ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:92/188)

Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 799

Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu

Kulinarne przygody Gatity
Seler w cieście, surówka z chrzanem; big bit 175

wypróbować wersji na bogato z orzeszkami ziemnymi .) Składniki: 1 duży seler korzeniowy mąka, woda sól, pieprz, przyprawa do ryby, kurkuma olej Pokrój selera w grubsze plastry i ugotuj w wodzie do miękkości. Wymieszaj mąkę, wodę i przyprawy i zanurz w cieście plastry selera (ciasto musi być bardzo gęste). Smaż na rozgrzanym oleju na złoto. Pięknie było… (koncert Anny Rusowicz

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z rabarbarem i kremem patissiere 147

Tarta z rabarbarem i kremem patissiere Thermomix Składniki na ciasto: 160 g mąki 20 g cukru szczypta soli 100 g masła 40 ml kwaśnej śmietany Składniki

Themo przepisy
Dorsz pieczony z pieczarkami i koperkiem 118

Ostatnio dużo piekłam ciast i w ferworze odkrywania nowych cukierniczych kompozycji nie znalazłam czasu by podzielić się z Wami przepisem na pyszną rybkę. Niniejszym więc nadrabiam zaległości 🙂 Oto dorsz pieczony w pysznym sosie.   W moim przepisie bohaterem jest dorsz, ale równie dobrze będzie się zapiekał sandacz lub inna biała ryba. Polecam taką, z […] Artykuł Dorsz pieczony z pieczarkami

Wiszniówka
Quiche serowy z młodymi szparagami zielonymi 149

Quiche to danie kuchni francuskiej. Robiony jest z kruchego ciasta, które jest jego podstawą oraz nadzienia złożonego głównie z jajek, mleka lub śmietany, sera, mięsa, warzyw lub ryb. Quiche serowy z młodymi szparagami zielonymi Ja quiche robię często. Jest szybki i można do niego włożyć naprawdę wszystko. W okresie letnim mamy mnóstwo warzyw, które możemy użyć. Niekonieczne jest dodawanie(...)quichu mięsa czy ryb, same warzywa też sprawdzają się bardzo dobrze. Quiche można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się jak przekąska serwowany na przyjęciach. Spokojnie możemy go podać naszym gościom na grilu czy na imieninach Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do śledzenia

mecooks
Ciasto francuskie - propozycja ciepłej kolacji lub imprezowej przekąski 344

Ciasto francuskie znowu w natarciu! Dobrze mieć je w lodówce, bo na szybko można wyczarować w zależności od potrzeb czy to kolację, czy przystawkę a nawet

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
,,Tarta z ciasta fillo ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami’’ 123

Polewamy olejem kolejny płat ciasta i układamy go w formie, nieco dalej od pierwszego. Układamy kolejne płaty, pozostawiając jeden lub dwa na sam wierzch. Wykładamy nasz farsz, zawijamy wystające ciasto do środka, przykrywając dokładnie farsz. Pieczemy przez 35 minut na złoty kolor. Do wykonania dania wykorzystałam praktyczną, prostokątną formę do tarty z wyjmowanym dnem. Blacha będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika(...)tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma do tarty posiada karbowaną ścianę, która nadaje brzegom kruchego ciasta estetyczny kształt, charakterystyczny dla tego typu wypieków.” Dzięki formie wyjęcie ciasta nie sprawi Ci najmniejszych problemów, a pieczenie stanie

Podróż w kulinaria
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 148

pierogi naprawdę są pyszne w smaku, o aromacie świeżej ryby, sera, cebulki i świeżych ziół. Lubimy najbardziej odsmażone na oleju, zarumienione i chrupiące. Naprawdę palce lizać! Po takiej pracy w kuchni przy lepieniu pierogów należała mi się przedświąteczna niewielka porcja:) oczywiscie podzieliłam się z Mężem - pycha! Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 jajo około pół szklanki ciepłej(...)dodaj do warzyw na patelni, przesmaż przez kilka minut aż ryba będzie lekko gotowa, mieszaj; w blenderze umieść wszystkie składniki z patelni, dodaj jajko i żółty ser i zmiksuj razem na gładką masę; do masy dodaj koperek i natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką

Zasmakuj Kuchni
Empanadas z kurczakiem i panamskie wakacje 181

robione z yuki, patacones (placki z platanów), dania z fasoli, ceviche (owoce morza i ryby marynowane w soku limonkowym), corvina (biała ryba pacyficzna), ryż z kurczakiem i fasolą, empanadas (coś w rodzaju pierogów z kruchego lub francuskiego ciasta z nadzieniem mięsnym lub serowym) i wszelkiego rodzaju tortille. Jeśli chodzi o trunki to prym wiodą likier z trzciny cukrowej i piwo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cebularze z makiem i tuńczykiem 169

Niewielkie krążki ciasta drożdżowego nadziewane sporą ilością cebuli. Zrobiłam je na wzór cebularzy lubelskich, ale do nadzienia dodałam jeszcze tuńczyk i to było to! Są bardzo

https:KKuchniaMniam
Tort naleśnikowy 155

Tort naleśnikowy Thermomix Składniki na tort naleśnikowy: Ciasto na naleśniki: 300 g mleka roślinnego lub krowiego 300 g wody mineralnej gazowanej 320 g mąki pszennej 2

Themo przepisy
Nagietki - kwiaty słońca (suszenie, olejek nagietkowy) 172

drogiego szafranu. Ze względu na bogactwo karotenoidów barwi pokarmy, podobnie jak szafran na pomarańczowy kolor. Nadaje się do przyprawiania zup i sosów, ryb, pasztetów, dekoracji talerza, a także do wzbogacania smaków: - miękkich serów - jogurtu - masła - omletów - niektórych ciast i deserów. Świeże płatki mają ciekawy, lekko pikantny smak. Można je dodać do oliwy i macerować w słońcu, by później używać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 184

kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki

codojedzenia