ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:43/234)

Zielona sałata z dressingiem do obiadu 156

plasterki. Całość polać sosem. Podawać od razu po przygotowaniu.  Sos ziołowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs

Magiczne Życie Marty
Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą 162

Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą zagościła u mnie wczoraj na śniadanie. Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą Pasty można przygotować z jajek, sera białego, warzyw pieczonych, warzyw surowych, ryb i całej masy innych produktów jarskich jak i mięsnych. Na śniadanie idealnie sprawdzą się pasty, które są sycące i zapewnią nam energię przez co najmniej kilka godzin

mecooks
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 293

trzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania.   Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny

Karo in the Kitchen
Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. 216

wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ratatouille 96

Kuchnia francuska. Można podać na gorąco lub na zimno, do pieczeni, pieczonego drobiu, do ryby, wręcz dowolnie. Składniki 3 młode cukinie 3 małe bakłażany 3 kolorowe papryki 2 cebule 6 pomidorów 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 5 łyżek wiórków startego parmezanu tymianek natka pietruszki bazylia sól pieprz Przygotowanie Warzywa umyłem. Z cukinii i z bakłażanów

R'n'G Kitchen
Placki z marchewki i kalafiora 190

Szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne placki z marchewki i kalafiora! Nadają się idealnie jako dodatek do pieczonego mięsa, czy ryby, jak i same na lekką kolację. Uważajcie, znikają w błyskawicznym tempie! Placki z marchewki i kalafiora na około 35 placków Składniki: 1/2 główki kalafiora 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka

Jaglusia
Łosoś w papilotach, podawany na plastrach cytryny, pod kołderka z duszonych porów i świeżych ziół. 96

nich łososia (ryby nie solimy-to bardzo ważne). Następnie przesmażony por-doprawiony solą i pieprzem. Na to kładziemy zioła i kosteczki fety. Całość zawijamy w folię-zostawiając rybie nieco miejsca. Pieczemy 12 minut. Podajemy z kaparami lub pomidorami, lub sałatką

Kopystką po garach
Pęczotto z dynią i jarmużem 132

zamrażalce. Musiałam się jednak pocieszyć dynią piżomową. Z chęcią wypróbuję pęczotto z dynią hokkaido . Pęczotto podobnie jak risotto jest kremowe i delikatne w smaku. Idealne do pieczonego mięsa czy ryby . Co to jest pęczak? Pęczak to nic innego jak kasza jęczmienna. Świetnie pasuje do mięsnych gulaszy. Można z niej przyrządzić burgery i przeróżne sałatki. Znajdziecie tu ciekawe i innowacyjne

codojedzenia
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6420

sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy

Czerwona Porzeczka
Morszczuk w sosie chrzanowym 109

pieprzem. • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. • Rozgrzać masło, dodać chrzan, śmietanę i zagotować. • Lekko przestudzić, dodać przyprawy i roztrzepać z żółtkami. • Rybę zalać sosem. • Piec przykryte folią aluminiową w temperaturze 180 st.C przez 20 minut. • Odkryć i zrumienić przez następne 10 minut

To co kocham
Rillettes z łososia 151

ewentualnie jeśli lubicie) 1/2 łyżeczki wędzonej papryki lub mielonej papryki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z łososia posmarować oliwą z oliwek za pomocą pędzla (aby ryba nie wysychała podczas pieczenia), przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Łososia piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia ryby.  Po upieczeniu ryby, wyjąć

Codziennik Kuchenny
POMIDORKI KOKTAJLOWE PO PROWANSALSKU 136

przyrządzenie pomidorków koktajlowych- na sposób prowansalski – z miodem, oliwą z oliwek i tymiankiem. Tak upieczone pomidorki mogą stanowić świetny dodatek do grillowanych ryb lub mięsa. Zachęcam Was gorąco do ich spróbowania! Przygotowanie 10 min Pieczenie 20 min   Dla 4 osób : 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki czosnku 6 gałązek świeżego tymianku 3 łyżki płynnego miodu Oliwa z oliwek(...)pomidorki. Posól i popieprz. Polej miodem i oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia. Podawaj z grillowaną rybą lub mięsem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wegański, pieczony ''łosoś'' z batata 152

mojego ulubionego łososia. Długo myślałam co by mogło tak jak seler imitować rybę.  Ostatnio, gdy piekłam bataty zauważyłam, że po przekrojeniu na pół i wzdłuż przypomina filet rybny. Dodatkowo idealnie odzwierciedla kolor łososia. Stwierdziłam, że to własnie batat posłuży mi jako baza do jego zweganizowania. Wegański pieczony "łosoś" z batata Składniki: 1 duży batat  nori 1/4 szkl

wegujemy
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 151

surówką jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 146

okrasą cebulową - farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania