ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:46/234)

Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 185

pieca skrapiamy oliwą, lub smarujemy masłem. Wykładamy kawałki ryby, posypujemy groszkiem i kukurydzą. Zatapiamy rybę do połowy w mleku, które nam zostało po jej gotowaniu. Przykrywamy rybę przygotowanym wcześniej puree, zasypujemy serami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 minut, aż góra nam ładnie zbrązowieje.   W domu rybny zapach będzie się unosił do dnia następnego

BaRepas
Makrela, świeża, pieczona 142

wodzie, masło, sól, pieprz, cytryna, olej. -- -- Makrelę nacinamy, skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem.  Do środka każdej ryby nakładamy  kawałek masła i zieleninę. --  Potem ryby zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. -- -- -- -- -- -- Następnie ryby wykładamy na papier i jeszcze dopiekamy 5-10 minut bez przykrycia. -- Tak przygotowane  serwujemy na gorąco. Ryba

chleba naszego
Domowe paluszki rybne czyli Srodowe Rybki odc.57 205

pieprzem. Rybę kroimy w grube paski i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące, potem zanurzamy w jaju a na końcu obtaczamy płatkami. Kawałki ryby układamy na blasze. Całość pieczemy ok 12 minut by stały się chrupiące ale ryba nie przesuszyła się. Do tych paluszków idealnie pasuje sos tzatziki i świeży pomidor z oliwą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 292

Obiad na środę, szybki, niedrogi i łatwy w przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej

codojedzenia
Zapiekanka z rybą i pieczarkami 139

rybne powinny znaleźć się w naszej diecie przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu. Można urozmaić jadłospis z użyciem  ryb i wykorzystać je inaczej niż tradycyjnie pieczona lub smażona. Proponuję zapiekankę z ryby, rodzaj dowolny. Połączenie cebuli i pieczarek świetnie współgra  ze smakiem ryby. SKŁADNIKI: 3 duże filety z ryby ( u mnie miruna) 1/2 kg pieczarek 3 duże

W kuchennym oknie Ewy
Pieczona makrela z frytkami (seler i marchewka) 119

także do środka ryby. Skórę ryby natrzeć domową mieszanką do ryby wymieszaną z oliwą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie-góra, środkowa półka) i pieczemy około 30 minut. Rybę podałam z oliwkowym pesto i warzywnymi frytkami

ClauditteMissCooking
Dorsz na winie i cytrynie 169

posypać skórką z cytryny, skropić sokiem z cytryny, podlać winem, posypać szczypiorkiem i piec w temperaturze 180°C przez 30-40 minut pod przykryciem. Po wyjęciu z pieca, posypać szczypiorkiem. P.S. Ryba jest obłędnie pyszna i bardzo żałuję, że zdjęcia były robione wieczorem

Delicious Titbits
Faszerowana dorada pieczona na cukinii 165

Dorada faszerowana kaszą gryczaną i brokułami pieczona na cukinii Składniki na 2 porcje: 2 dorady sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki masła Farsz: 80 g ugotowanych na parze brokułów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekany 2 łyżki masła natka pietruszki 2 łyżki tartego sera żółtego 1 małe jajko(...)plasterki, ułożyć po bokach naczynia. Na środek położyć pozostały farsz. Śmietanę wymieszać z jajkiem i polać cukinię. Posypać natką pietruszki. Na środek położyć ryby. Na każdą rybę dodać kawałki masła. Piec w 220 stopniach przez 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 20 minut. Przepis pochodzi stąd

Moja Galeria Smaku
OKOŃ FASZEROWANY NA PUREE Z TOPINAMBURA 205

chyba nie muszę nikomu przypominać. Stały się ostatnimi czasy bardzo częstym gościem na moim stole ( semilaktoowowegetarianizm ). Dobrą rybę jest naprawdę trudno przyrządzić, dlatego stawiam na prostotę i łatwość wykonania,aby jak najbardziej zminimalizować szansę na zepsucie dania. Stąd dziś będzie o pieczonym okoniu, puree z niedawno poznanym przeze mnie topinamburem i przyjemności gotowania dla innych.    Jedzenie stanowi(...)się całkowicie nie rozsypywał), doprawiam solą, pieprzem i tak przyrządzonym farszem nadziewam ryby, dodając do środka również plasterki masła (kilka zostawić, aby ułożyć na rybach). Tak przygotowane ryby układam na papierze do pieczenia wyścielającym blaszkę. Układam cząstki cytryny, plasterki masła i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę ok. 25minut, najpierw przez 10 minut w 170 stopniach, a następnie w zmniejszonej temperaturze

