ryba w occie - 1786 przepisów (strona:50/120)

Dip twarogowo-jogurtowy (pikantny) 168

dobrze smakuje z nim mięso np. kotlety mielone, czy też smażona ryba. Dip twarogowo-jogurtowy (pikantny): Składniki: - 200 g naturalnego serka homogenizowanego 0,1% - 200 g jogurtu greckiego -2 łyżki drobno posiekanego koperku - 2 starte na tarce jarzynowej małe ogórki gruntowe - 2 ząbki czosnku - kilka kropel octu winnego - chili w młynku Kotanyi - sól do smaku Serek łączymy z jogurtem, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wrapy z wędzoną makrelą 170

Makrela wędzona, 8 pomidorów koktajlowych, 8 małych cebulek  z octu, Sałata np. Rukola, Ząbek czosnku, Gęsta Śmietana, Trochę zielonej pietruszki, bazylii i szczypiorku Sól i pieprz. Przygotowanie  Zioła drobno kroimy czosnek wyciskamy i dodajemy do Śmietany która przyprawiamy solą i pieprzem.  Pomidory kroimy na połówki. Rybę dobrze obieramy z skóry i ości jednocześnie dzieląc ja na mniejsze

cookpl
Jajka faszerowane koperkiem i sardynkami 138

wystarczy ugotowane jaja zamoczyć w wywarze w buraków z łyżką octu na kilka godzin, lub też tak jak w moim przypadku zostawić je na noc z zakwasie buraczanym. Składniki: - 3 jaja, najlepiej wiejskie ze sprawdzonego gospodarstwa - 1/2 puszki sardynek w oleju z chilli, możecie dać każde inne ryby jakie lubicie - 1 średni ogórek kiszony - 1 do 2 łyżeczek majonezu

Apetyczna babeczka
Pasta jajeczna z natką pietruszki i śledziem 181

coś w sobie. Bardzo ważnym elementem tej pasty jest prawidłowo przygotowana ryba. Płaty śledziowe należy porządnie wymoczyć, pokroić w mniejsze kawałki ułożyć w słoiku, dodać posiekaną cebulkę i zalać olejem. Śledź powininem w takiej zalewie odstać przynajmniej noc, wtedy jest już idealny do pasty :) Pasta ze śledziem w occie lub kupionym w gotowej zalewie, też będzie smaczna, ale to już

DefinicjaSmaku
Pomysł na grilla: Cukinie i kiełbaski w zielonym sosie (sauce verte) 157

różni się od poprzednio prezentowanej na blogu wykorzystaniem cytryny zamiast octu winnego jako kwaśnego składnika. Świeże zioła możecie dobierać w zależności od Waszych preferencji i dostępności - ja tym razem postawiłam na bazylię i natkę pietruszki. Taki sos możecie wykorzystywać do różnych potraw, w tym do kurczaka i ryb z grilla. Najlepiej zrobić go od razu więcej - zmiksowanie to przecież tylko

Chilli Czosnek i Oliwa
Tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami i o ogrodzie moich marzeń 201

bazie miodu doskonale dopełnia smak kaszy i równoważy kwaśny szczaw. Byłam naprawdę zaskoczona, jaka wyszła dobra:) Sałatka jest bardzo lekka, możecie ją więc uzupełnić grillowaną piersią z kurczaka lub rybą. Uwagi do przepisu: Kaszę bulgur powinniście dostać bez większych problemów w supermarketach, delikatesach i sklepach ze zdrową żywnością, a na pewno w sklepach z produktami arabskimi. Zawsze możecie zastąpić(...)słoiczku wymieszaj ocet, miód, sól i pieprz, aż miód się rozpuści. Dodaj oliwę i wymieszaj potrząsając słoiczkiem. Dodaj sos do gotowej kaszy i dobrze wymieszaj. Koper włoski pokrój w kostkę, dymki na plasterki, zaś szczaw i natkę posiekaj. Dodaj do kaszy i jeszcze raz wszystko wymieszaj.  Zajadaj samą lub w towarzystwie kawałka kurczaka czy grillowanej ryby. Możesz też posypać

Chilli Czosnek i Oliwa
Sushi w pięciu smakach. 339

pewno sushi będzię często u mnie gościć :) SKŁADNIKI ( ok. 45 stuk) ryż 1,5 szklanki ryżu do sushi 2 szklanki wody 6 łyżek gotowego sosu do ryżu lub octu ryżowego z odrobiną brązowego cukru 1 łyżeczka kurkumy ( opcjonalnie, do części ryżu) składniki podstawowe 6 płatów nori czarny sezam sos sojowy / słodki sos z węgorza ( jest rewelacyjny do sushi!) 2 łyżki(...)dodatki 100g wędzonego łososia 100g wędzonego halibuta 8 krewetek 6-8 paluszków krabowych awokado zielony ogórek czerwona papryka mango rzodkiewka szczypiorek majonez lub inne ulubione dodatki : surowy tuńczyk/ łosoś, ryba maślana, serek kremowy, krewetki w tempusze, pieczony łosoć, tykwa, pędy bambusa, kiełki etc. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Odmierzyć 1,5 szklanki ryżu, przepłukać kiklukrotnie aż woda z mętnej stanie się przezroczysta

DefinicjaSmaku
Śledzik po kaszubsku 204

6 płatów śledziowych marynowanych w oleju,  2 cebule, olej roślinny, 6 suszonych śliwek, 4 suszone morele, 1 większy kiszony ogórek, 3 łyżki octu 10%, świeżo

Świat Domowej Kuchni
Marynata octowa 199

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Tuna rolls 207

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki

czarrna od kuchni
matiasy z oliwkami na szybko... 139

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 5 sztuk, oliwki zielone 10 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1/2 łyżeczki oliwki

W Mojej Kuchni Lubię
matiasy z papryką słodko-ostrą w oleju... 132

Składniki: 3 filety matiasy, 1 sztuka cebula biała, 1 mała papryka słodka, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki ocet, 1/2 szklanki olej rzepakowy

W Mojej Kuchni Lubię
Weekend u Mamy: Tatar z łososia 201

Kolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :) Składniki (5 porcji): 500 g filetu z łososia, świeży, bez ości 1 cytryna 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki

My Culinary Art
Kurczak w zalewie pomidorowej 152

Podpatrzyłam je w jakiejś gazetce kulinarnej. W podobny sposób robiłam rybę ale kurczak w tym wydaniu jest jeszcze smaczniejszy! Zapewniam zniknie błyskawicznie. 2 filety z piersi kurczaka Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Do obtoczenia: Mąka, 2 jajka, Bułka tarta Zalewa: 4 szklanki wody 0,5 szklanki oleju ¾ szklanki octu 10% 5 łyżek cukru 1 łyżeczka soli 2 liście laurowe

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania