ryba smażona - 4845 przepisów (strona:14/323)

Łosoś z porami i chili 127

chwili wlewamy wino (3 łyżki). Smażymy pora do momentu gdy będzie rumiany, a wino odparuje. Łososia smarujemy z każdej strony olejem i doprawiamy gruboziarnistą  solą oraz pieprzem. Rybę smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego (2 łyżki) przez ok.5 minut z każdej strony. Długość smażenia zależy od wielkości ryby. Łosoś musi być soczysty, trzeba uważać żeby go nie wysuszyć. Takiego

noteskulinarnyfiga
Panga na sosie pomidorowo-cebulowym 162

szklanki bulionu warzywnego ( lub woda i szczypta przyprawy typu vegeta) szczypta cukru olej z pestek winogron do smażenia Pangę przygotować do smażenia tzn. rozmrozić i osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi ( niestety zużyjemy pewnie ćwierć rolki bo ryba jest mokra że aż strach- suszymy do oporu- nie ma zmiłuj). Suchą rybę solimy(...)posypujemy pieprzem , mielona papryką ( po szczypcie z obu stron). Oprószamy mąką strzepując jej nadmiar. Smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Na tłuszcz po smażeniu ryby wrzucamy pokrojona w pół piórka cebulę i smażymy na złoto. Kroimy na ćwiartki pomidorki i razem z posiekanymi ziołami dodajemy do cebuli. Zalewamy bulionem i dusimy na małym gazie

Buniabaje w kuchni
Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach 116

dzień w zależności od tego jakie tanie i świeże produkty mógł manager zakupić na aukcji. Przykładem są ryby i inne owoce morza. Na ogół luksusowe restauracje kupują zawsze ryby i owoce morza odłowione w nocy. Na drugi dzień to co nie zostało sprzedane stoi gdzieś w koncie o połowę taniej ale wciąż świeże. Podobnie jest na owocowych i warzywnych bazarach(...)łyżeczka sriracha 1 mała szalotka, drobno pokrojona Pokrój rybę na kawałki. Posól i oprósz czarnym pieprzem. Rozmąć jajko w miseczce, zamocz kawałki ryby, które następnie obtocz w orzechach. Smaż rybę na złoty kolor po obu stronach. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i wsyp ciecierzycę. Oprósz kajeńskim pieprzem i smaż przez minutę. Blanszuj różyczki brokułu przez 3 minuty w lekko osolonej

codojedzenia
ŁOSOŚ Z PATELNI 194

kawałki. Każdy kawałek kropimy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym oraz odrobiną roztartego majeranku. Wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut.Masło rozgrzewamy na patelni. Smażymy rybę najpierw stroną ze skórą (ok 5-7 minut) a następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 5 minut (długość smażenia zależy od grubości naszego kawałka ryby). Ciepłą rybę

Walijskie Pichcenie
Kotlety rybne 146

Podczas wigilijnej wieczerzy tradycyjnym daniem rybnym jest smażony karp. Jest to jednak ryba nieszczególnie polecana dzieciom. Naszą alternatywą dla młodszych biesiadników są kotlety rybne. Przygotowujemy je z dowolnie wybranego mrożonego gatunku ryby z rozmaitymi dodatkami. W przepisie dodałyśmy cebulkę i czosnek (wersja dla 5 latka). Przygotowując taką rybkę  dla młodszych dzieci, pomijamy te elementy, a dodajemy np. kawałek ugotowanej(...)wyrabiamy na jednolitą masę. Jeżeli masa rybna będzie za luźna można dosypać odrobinę bułki tartej. Następnie, nieco wilgotnymi rękami, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni można ja odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Ryba po grecku 103

pietruszki 2 cebule (duże) spory kawałek selera   3-4 listki laurowe   3 ziarna ziela angielskiego 150-200g koncentratu pomidorowego sól, pieprz Ponadto: olej do smażenia  Rybę (mrożoną rozmrozić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem) pokroić w kawałki o średniej wielkości i lekko oprószyć solą raz pieprzem. Każdy kawałek dokładnie obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku i ponownie(...)warzywami przełożyć na rybę. Rybę pod warzywną pierzynką po ostudzeniu schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. (*) Można zrezygnować z panierowania w jajku. Rybę wystarczy obtoczyć w mące i od razu smażyć. Jednakże ja uwielbiam taką panierkę, a moja babcia dodatkowo obtacza rybę w bułce tartej - tak jak kotleta schabowego. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
Łosoś z kurkumą 111

oprószyć solą i pieprzem. Cukier trzcinowy rozetrzeć z kurkumą i imbirem, natrzeć nim łososia od strony gdzie nie ma skóry. Łososia odstawić na około 40 minut, aby przeszedł przyprawami. Rybę smażyć na dobrze rozgrzanej patelni delikatnie posmarowanej masłem klarowanym przed rozgrzaniem. Smażenie rozpoczynać od strony skóry i pozwolić, aby dobrze się przyrumieniła. Łosoś jest tłustą rybą i nie trzeba

