ryba smażona - 4845 przepisów (strona:21/323)

Halibut w sosie chrzanowym 230

papierowym, oprószyłam białym pieprzem i pieprzem cytrynowym. Jeśli ryba ma skórę, zdejmujemy ją. Moja nie miała, więc jeden problem mniej :) Rybę oprószyłam mąką, rozgrzałam na patelni olej kokosowy i smażyłam rybę z obu stron ana złoty kolor. Odstawiłam Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodałam mleko kokosowe i chrzan,  doprawiłam solą, pieprzem i miodem

Szczęśliwa kuchnia
Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym 199

niej pokrojoną w paski paprykę, cienko krojoną cukinię (ja użyłam obieraczki, która zrobiła mi fajne paseczki), drobno krojoną papryczkę chili. Smażymy na średnim ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy rybę. Smażymy razem przez następną minutę. Na zakończenie wlewamy śmietanę, wrzucamy krewetki wraz z solą i pieprzem, które dodajemy do smaku. Trzymamy na ogniu przez kolejne 3 minuty. Nie za długo

mecooks
Pstrag lososiowy zatopiony w soku z cytryny 179

pstrąga tęczowego sok z połowy cytryny pieprz, sól 2-3 ząbków czosnku suszone pomidory, suszona pietruszka  Rybę kroimy, podsmażamy na oliwie z czosnkiem - pamiętajcie zaczynamy smażyć rybę od tej strony, na której nie było łusek :) Podsypujemy pietruszką suszoną, suszonymi pomidorami. Odwracamy i ponownie przyprawiamy, pieprz sól dla smaku. Wyciskamy sok z połowy cytryny,   zostawiamy na kilka minut - później

dlaSmaQ
Ryba w chrupiącej panierce 220

cytryny) Do panierki: 4 jajka świeżo mielony kolorowy pieprz świeżo mielona sól morska kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej Do smażenia: masło klarowane Ghee – do nabycia w Kuchnie Świata Przygotowanie: Jeśli używamy mrożonej ryby (u mnie dziś taka) płaty najlepiej zostawić na noc w celu rozmrożenia. Odlewamy wodę, lekko osuszamy. Następnie każdy płat doprawiamy świeżo mielonym kolorowym(...)ciut większe). Każdy kawałek obtaczamy ostrożnie najpierw w mące pszennej, następnie w jajkach, potem w bułce tartej i znów w jajku i na koniec znów w bułce tartej. Ryby smażmy na klarowanym maśle z obu stron na złoto (na mniejszym ogniu). S macznego

Słodkie okruszki
Ryba po grecku 271

cebule  2 marchewki  2 pietruszki  1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego [ u mnie około 1 szkl.rozdrobnionych pomidorów] sól, pieprz  listek, ziele różowy pieprz  olej do smażenia Rybę pokroić na kawałki posypać  solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć(...)grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie.  Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem  kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać rozdrobnione pomidory i przyprawy .Dusić na małym ogniu do miękkości.W pojemniku układać na przemian rybę i warzywa.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przypominam i zapraszam

Moje domowe kucharzenie
Mintaj w panierce z sokiem z cytryny 189

czasie. To czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole to oczywiście ryba. U nas bardzo lubiany jest mintaj w panierce . Składniki: - 5 filetów z mintaja - cytryna panierka: - 1 jajko - 1 łyżka mleka - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta - mąka pszenna dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Filety z mintaja skrapiam sokiem z cytryny. Jajko roztrzepuję. Do jajka dodaję mleko oraz(...)Rybę najpierw obtaczam w mące, następnie maczam w jajku, a na końcu znów obtaczam, ale tym razem w bułce tartej. Rozgrzewam olej na patelni (u mnie  Ambition ) i smażę rybę na rumiano z dwóch stron. Wykładam na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu. Podaję na ciepło

Kuchnia co dnia
Rybka smażona w cieście naleśnikowym 264

Odkąd spróbowałam tego sposobu na smażenie ryby, bardzo rzadko robię ją zwyczajnie w jajku i bułce tartej. Tak jest wygodniej i o wiele smaczniej. Rybka dzięki zamknięciu w cieście wychodzi soczysta, a samo ciasto dodaje niesamowitego smaku. Kto nie próbował koniecznie musi nadrobić! SKŁADNIKI: (na 3 porcje)   0,5 kg płatów rybnych mrożonych (u mnie tilapia) sól, pieprz(...)pieprzem. 2. Składniki ciasta wymieszać na gładko (ja robię to trzepaczką ręczną). Ciasto musi być na prawdę gęste aby dobrze trzymało się ryby. 3. Rybę maczać w cieście tak aby dobrze się nim pokryła. Smażyć na rumiano po ok 6 min z każdej strony. Może niektórzy zauważyli, może nie, ale blog właśnie zyskał swój fanpage na facebooku. Może to jeszcze

