Smaczna propozycja na szybki obiad z rybą. Makrelę równie dobrze można zastąpić tuńczykiem. Polecam na piątek i nie tylko. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/02/16239/spaghetti-z-makrela&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(...)xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5265a246b14dc172e0d5eefe8485b397').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Spaghetti z makrelą Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie makaronu spaghetti pełnoziarnistego 1 wędzona makrela 1 mała cebula 2-3 ząbki ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 słoik selera w paseczkach 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, słodka i ostra papryka listonic_name = "Spaghetti z makrelą
CoolinarniePLMarynowane śledzie z papryką i rozmarynem ze zdjęcia zrobiłam w zeszłym roku na Wigilię, ale nie było czasu aby wstawić przepis i zdjęcia na blogu. Tak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako
Di gotujeKarnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka
Kuchnia z widokiem na ogródZapraszam na drugą wersję śledzia po kaszubsku. Tym razem zamiast białego wina dodałam do niego świeży sok z pomarańczy. Tak naprawdę trudno mi jest
Kulinarne przygody GatityTo jest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w
Eli GotowanieKorzystając z Waszych rad oraz licznych przepisów które przeglądnęłam w internecie stworzyłam własną wersję sałatki śledziowej, pewnie wielu z Was robi podobne, to
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDla niektórych już sama nazwa będzie dziwna, nie mówiąc o przygotowanej potrawie, ale cóż – różne są dziwactwa. Moim jest barszcz śledziowy. Może jest to bardziej chłodnik
mojewypiekiinietylkoskładniki* 500 g filetów śledziowych małosolnych * 2 czerwone papryki* 4 ogórki konserwowe * 2 średnie cebulki* 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego* 8 łyżek pikantnego ketchupu * 1-2
Mix smakuWytrawna tarta z łososiem i szpinakiem. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Dobra na lekki obiad jak i na kolację, polecam spróbować.składniki:kruche ciasto250 g mąki
Monia miesza i gotujeOryginalny przepis pochodzi z bloga Kuchnia Peruwiańska , gdzie gotują pasjonaci Ameryki Południowej i kuchni peruwiańskiej. Po małej modyfikacji dziś u nas na blogu. Podstawą dobrego ceviche z ryb lub owoców morza są świeże produkty, a ich zdobycie nie zawsze jest proste. Wersja wegańska przygotowana z pieczarek smakuje znakomicie i nie ma większych problemów z zakupem świeżych. Wegańskie ceviche(...)kolendrą i chilli i słodycz gotowanej kukurydzy. Jestem oczarowana przepisem i smakiem :) Polecam! Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g surowych pieczarek, 2 limonki, 1 cytryna, 1/2 czerwonej cebuli, 1/5 białej cebuli, ząbek czosnku, 1/2 pęczka kolendry, 1-2 chilli, 1 kolba ugotowanej kukurydzy, sól. Ceramika Żaneta Jędral Pracownia autorska Przygotowanie: Pieczarki obrać, odciąć ogonki, pokroić w ósemki, włożyć
SzczyptaSmaQCzasami zapominamy jak ważne są dodatki do dań głównych. Całkowicie odmieniają ich charakter, a tak na prawdę kawałek mięsa czy ryby sam może stać się dodatkiem Tak dokładnie jest w przypadku bakłażana z karmelizowaną cebulką zapieczonego ze śmietanką pod parmezanem. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wymaga niewielu składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej kuchni, a efekt – nieziemski(...)zapiekany w śmietance z tymiankiem (4 porcje jako dodatek do dania głównego) Składniki: 1 duży lub 2 średnie bakłażany, pokrojone wzdłuż na 0,5 cm plasterki 1 średniej wielkości cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona na cienkie plasterki oliwa z oliwek lub olej rzepakowy 2 ząbki czosnku, pokrojone na plasterki kilka ładnych gałązek tymianku 400 ml śmietanki 36 % kilka
karmelowyDawno nie przeżywałam takiego szału na jakiś produkt spożywczy. Nie wiem, co mi się stało, ale zwariowanie na punkcie szparagów zaczyna powoli przechodzić
W kuchni Karmel-itkiTemperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już
W kuchni Karmel-itki