Kuchcik gotuje
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 202

Płatkach Kukurydzianych - Sposób przygotowania:Płatki kukurydziane kruszymy, a następnie mieszamy z mąką. Rybę przyprawiamy.Z podanych składników robimy ciasto.Każdy kawałek ryby maczamy w cieście, a następnie obtaczamy w panierce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron.Moje posty

Słodka Strona
Ryba w cieście z kurkumą 198

rybą , i odstawiamy na całą noc do lodówki .  Na następny dzień wyciągamy rybę z lodówki i oddzielamy cebulę od ryby aby zostały tylko w przyprawy . Następnie zaczynamy smażyć rybę , kiedy mamy przygotowane już ciasto naleśnikowe to zamaczamy rybę bardzo dobrze w cieście i układamy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni , smażymy na złoty kolor , na małym ogniu i gotowe . Super

Mój Smak
Rybki smażone 182

złowione samodzielnie ..trochę małe....ponoć smaczne..ja nie jadam takich rybek, to się nie wypowiem.. ryba przyprawa do ryb  sól sok z cytryny mąka olej do smażenia Ryby wyczyścić, umyć.Posypać przyprawą , solą , skropić sokiem z cytryny.Maczać w mace i smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Mój paprykarz rybny 177

Filety rybne lekko rozmrozić, posolić i usmażyć je tylko w mące, zdjąć z patelni, po ostudzeniu pokruszyć Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby Umytą paprykę oczyścić z pestek, pokroić dość drobno (ja pokroiłam za grubo) i dodać do zeszklonej cebuli- wymieszać i smażyć chwilę razem, dodać pokruszoną rybę i ponownie wymieszać Dodać

Proste Potrawy
Podwójnie rybne kotleciki 146

Dzisiaj rybne kotlety. Z chrupiącą skórką na zewnątrz i soczystym wnętrzem. Świetna alternatywa dla zwykłego filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie zainspirowane jest rozmową z przyjaciółką, która szukała sposobu na zachęcenie dzieci do jedzenia ryb. Wyszperała jakiś przepis i kotlety wyszły... ale były, jak to określiła, nijakie w smaku. Moja wersja to połączenie surowej ryby(...)wędzonej makreli pół pęczka koperku pół pęczka cienkiego szczypiorku 2 jajek czerstwej bułki 1/3 szklanki mleka mąki bułki tartej soli i pieprzu cytrynowego oleju do smażenia Czerstwą bułkę namaczamy w mleku. Surową rybę kroimy w drobniutką kostkę lub mielimy przez tarczę z dużymi oczkami. Makrelę pozbawiamy ości i rozdrabniamy. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Surową i wędzoną rybę mieszamy

Pichceniomania
Mini Kotleciki Rybne 220

kotleciki rybne to smakowita alternatywa dla tradycyjnej, smażonej ryby. Urocze, malutkie, złociutkie i chrupiące k otleciki szczególnie przypadną do gustu dzieciom, którym być może uda się "przemycić" zdrową rybkę na obiad. Klopsiki są bardzo proste w przygotowania, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą wielbicieli wśród domowników .   Mini Kotleciki Rybne - Składniki : ok. 500 g filetów z białej ryby(...)jajko koperek pietruszka pieprz sól 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka + odrobina mleka olej do smażenia Mini Kotleciki Rybne - Sposób przygotowania: Rybę mielimy (lub drobno siekamy), dodajemy jajko, po ok. 1/2 łyżeczki każdej z przypraw , bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy kuleczki o średnicy

Słodka Strona
Puree z kalafiora w towarzystwie ryby i marchewki z groszkiem 160

Bardzo delikatne o puszystej konsystencji purre. Znakomicie komponuje się w towarzystwie np. smażonej ryby. W moim przypadku był to filet z karpia i łupacza. Tak przy okazji, karp w takim wydaniu zdecydowanie lepiej trafił w kubki smakowe mojej rodziny. Łupacz jest rybą o mniej intensywnym smaku, ale za to znacznie chudszą. Duszona marchewka z groszkiem również idealnie wpasowała się(...)koniec wymieszać z jogurtem. Jeżeli masa jest niedostatecznie ciepła można podgrzać, ale intensywnie mieszając w celu uniknięcia przypalenia. Wykładamy na talerz i posypujemy tymiankiem. Filety z ryb obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju w panierce:mąka, jajko,bułka tarta. Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem wsypujemy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pod koniec

Kulinarne przemyslenia
Schabowy czy ryba? 160

zawsze piątek jest dniem bez mięsa...a jakie było zdziwienie mojej córki, która wróciła ze szkoły  razem z koleżanką..a na obiad schabowe ...haha..a to były jednak ryby ..smażone jak schabowe.. dowolna   ryba przyprawa do ryby  mąka  jajka sól, wegeta bułka tarta  Rybę pokroić na kawałki,natrzeć przyprawą, panierować w mące, jajku [ roztrzepanym

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania