ryba smażona - 4845 przepisów (strona:24/323)

Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy. 162

zgnieciony w moździerzu; pół ząbka -sól, pieprz biały -mleko, lub jogurt naturalny Filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz za pomocą pincety wyciągamy mniejsze ości, osuszamy, nacieramy w/w mieszanką. Przygotowaną rybę smażymy po 2 minuty z każdej strony na maśle klarowanym. Odkładamy na pergamin. Układamy na rybie masę z orzechów i migdałów. Wkładamy do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze

BaRepas
Ryba w migdałach 136

Filety przyprawiamy sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Jajko roztrzepujemy i obtaczamy w nim rybę. Na talerz wysypujemy mąkę i obtaczamy w niej filety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę. W międzyczasie na druga patelnię wysypujemy migdały i podsmażamy je (na odrobinie oleju)na lekko złoty kolor. Uważamy aby się nie przypaliły. Kiedy ryba będzie zarumieniona z obu stron

Mania Gotowania
Amur z patelni 111

ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć. Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny. Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące

Gotowanie jest łatwe
Surf & turf – pstrąg łososiowy smażony w bekonie, z ziołową kruszonką 146

stron, następnie z obu stron delikatnie pudrujemy filety w mące.   Ryby zawijamy w długie plastry bekonu. Najłatwiej zacząć od wąskiego końca fileta, zawinąć plasterek bekonu dookoła ryby, dolepić do niego kolejny i kontynuować owijanie. Na jednego fileta potrzeba około trzech długich plasterków. Bułkę blendujemy razem z natką pietruszki w malakserze– potrzebujemy grubszej bułki niż klasyczna, dobrze nam znana bułka(...)jasnozłota. Wsypujemy granulowany czosnek, solimy, pieprzymy, całość dokładnie mieszamy i odkładamy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej lub dwie łyżki klarowanego masła, kładziemy zawinięte w boczek pstrągi skórką do dołu. Smażymy ryby na średnim ogniu około 3-4minut (w zależności od grubości filetów), przewracamy delikatnie na druga stronę, smażymy kolejne 3-4 minuty. Jeśli boczek jeszcze za mało przypieczony, zwiększamy

Karo in the Kitchen
Karp zapiekany w warzywach 144

też co roku staram się podać go jakoś inaczej . W ubiegłym roku był właśnie zapiekany w warzywach , pyszny , maślany mało jest tak dobrych przepisów jak ten . Smażone i następnie zapiekane z rybą warzywa dają tak niepowtarzalny aromat jak mało co . W tym roku nie wiem czy oprócz smażonego, cokolwiek innego wymyślę, gdyż mamy epidemię grypy i niestety nie pałam obecnie(...)momentu aż będą rumiane . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po usmażeniu , mieszamy warzywa ze sobą , doprawiamy czosnkiem , solą i dość obficie pieprzem . Układamy na dzwonkach karpia . Polewamy masłem pozostałym po smażeniu zarówno ryby jak i warzyw . Potrawa tak maślana ,że aż z piekła rodem , ale też piekielnie pyszna Nakrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 60 minut w piekarniku nagrzanym do około

Ogrodnik w podróży
Dorsz zapiekany z porami 285

najbliższych tygodniach ryby będą często królowały na moim stole. To głownie kwestia pewnych postanowień mojego Męża, a ja mam zamiar go mocno w tym wspierać. A że rybki są pyszne, to będą bardzo miłe tygodnie. Dziś zapraszam Was na dorsza zapiekanego pod porową kołderką. Składniki: 2 filety z dorsza 1 duży por 2 marchewki 300 ml śmietany 2 posiekane ząbki(...)cytryny i odstawić na min. 30 minut do lodówki. Następnie wyjąć, każdy kawałek obtoczyć w mące i szybko obsmażyć na maśle. Dorsza przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu ze smażenia ryby podsmażyć pokrojonego w plasterki pora z czosnkiem. Po 2-3 minutach dodać startą na tarce marchewkę i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Warzywa zalać śmietaną, doprawić do smaku solą

Pasja Smaku
Ryba po japońsku 113

roztrzep widelcem. Na płaskie talerze wsyp mąkę i bułkę tartą. Rybę opanieruj w mące, jajkach i w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz włóż kawałki ryby. Smaż je na średnim ogniu do momentu, gdy z obu stron nabiorą ładnego, złotobrązowego koloru. Usmażoną rybę przełóż na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby obciekła z nadmiaru tłuszczu. Na patelnię

blog.moje-pasje.info
Pasta z wędzonej ryby i chili 162

zaskakujący; ponieważ wędzona sielawa jest bardzo mięsista i właściwie nie przypomina typowej wędzonej ryby jak makrela czy nawet węgorz, myślę, że bardzo podobny smak uzyska się z pieczonej lub smażonej ryby (oczywiście bez skórki czy panierki!).            Mimo dość sporej ilości chili pasta nie jest ostra, powiedziałabym, że jedynie lekko pikantna

Kuchnia Prezydentowej
Ryba morska zapiekana pod szpinakową pierzynką. Przepis bez filozofii. 149

Dziś bez zbędnych przemyśleń i rozważań. Czysto kulinarna historia. Znudziła Wam się ryba smażona w panierce, pieczona z cytryną czy pomidorem? Szukacie nowego pomysłu na piątkowy obiad? Oto on - ryba zapiekana pod śmietanowym szpinakiem. Wymaga kulinarnych umiejętności na poziomie podstawowym, niewiele zachodu i małych zakupów, a przy tym jest smaczna i zdrowa - czyli dla każdego coś miłego. Składniki

Kuchnia po mojemu
Pstrąg grillowany z salsą mango 150

znaczy ja znam filety pozbawione płetw i kręgosłupa. No, ale przecież bez tego ryba byłaby lżejsza. Panierka też nieciekawa, pachnąca jeszcze lipcowym olejem. No i tak odechciało mi się smażonych ryb na jakiś czas. Dlatego dzisiaj przygotowałam pstrąga delikatnie bez panierki i na patelni grillowej. Ważne, żeby nie grillować ryby za długo, bo się przesuszy. Przy cienkim filecie, to maksymalnie

Pełny talerz
Dorsz atlantycki z gruszką i melisą w cytrynowo-miodowym karmelu! 237

plastry gruszek i podsmażaj po 1,5 minuty z każdej strony dodaj miód i łyżkę soku z cytryny dodatkowo możesz podsmażyć 1 plasterek cytryny do dekoracji na patelnię dokładamy rybę smażymy z każdej strony po 1,5 minuty (na patelni będzie już gesty sos- karmel) zdejmujęmy rybę z patelni, dookoła układamy gruszkę, polewamy karmelem miodowo- cytrynowym posypujemy świeżą melisą Smacznego

SMYKWKUCHNI
Ryba po grecku 182

grecku to danie składające się z kawałków białej ryby, farszu warzywnego w lekko pomidorowym sosie. Pycha :) Do poniższego dania możecie wykorzystać, np. dorsza, pangę jak i mirunę.  Składniki: 1 kg rozmrożonych filetów, np. z miruny sól, pieprz mąka do obtoczenia  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia farsz warzywny 3 szklanki wody 0,5 kg marchewki 2 pietruszki(...)kawałka selera 3 małe cebule 1 mały kawałek pora (biała część) 100 g koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz olej do smażenia  Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą oraz pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny. W międzyczasie marchewkę, pietruszkę i selera obrać oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Ugotować
Czy można jeść w ciąży … 3593

jeść w ciąży sushi? W ciąży nie można jest surowego mięsa, również ryb ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych. Dlatego jeśli masz ochotę na sushi niech będzie z pieczoną, smażoną rybą lub w wersji wege. Czy można jeść w ciąży wędzonego łososia, wędzoną makrelę, wędzone ryby? Nie można ryb surowych i wędzonych na zimno, można ryby wędzone na gorąco

Dorota Smakuje
Zapiekanka z ryby w sosie koperkowym 124

Wczoraj u nas na obiad była zapiekanka z ryby w sosie koperkowym. Dużo zdrowsza propozycja niż ryba smażona w panierce, a zarazem bardzo smaczna. Polecam również jako szybki i łatwy obiad. Składniki: 4 filety ryby morskiej (u mnie Bass) 7-8 ziemniaków 1 średni brokuł sól pieprz cytrynowy Składniki sosu: 250ml kwaśnej śmietany (u mnie mieszanka śmietany i jogurtu naturalnego

kuchnia doski
Kotlety rybne (mielone) 120

mleko do namoczenia 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki (polecam wędzoną) koperek, natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz (dodałam cytrynowy) Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia   Rybę pokroić w kawałki i zmielić (najlepiej maszynką do mięsa) z cebulą, czosnkiem oraz bułką (odciśniętą z mleka). Do masy dodać jajko, przyprawy, zioła i całość dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety

Di gotuje
Ryba w warzywach 133

Padła prośba o więcej ryb. I mimo moich chęci nie jest to proste, bo u nas najczęściej jest zupełnie zwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka

Polska Zupa

Proponowane wyszukiwania