W kuchni Karmel-itki
Ciekawostki, które zachęcą cię do jedzenia pstrąga 109

dodatek ma około 120 kcal w 100 gramach. To świetny sposób na urozmaicenie diety odchudzającej i wprowadzenie do niej wszystkich potrzebnych składników odżywczych. W przeciwieństwie do wielu ryb, pstrąg dobrze smakuje pieczony bez tłuszczu, wyborny jest także wędzony, więc nie będzie problemu z przygotowaniem go w dietetyczny sposób. 8. Ryba dla każdego Pstrąg to ryba nadająca się naprawdę

Codogara
Pieczony łosoś 107

porcje filetów z łososia otarta skórka z 1 cytryny + sok z 2 cytryn 1 łyżka oliwy kilka gałązek świeżego tymianku sól dodatkowo pieczone ziemniaczki : kilka ziemniaków (u mnie po 4 małe na głowę:)) 1 łyżka oliwy kilka gałązek świeżego tymianku (z braku świeżego rozmarynu) otarta skórka z ½ cytryny(...)lekko się zrumienią. Filety ryby wyjąć z marynaty, osuszyć, posolić. Na ziemniaki ułożyć kawałki zamarynowanego łososia, oraz kilka plasterków cytryny i wstawić do pieca na ok. 10 min. Następnie przełożyć rybę na drugą stronę i dopiekać jeszcze ok. 5 min. aż mięso się zetnie. Smacznego

cucinare
Gdzie zabrać rodzinkę na obiad? Łowisko Piorunów. Warto zjechać z trasy 214

wstąpić. Właściwie to warto wstąpić nawet jeśli nie będziecie w pobliżu. Ja wybrałam sandacza z pieca z warzywami z pieca... Powierzchnia obiektu - choć nie jakaś ogromna, została ładnie, a przede wszystkim funkcjonalnie zagospodarowana. Każdy facet może się tam wybrać na ryby ... z rodziną (tak, tak). Spokojnie - nie ma obawy, najbliżsi (czytaj: hałaśliwa zgraja wprowadzająca zamęt i dezorganizację)  nie będą(...)złowisz tam także liny, leszcze, sandacze, sumy i szczupaki. Jeśli jednak chodzi o wszelkie szczegóły dotyczące infrastruktury wędkarskiej, odsyłam do stronki Łowiska , żeby nie pleść bzdur ;) Świeże ryby - smażone bądź z pieca stanowią trzon menu restauracji, obok dań z grilla i kuchni wojskowej. Karta dań nieprzesadzona. Porcje naprawdę duże, a pizza z pieca - PRZE_PYSZ_NA. Już dla niej samej

Kuchnia po mojemu
Pstrąg pieczony ze szpinakiem 192

Pstrąg pieczony w piekarniku, ze szpinakiem i serem żółtym. Składniki na pstrąga: świeży, patroszony pstrąg 3 garście świeżego szpinaku garść tartego sera żółtego 3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie pstrąga: Pstrąga myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy od środka sokiem z cytryny. Szpinak i czosnek podsmażamy 5 minut na patelni wysmarowanej łyżką masła, przekładamy(...)mieszamy go z serem żółtym. Pstrąga nadziewamy serowo – szpinakowym farszem. Zawijamy ciasno w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut, w temperaturze 180st. Na 10 minut przed końcem, odwijamy rybę i włączamy termoobieg, by ryba się zarumieniła z wierzchu. Artykuł Pstrąg pieczony ze szpinakiem pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
C - Pieczony pstrąg w warzywach 153

Uwielbiam ryby! Smażone, duszone, wędzone, grillowane a nawet zapuszkowane:)Poniższa propozycja stanowi smaczne i aromatyczne danie zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno, a jej dodatkowym atutem jest szybki i nieskomplikowany sposób przygotowania. Zresztą oceńcie sami:         Składniki:       1 szt pstrąg świeży(...)tymianek - można włożyć natkę pietruszki i koperek - dodajemy łyżkę masła. Oliwę z oliwek rozcieramy na kawałku folii aluminiowej, układamy na niej rybkę, owijamy folią. Przed pieczeniem odstawiamy na jakiś czas do lodówki, by ryba zyskała na aromacie ziół, można też bezpośrednio przystąpić do pieczenia - wkładając ją do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut, po tym czasie delikatnie rozwijamy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pstrag pieczony w folii z rozmarynem,cytryną i czerwoną papryką 149

nimi naciecia w rybie..Calosc posypackoperkiem.Na wierzchu ulozyc kilka wiorkow masla.Zagiac brzegi i gore folii robiac torebke,w ktorej bedzie piekla sie ryba.Piekarnik nagrzac do 200 ° C.Wlozyc ryby do goracego piekarnika i piec okolo 25-35 minut.Czas pieczenia zalezy oczywiscie od wieloksci ryb.10 minut przed koncem rozchylic folie,jesli chcemy rybki troche przypiec,zrumienic.Smacznego!DLACZEGO WARTO JESC RYBY ?Poniewaz jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!