Smażona ryba

Smażona ryba

Smażona ryba

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI:             filety z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. ) cytryna 2 cebule sól  łyżka mąki kukurydzianej łyżka mąki ryżowej / ziemniaczanej / pszennej olej rzepakowy WYKONANIE: 1. Rybę dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą i skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.  2. Mąki mieszamy, każdy kawałek ryby obtaczamy w mące, strząsamy nadmiar.  3. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na małym ogniu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.