Łosoś w sosie teriyaki

Łosoś w sosie teriyaki

Łosoś w sosie teriyaki

Przepis na : obiad

Zazwyczaj ryby przygotowuję na piątkowy obiad. Przeważnie są to filety z dorsza lub morszczuka, a tym razem postanowiłam zrobić łososia. Przygotowałam go w słodko-kwaśnym sosie teriyaki. Podałam go z warzywami z patelni, ale dodatki można zmieniać według własnego uznania.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:  300 g filetu z łososia 1 łyżka ziaren sezamu Sos: 3/4 szklanki wody 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.