Kto ugości moich gości?
Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków. 230

słodką, kolendrę dodajemy posiekaną cebulę. Przekładamy paprykę dodajemy łyżkę octu balsamicznego, cukru i dusimy do całkowitego zgęstnienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie, zamiast papryki słodkiej użyć, ostrej, albo chilli. Rybę smażymy od strony skóry, na maśle klarowanym, na patelni, którą można wsadzić do piekarnika. Gdy skórka się zrumieni na wierzch ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut do piekarnika

BaRepas
Dorsz po grecku wersja panierowana 215

reguły ryby w sosie warzywnym z pomidorami tzw. rybę po grecku robię z filetów oprószonych mąką i tak smażonych. Masa moich znajomych smaży rybę panierowaną w jajku i bułce tartej i taką zalewa sosem. muszę przyznać, że mi taka też smakuje. Postanowiłam dopasować proporcje składników do swojej wersji. Zrobiłam. Wszystkim smakowało. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
RYBA PO JAPOŃSKU 399

nazwy przyjęły się już dawno i funkcjonują po dziś dzień, do czego oczywiście, nikt nie przykuwa zazwyczaj większej uwagi. Ważne, że smakują i goszczą, wręcz tradycyjnie, na naszych stołach.Ryba po japońsku bardzo pasuje również do wódki i innych alkoholi. Dlaczego o tym mówię? Zaczął się karnawał, a więc czas zabawy, tańców, balów, imprez wszelakiej maści, a nie oszukujmy się(...)zalewę octową sprawdzą się świetnie.W tym roku postanowiła zrobić wersję dla zabieganych, bo sama miałam zbyt wiele na głowie. Szybsza, prostsza, ale cały czas smakowita. Stosując gotowe śledzie smażone, zmniejszamy czas przygotowania o dobre dwie godziny, które poświęcilibyśmy na smażenie ryb.RYBA PO JAPOŃSKU/tradycyjnie; wersja uproszczona;/na 6-8 osób 2-3 słoiki śledzi smażonych w zalewie

W kuchni Karmel-itki
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 275

Jeśli szukacie małej odmiany dla tradycyjnej smażonej ryby zachęcam do skorzystania z poniższego przepisu. Sos pomarańczowy jest doskonałym dodatkiem, który dodaje daniu nowego wymiaru smakowego. Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym Składniki:3 filety z dorsza lub innej ulubionej ryby1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszkusól, pieprz½ szklanki bułki tartej1/3 szklanki płatków migdałowych1 jajko4-5 łyżek

Mania Gotowania
"Złota" ryba podana z sosem szpinakowym 167

Danie z cyklu "czyszczenie zamrażalnika" - smażona ryba w złotej panierce podana z sosem szpinakowo-śmietanowym. Prosto i smacznie 😊   Danie idealne na piątkowy obiad. A dla osób, które nie wiedzą j ak zrobić złotą panierkę - wystarczy do mąki dodać kurkumę oraz słodką paprykę i całość dokładnie ze sobą wymieszać.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg rozmrożonej białej(...)ryby (np. dorsza, morszczuka) przyprawa do ryb 1 łyżeczka kurkumy 0,5 łyżeczki papryki słodkiej sól 2-3 łyżki mąki pszennej oliwa z oliwek do smażenia sos szpinakowy 250 g rozmrożonego szpinaku (najlepiej w liściach) 1/2 opakowania małej śmietany 30% (100 ml)  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz Rybę i szpinak wcześniej rozmrozić

Ugotować
Wigilia bez mleka. Świąteczne przepisy dla dorosłych i dla dzieci 279

wrażliwym żołądkiem. Taką kapustę można wykorzystać też jako farsz do pierogów, krokietów czy bułek. Ryba po grecku Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań świątecznych. Delikatna smażona ryba i dobrze doprawione warzywa to świetne połączenie. Rybę po grecku najlepiej przygotować co najmniej dzień przed Wigilią, by smaki się przegryzły. Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) Wigilijne

Dieta bez mleka
Ryba w ostrej panierce z salsą buraczkową 181

innych owoców morza jest tu pod dostatkiem , to jem  ich zdecydowanie zbyt mało. A ryby można przecież przyrządzić na tak wiele różnych sposobów.  Poza zwyczajnie smażoną rybą, kiedyś przygotowałam curry rybne, które bardzo mi smakowało, dziś jednak postanowiłam przygotować rybę nieco inaczej - pieczoną w ostrej panierce z indyjskiej pasty madras, w akompaniamencie salsy buraczkowej. Do tego dania idealnie

Codzienne Gotowanie
Isle of Wight 256

www.thetavernersgodshill.co.uk/ ) gdzie jedzenie przygotowywane jest z tego, co w zależności od sezonu, kupowane jest u lokalnych dostawców/rolników. Mimo, że zwykle nie kupuję typowego angielskiego dania, jakim jest ryba smażona z frytkami, bo nie mam za grosz zaufania do świeżości ryby, tutaj jednak się odważyłam. Ryba była wspaniała. Mogłaby być jedynie świeższa jakbym ją sama wyciągnęła z wody (Zdjęcie

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania