemy suszone zioła i przyprawy oraz sok z cytryny i limonki Całość dokładnie mieszamy Zawartość kubka wylewamy na sałaty i szpinak Dokładnie mieszamy Surówkę podaję do obiadu, do mięsa i ryb SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Chleb z San Francisco 137

świętego Franciszka? A może ten chleb ma tyle wspólnego z San Francisco co ryba po grecku z Grecją? Czyli nic... Nie wiem, nie bardzo czułem potrzebę szukania źródeł. Nazywa się jak się nazywa, to mało istotna rzecz. Ważne, że smakuje doskonale! Mąka pszenna, zakwas żytni, odrobina octu balsamicznego... Doskonały duet, a nawet trio :) Zapraszam zatem! 400 g mąki pszennej

Marder&Marder Manufacture
Korniszony w zalewie pomidorowej. 114

sposoby. Zainspirowana RYBAMI W ZALEWIE POMIDOROWEJ (przepis we wcześniejszym poście) pomyślałam, że skoro ryby w tej zalewie tak dobrze komponują się z ogórkami konserwowymi, to same ogórki w podobnej zalewie muszą być równie pyszne. Tak, więc do dzieła... SKŁADNIKI: 2 kg małych ogórków, ZALEWA: 1 szklanka octu 10%, 4 szklanki wody, szklanka cukru, 3 czubate łyżki soli, 5 łyżek koncentratu

Kuchnia Beaty