ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:54/234)

Pieczony łosoś z sosem musztardowym na cydrze 217

cydrze Szukałam sposobu na prostego łososia, bez używania patelni i tak aby ryba była upieczona i  w środku delikatna.  I oto rezultat. Ryby uwielbiam, więc jak tylko mam dostęp do świeżych i dobrych produktów kuszę się i je przyrządzam. Zapraszam na łososia pieczonego. Proporcje dla dwóch osób. . Składniki: 2 filety z łososia 1 łyżka oliwy  sól

Wino Francja Kuchnia
Pieczony łosoś z brzoskwiniami 170

filety. Polać łyżką stopionego masła. Piec ok. 20 min w temp. 190st. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w plasterki. Obłożyć nimi rybę, przykryć plastrem sera, na koniec posypać orzechami oraz wiórkami masła. Piec jeszcze ok. 10min

Z miłości do słodkości
Środa: Ryba w sosie pomidorowym (aharaimi) 120

mielonego kminku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) Siekana pietruszka, kolendra Cytryna Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw do niego umytą paprykę. Piecz pół godziny. Wyjmij z piekarnika, włóż do szczelnie zamykanego pojemnika, lub woreczka foliowego i zamknij. Kiedy papryka przestygnie, zdejmij z niej skórkę i pokrój w paski. Krok 2 W międzyczasie(...)sosu odparuje. Włóż do sosu rybę pokrojoną a na kawałki, przykryj i duś 5-8 minut. Posyp zieleniną, skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu połóż paski pieczonej papryki. Podawaj. Smacznego! Artykuł Środa: Ryba w sosie pomidorowym (aharaimi) pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ditali z łososiem, papryką, cukinią i suszonymi pomidorami... 117

drobniutko startego Parmezanu Rozgrzej piekarnik do 180stC. Łososia ułóż na kawałku folii aluminiowej, wystarczajaco dużym, by można było spokojnie zawinąć brzegi, tworząc niewielki 'namiot' nad rybą. Pokrop oliwą i sokiem z cytryny i piecz przez około 20 minut, lub do czasu, aż ryba będzie gotowa. Można użyć od razu, lub zostawić w temperaturze pokojowej na czas przygotowania makaronu. Makaron ugotuj

Lejdi of the house
Ziemniaki z czosnkiem i szpinakiem. Pyszny dodatek do ryby. PRZEPIS 856

bardzo popularny w krajach bałkańskich. Warzywa tego raczej nie znajdziecie w polskich sklepach, z powodzeniem można je jednak zastąpić szpinakiem. Smakują podobnie. Takie ziemniaki pasują do ryb przyrządzanych na rozmaite sposoby – pieczonych, grillowanych czy smażonych. Zdecydowanie to jeden z naszych ulubionych dodatków, choć można je też potraktować jako samodzielne wegańskie danie. Przepis na ziemniaki z czosnkiem i szpinakiem(...)ryby Składniki: około kilograma ziemniaków, opakowanie szpinaku mrożonego w liściach (450 gramów), 4-5 ząbków czosnku, sól, pieprz, oliwa. Zrób tak: ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Bardzo ważne, aby się nie rozgotowały, gdyż wtedy będą się rozpadać. Na głębokiej patelni rozgrzej sporo oliwy, dodaj rozmrożony szpinak i trzymaj na ogniu często mieszając aż wyparuje

Kulinarna Polska
,,Duet warkoczy rybnych” 106

idealne na kolację wigilijną, rodzinny obiad lub przyjęcie w gronie przyjaciół. Warkocze podane z sosem śmietanowo- chrzanowym oraz cytryną będą smakowały każdemu! Dobrym połączeniem do ryby będą stanowić również bagietki czosnkowe lub pieczone ziemniaczki. Gorąco polecam!   Składniki: • filet z łososia • filet z halibuta • przyprawa do ryb • 2 ząbki czosnku • 2 plasterki cytryny • sól, pieprz, świeże zioła np. rozmaryn(...)tymianek • 6 łyżek oliwy Sos chrzanowy: • 2 łyżki śmietany 18% • 2 łyżki majonezu • 2 łyżeczki chrzanu śmietankowego • 1 łyżeczka soku z cytryny • pieprz świeżo mielony Sposób wykonania: Ryby myjemy i osuszamy a następnie przecinamy wzdłuż na około 20-centymetrowe paski, o szerokości około 2 cm każdy. Trzy paski związujemy na końcu nicią i zaplatamy w warkocz. Koniec również zawiązujemy nicią

Podróż w kulinaria
Pstrąg pieczony 127

dalej, może kiedyś uda nam się wypróbować go na cieście. Póki co dzisiaj możemy podzielić się z Wami naszym sprawdzonym przepisem na pstrąga. Ta ryba chyba nigdy nam się nie znudzi…   Pstrąg pieczony SKŁADNIKI: - 2 pstrągi - 2 łyżki masła - średniej wielkości cebula - 4 ząbki czosnku - połówka cytryny - przyprawy (sól, pieprz, tymianek, rozmaryn) - 2 łyżki olejku Rybę myjemy(...)następnie wkładamy do środka ryby, razem z czosnkiem oraz krążkami cytryny i cebuli. Pozostałe części cytryny i cebuli układamy na wierzchu ryby. Rybę dodatkowo możemy delikatnie pokropić sokiem z cytryny, ale trzeba uważać by nie przesadzić. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 2 sztuki SMACZNEGO!!!     Normal 0 21 false false false

