ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:93/188)

Tort naleśnikowy 143

Tort naleśnikowy Thermomix Składniki na tort naleśnikowy: Ciasto na naleśniki: 300 g mleka roślinnego lub krowiego 300 g wody mineralnej gazowanej 320 g mąki pszennej 2

Themo przepisy
Nagietki - kwiaty słońca (suszenie, olejek nagietkowy) 164

drogiego szafranu. Ze względu na bogactwo karotenoidów barwi pokarmy, podobnie jak szafran na pomarańczowy kolor. Nadaje się do przyprawiania zup i sosów, ryb, pasztetów, dekoracji talerza, a także do wzbogacania smaków: - miękkich serów - jogurtu - masła - omletów - niektórych ciast i deserów. Świeże płatki mają ciekawy, lekko pikantny smak. Można je dodać do oliwy i macerować w słońcu, by później używać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 165

kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki

codojedzenia
Cytrynowa tarta 226

Thermomix przepisy. Cytrynowa tarta. Składniki na ciasto: 100 g masła 250 g mąki krupczatki 40g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany Składniki na lemon

Themo przepisy
Bataty pieczone 156

Japonia. Bataty w zależności od odmiany mogą mieć biały, różowy lub fioletowy miąższ. Bataty wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do mięs, ryb, są jedzone z różnymi dipami na bazie jogurtu, a nawet przygotowuje się z nich ciasta i desery.  Bataty bardzo lubię jeść upieczone z rozmarynem i tymiankiem bez żadnych smakowych dodatków, ewentualnie z odrobiną naturalnego jogurtu

Kuchcik gotuje
RYBNA TARTA 177

bardzo delikatnemu nadzieniu, które przygotowałam z pieczonej dyni piżmowej, delikatnego i kremowego serka Ricotta, jest bardzo subtelna w smaku. Nadzienie uwypukla smak ryby, i bardzo fajnie z nim współgra. Myślę, że będzie Wam smakować. Zapraszam! SKŁADNIKI: NA CIASTO: -240 g mąki pszennej - 120 g masła - sól - 1 żółtko - 2 łyżki śmietany - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Szybko zagnieć ciasto. Schłodź

SMYKWKUCHNI
Sycylijska pizza z rybą 159

syta. Zdrowo nadziana, smakuje każdemu, gotowa do zabrania wszędzie. Odgrzana na drugi dzień w piekarniku..jest jeszcze lepsza! Podałam ją do..ryby.  Sycylia to krystalicznie czyste morze pełne wspaniałych ryb.Nie mogło być zatem inaczej ! Składniki na ciasto -1 łyżeczka suchych drożdży -120 ml wody o temperaturze pokojowej -250 g maki Eco typ 500 i trochę orkiszowej od  Młyn

Z Kuchni Do Kuchni
Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem 137

Ostatnio bardzo "modne" stały się ciasta szpinakowe, babeczki czy właśnie takie rolady szpinakowe, w związku z tym postanowiłyśmy również takie smakołyki przyrządzić, aby osoby czytającego Naszego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto 149

Szaszłyki to szybki i atrakcyjnie wyglądający posiłek. Dzisiaj zrobiłam je z cukinią, kawałkami mintaja owiniętymi prosciutto, a wszystko posmarowałam smalczykiem roślinnym. Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoim

Oryginalny smak
Zupa rybna pomidorowa 167

Do przygotowania aromatycznej zupy rybnej doskonale nadają się resztki ryb, które pozostają po filetowaniu. Robi się z nich bulion rybny, służący jako baza zupy. Reszta składników

Oryginalny smak
Sałatka z buraków i śledzi 277

Prosta sałatka z buraczków, śledzi i ziemniaków, którą warto przygotować nie tylko na Wigilię. Miłośnikom śledzi na pewno przypadnie do gustu Składniki:4-5 filetów śledziowych

Oryginalny smak
Filet z dorsza w papilotach 128

Delikatny filet z dorsza z pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, bazylią i serkiem pieczony w papilotach. Szczelnie zawinięte paczuszki z papieru do pieczenia zatrzymują wszystkie aromaty, dzięki

Oryginalny smak
Recenzja książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół" 165

babć, po które z chęcią sięgamy:) W książce znajdziemy kilka przydatnych uwag na temat przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystko oparte jest fantastycznymi, zabawnymi rysunkami, wykonanymi przez Joannę Wieruszewską. Książka ma 192 strony, 84 przepisy + 9 przepisów podstawowych (np. na naleśniki czy kruche ciasto). Wszystko podzielone na 28 zestawów. Na każdy zestaw składają się 3 przepisy w kategoriach: Przystawka Danie

Z miłości do słodkości
Curry na zmęczenie lub przeganianie lenia 145

Mąkę sypię na stolnicę, dodaję sól i stopniowo mieszam z wodą, aż wchłonie całość. Zagniatam ścisłe ciasto. Gotowe przykrywam, chroniąc przed przesuszeniem i odstawiam na pół godziny.  Ten czas w zupełności wystarczy na przygotowanie podstawowego dania. Dzisiaj wersja z rybą, ale może być też pierś kurczaka lub schab. Przygotowuję krojąc na kostkę: - ok. 400g dorsza(...)jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak  jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można jeść z ryżem, pieczywem, można odstawić na chwilę, na czas pieczenia ciapatek. Ciasto dzielę na pożądaną liczbę części. Rozwałkowuję

I tu będę miała takie te
Kalendarz przygotowań Świątecznych 648

nadawał się do wypieczenia. Nie warto zostawiać pieczenia na ostatnią chwilę. Świeżo upieczone ciasto jest bardzo twarde, a jego jedzenie nie sprawi nikomu przyjemności. Część ciasta tradycyjnie już odkładam do przygotowania Moczki , która dzięki niemu nabiera niepowtarzalnego smaku.     2. Barszcz czerwony   Trudno mi wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu(...)wiele osób wspomaga się przed wigilią. Co straciliście? Godziny spędzone na takich masochistycznych przyjemnościach jak zagniatanie ciasta na czas jedną ręką, podczas gdy drugą mieszaliście barszcz na wyścigi. W piecu nie przypala się kulebiak, ryba nie wierzga w zatkanej wannie, dokarmiana chipsami przez dzieci. Zamiast tego, pozostaje już tylko

kuron.com.pl
Kuchnia tysiąca malutkich miseczek 182

mieszamy aby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Cukinie kroimy w plastry - kurczaka w dość cienki paski. Pieczarki przekroiłam na ćwiartki. Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!!   Kalafior smażony po chińsku Składniki: kalafior tak ok 400g 1 łyżka posiekanego drobno imbiru

sierotka maRysia w kuchni
Ryba w cieście naleśnikowym 124

Składniki: Filety rybne 1 szkl. Mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko sól pieprz 4 łyżeczki przyprawy do ryb olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Filety zanurzamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na niewielkim ogniu do złotego koloru

The Sweet Damsel