ryba smażona - 4845 przepisów (strona:28/323)

Ciekawostki. 141

Ciekawostka numer 1. Nie lubicie gdy podczas smażenia ryby, kotletów i innych wszędzie pryska olej? Ja znalazłam na to sposób. Podejrzewam, że wielu z Was również o tym wie, jak również są osoby, którym taką ciekawostką pomogę. Otóż wystarczy zaopatrzyć się w takie sitko

W kuchni u Moniki
ŁOSOŚ Z PATELNI GRILLOWEJ 121

zrobić: Filet z łososia pokroić na porcje. Każdy kawałek oprószyć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Patelnię grillową bardzo mocno rozgrzać i smażyć rybę z dwóch stron po 3-4 minuty z każdej strony. Mój łosoś idealnie skomponował się z warzywami

Kuchnia w opałach
łosoś z makaronem i fasolką zapiekany w sosie śmietanowym z mozzarellą 179

kostkę, oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie na patelnię dokładamy pokrojoną w paski paprykę, smażąc całość na dość dużym ogniu przez trzy minuty. Do przesmażonych warzyw dodajemy kawałki ryby smażymy jeszcze przez minutę i całość przekładamy do  ugotowanego makaronu ( wcześniej odcedzonego). Do makaronu dodajemy również szparagową fasolkę, całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem i mieszamy . Żaroodporne naczynie smarujemy ostatnią

Miód i pieprz
Kotlety mielone w andrutach. 152

podejrzałam u Di gotuje . Mianowicie jest to wykorzystanie andrutów pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej 2 jajka sól, pieprz suszona bazylia

MamaOskarka
Potrawy wigilijne: Ryba po żydowsku 522

zalewę. Cebule obierz z łupinek i pokrój je w półplasterki. Papryki umyj, osusz i usuń z nich ogonki oraz gniazda nasienne. Miąższ papryk pokrój w paseczki. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu podsmaż cebulę i paprykę. Do garnka dodaj oliwę, ocet, wodę, przecier pomidorowy, keczup ziele angielskie oraz listek laurowy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw cukrem oraz solą i pieprzem

blog.moje-pasje.info
Stek z tuńczyka 123

tuńczyka Sól Pieprz cytrynowy Olej/ oliwa Wykonanie: Steki z tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, pozostawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Po upływie tego czasu, rozgrzewamy olej i smażymy rybę prze ok. 3 minuty z każdej strony. SMACZNEGO

Smaki Ewy
KARP PACHNĄCY KMINKIEM 150

Bardzo dobry sposób na to aby Pana Karpia podać w innej odsłonie ,nie tylko jako rybę smażoną w bułce tartej ,ale np.duszoną, ze smakiem,polotem i inaczej.Przepyszny jest w tej postaci.Polecam.   1 kg.karpia 3 dag.słoniny 5 dag.prawdziwego masła 1 czubata łyżka mąki 1 łyżeczka sproszkowanego kminku 1/4 szkl.rosołu rybnego natka pietruszki kilka plasterków cytryny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Rybę oczyścić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nie jedz tego, to jest na święta 155

jest najgoręcej. Generalnie tego dnia najlepiej szykować wszelakie ryby, które będą na świątecznym stole (np. w galarecie). To także ostatni dzwonek na śledzie. Sałatka jarzynowa Zważywszy na fakt, że jest z dodatkiem majonezu, najlepiej jeśli będzie przygotowywana jak najpóźniej. Wieczór przed Wigilią to już ten czas. Kompot z suszu, smażona rybaWigilijny poranek to najlepszy czas na te ostatnie

bastalena
PIECZONY ŁOSOŚ Z SOSEM KOPERKOWYM 287

Proste danie, które zaskakuje smakiem i łatwością wykonania.  Łososia upiekłam w piekarniku, co zaoszczędziło mi zbędnego bałaganu i charakterystycznego zapachu unoszącego się w kuchni podczas smażenia ryby. Wyszedł idealnie miękki - soczysty i delikatny. Jeśli jednak preferujecie bardziej wypieczone filety, potrzymajcie je w piecu odpowiednio dłużej. Do łososia podałam bajecznie prosty, a zarazem pyszny sos na bazie słodkiej śmietanki

cool and minty
Ryba w zalewie słodko kwaśnej 337

pieprz, po kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Rybę kroimy na małe kawałki i każdy kawałek z osobna obtaczamy w cieście. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, ogórki w plasterki, cebulę w piórka. Cebulę podsmażamy lekko na oleju. Wodę, ocet, olej, passatę pomidorową, cukier

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony sandacz w piwnej panierce z batatami i warzywami 120

Pomysł na rybę smażoną na głębokim oleju w piwnej panierce podrzucił mi mój przyjaciel, ale oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie zrobił czegoś po swojemu. I tak oto powstał pieczony sandacz w towarzystwie batatów ze świeżymi warzywami. Przepis jest wręcz banalny w przygotowaniu, a mięso tej ryby jest pyszne i rozpływa się w ustach. Jeśli chodzi o piwną panierkę proponuję

ale Pysznie
Pomidorowe pulpeciki rybne 139

Kocham ryby i staram się przygotowywać jak najbardziej urozmaicone dania, szerokim łukiem omijając rybę smażoną w panierce. Poszukując kolejnego przepisu trafiłam na TEN. Bardzo smaczne i delikatne pulpeciki ugotowane na parze. Polecam! Składniki:  500 g filetów dorsza 1 jajko mały koncentrat pomidorowy łyżka natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku łyżka bułki tartej Wykonanie

Pasja Smaku
Fajitas z rybą. 171

Fajitas with the fish. Chociaż tradycyjnie do tej potrawy używano czerwonego mięsa, pochodzące z kuchni meksykańskiej fajitas  (wym.fahitas) przyrządza się również z marynowanych kurek, owoców morza, ryb smażonych na żeliwnej płycie i owija się w tortille z salsą, awokado i innymi składnikami.   Składniki. 200g dorsza 1 pomidor 1 chilli czerwone małe 1 dymka ze szczypiorem 1 ząbek czosnku

Kulinarny karnet Christophera
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 357

podprażonych migdałów/ orzeszków pini/ orzechów nerkowca 10 g startego parmezanu 2-3 łyżki oliwy 1-2 łyżki śmietanki kremówki dodatkowo: odrobina soku z cytryny oraz sól i pieprz DODATKI: Smażona ryba, np. dorsz Cebulkę drobno poszatkować – ręcznie bądź w malakserze. Zeszklić na maśle i odstawić. Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę lub zagnieść w dużej misce. Do masy dodać jajko(...)zależy od rodzaju ziemniaków), wówczas można dodać więcej mąki zwykłej, a jeśli będzie zbyt zwarta, łamiąca się, wówczas dodać odrobinę zimnej wody. Z przygotowanej masy formować niewielkie kotleciki i smażyć na tłuszczu ok. 2 min. z każdej strony na średnim ogniu, uważając by się zbytnio nie przyrumieniły (kotlety można również obtoczyć w bułce tartej i są równie dobre

Calzonella.com
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 185

wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy na blaszkę, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą

zobacz ich smak
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 128

wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy na blaszkę, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą

zobacz ich smak

Proponowane wyszukiwania