Związek na patelni
MORSZCZUK W SOSIE ŚMIETANOWO KOPERKOWYM 197

pieczonego morszczuka w jeszcze lepszym sosie   Składniki: pół kg filetu z morszczuka sól,pieprz, słodka i ostra papryka olej rydzowy Semco szklanka smietany 30 % pęczek koperku sól,pieprz szczypta suszonych warzyw Wykonanie: Filet z moszczuka oprószamy solą, pieprzem , słodką i ostrą papryką. Układamy na blasze do pieczenia, podpiekamy ok 20 minut. Po 10 minutach od rozpoczecia pieczenia skrapiamy(...)olejem rydzowym, zeby nie było suche. Do garnuszka wlewamy smietanę, dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą,pieprzem ,suszonymi warzywami. Czekamy aż sos zg,ęstnie je często mieszając . Podajemy rybę na sosie . Do przygotowania tej ryby użyłam oleju tłoczonego na zimno- rydzowego.Posiada on jasnożółtą barwę i charakterystyczny smak i zapach, który bardzo mi się spodobał. Zawiera wielką ilość ca 90% kwasów nienasyconych

Z Majeczką w kuchni
Gotuj jak Jamie – Jamie Oliver czyli kupuj mądrze, gotuj z głową, nie wyrzucaj. 142

dlatego tutaj Jamie chce udowodnić, że pieczeń jagnięca może być wyjątkowa. Przepisy: pyszny placek z jagnięciną, król burgerów itp. VI- dania z ryb – w tym rozdziale znajdziemy podpowiedzi jak wybrać sprzedawcę ryb i jak najlepiej przyrządzić świeże ryby. Tak jak w poprzednich działach znajdziemy przepis na danie bazowe oraz przepisy z resztek. Pieczony łosoś, zapiekanka rybna z groszkiem(...)książki możemy zdobyć nie tylko wspaniałe przepisy, ale także pogłębić swoją wiedzę kulinarną. Jamie zachęca nas także do poznania swojego sprzedawcy, warzyw, mięsa czy ryb. Dowiemy się też jak wykorzystać resztki wina, tłuszcz z pieczenia mięsa czy świeże zioła. Książkę zdobią profesjonalne zdjęcia potraw oraz samego Jamiego i jego rodziny. Co mogę więcej napisać ? Zdecydowanie polecam każdemu, bo taka pozycja

noteskulinarnyfiga
Dietetyczny łosoś z pietruszkowym pesto 114

Najbardziej lubiana ze wszystkich ryb - łosoś. Dzisiaj w wydaniu dietetycznym, bo pieczona w piekarniku. Danie zdrowe, lekkie, super proste i bardzo wykwintne. Rybę ułożyłam na plasterkach pomidora, a pietruszkowym pesto obłożyłam dopiero po upieczeniu, by zachowało wszystkie wartości odżywcze i witaminy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w ziołach z folii 186

folię aluminiową, rolując jej krawędzie tak, żeby nie wypłynął sok Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym... ... i wkładamy do piecyka zmniejszając temperaturę do 180 stopni C Pieczemy 25 minut Jeden talerz to ryba, warzywa i kasza jaglana, a drugi talerz to ryba z burakami i ziemniakami :) Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Dorsz w ziołach z folii 203

folię aluminiową, rolując jej krawędzie tak, żeby nie wypłynął sok Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym... ... i wkładamy do piecyka zmniejszając temperaturę do 180 stopni C Pieczemy 25 minut Jeden talerz to ryba, warzywa i kasza jaglana, a drugi talerz to ryba z burakami i ziemniakami :) Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Lasagne z łososiem, szpinakiem i serem 84

pieprz. Szpinak dusimy przez 15 minut. Teraz przygotujemy farsz łososiowy: Można użyć dzwonków lub kostki z łososia, fileta. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Rybę zawijamy w lekko natłuszczoną folię i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. Po upieczeniu rybę rozdrabniamy. Na sam koniec przygotujemy sos beszamelowy : W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę(...)masłem. Na dno dajemy kilka łyżek sosu i układamy w następującej kolejności: makaron, szpinak, sos, makaron, łosoś, sos, makaron, sos. Ostatnia warstwa makaronu musi być dobrze przykryta sosem. Lasagne pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Gotową lasagne podajemy na ciepło. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Lasagne z łososiem, szpinakiem i serem 152

pieprz. Szpinak dusimy przez 15 minut. Teraz przygotujemy farsz łososiowy: Można użyć dzwonków lub kostki z łososia, fileta. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Rybę zawijamy w lekko natłuszczoną folię i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. Po upieczeniu rybę rozdrabniamy. Na sam koniec przygotujemy sos beszamelowy : W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę(...)masłem. Na dno dajemy kilka łyżek sosu i układamy w następującej kolejności: makaron, szpinak, sos, makaron, łosoś, sos, makaron, sos. Ostatnia warstwa makaronu musi być dobrze przykryta sosem. Lasagne pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Gotową lasagne podajemy na ciepło. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Karp po genewsku 95

żaroodpornej formie posmarowanej masłem. Dookoła ułożyłem drobno pokrojone warzywa, zioła i przyprawy. Karpia polałem winem, posoliłem, przykryłem folią aluminiową. Formę umieściłem na środkowym poziomie piekarnika, piekłem 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Rybę wyjąłem z piekarnika, przykryłem, aby nie wystygła. Sos z pieczenia przecedziłem przez gęste sito, zagotowałem. Dodałem resztę masła wymieszanego z mąką, zagotowałem jeszcze raz, cały czas

R'n'G Kitchen