ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:60/234)

Zakładanie zielnika w kuchni – porady i inspiracje 122

Rozmaryn Rozmaryn jest ziołem o mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu czy ryb. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami, szczególnie ziemniakami. Zawiera w sobie sporo antyoksydantów, które są podstawą zdrowego układu krążenia. Bazylia Podstawowa przyprawa do sporządzenia większości dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej. Doskonale łączy

Rozdomowiona
Kaszotto z warzywami 168

czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z gęstym jogurtem naturalnym jako potrawę jarską lub z dodatkiem pieczonego albo gotowanego mięsa lub ryby.     Składniki: 100g kaszy gryczanej 1 niewielka cebula 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem ok 200g brokuła (świeżego

Blog z Apetytem
Sałatka tabbouleh 157

smakuje po około 30 minutach od przyrządzenia, kiedy wszystkie smaki i aromaty wzajemnie się przenikną. Do czego podawać tabbouleh Tabbouleh stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczonych lub grillowanych mięs oraz ryb. Może być też podawana do takich dań jak falafel czy grillowane warzywa. Tabbouleh arabska sałatka z pietruszki  składniki na cztery porcje 4 łyżki kaszy bulgur

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym 143

stron. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Do cebuli dodajemy ketchup i mieszamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie porcje ryby przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na każdą wykładamy starte jabłko, cebulę z ketchupem oraz plasterki sera. Całość zapiekamy tylko do roztopienia się sera. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami

Domowy Smak Jedzenia
Biała fasolka w pomidorach po hiszpańsku 212

świetnie będzie pasowało też jajko w koszulce. Fasolkę można zjeść samą jako szybki i syty obiad czy kolację, ale można ją też wykorzystać jako dodatek do pieczonych czy smażonych mięs i ryb. SKŁADNIKI 2 bardzo duże albo 4 małe porcje 2 puszki białej fasolki, 450g fasolki po odcieku 1 puszka pomidorów bez skórki w passacie pomidorowej, 400g + pół puszki

Karo in the Kitchen
Sałatka Waldorf z surowym brokułem i odchudzonym sosem majonezowym 154

włoskie orzechy stają się maślano-gorzkie i przełamują całość. Sałatka pyszna jest sama – na śniadanie, lunch czy lekką kolację, ale pasuje też do gotowanych, smażonych i pieczonych jasnych mięs i delikatnych ryb. Mieszamy w miseczce majonez, ocet jabłkowy i lekki jogurt naturalny. Ten sos to kompromis między zdrowym a rozpustnym – stosunkowo niewielka ilość majonezu zostaje podbita przez dodatek octu

Karo in the Kitchen
Flądra pieczona z przyprawą bosforską 185

skład przyprawy wchodzą: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, sól i cukier. Przyprawa nadaje potrawom charakterystycznego, orientalnego smaczku. Wypróbujcie koniecznie. W połączeniu w rybą spisała się znakomicie. Flądra pieczona z przyprawą bosforską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM 140

płaskim naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, miód, musztardę, czosnek i sok z cytryny. W przygotowanej marynacie obtocz rybę, przykryj i odstaw na kilka godzin do lodówki. Rybę przełóż do naczynia do pieczenia, piecz około 15 minut w temperaturze 190°C. W międzyczasie obierz jabłka i pokrój je na ćwiartki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj jabłka i rozmaryn, duś na małym

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dorsz musztardowy w papilotach. Dieta - szybka przemiana 143

następnie osuszyć papierowym recznikiem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Na górze ryby, na stronie bez skóry rozsmarować musztardę. Zapakować w przycięty na rozmiar ryby pergamin, boki związać sznurkiem piec w 180`C około 20 minut. W międzyczasie ugotować na parze brokuł, około 8 minut ostrożnie rozciąć pergamin (gorąca para!). Podawać z plasterkami cytryny i natka zielonej pietuszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba pieczona w pergaminie. Karp zapiekany z pieczarkami. 184

wewnątrz). Skrapiamy ją sokiem z cytryny, kładziemy na pergaminie. Nakładamy na nią pieczarki oraz natkę pietruszki. Można dołożyć jeszcze bardzo cieniutki plasterek cytryny.  Tak przygotowaną rybę zawijamy w papier do pieczenia tworząc kopertę i wsuwamy do piekarnika na 40 minut. Podajemy najlepiej gorącą :-) Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sos jogurtowo-cytrynowy 148

Delikatny sos  jogurtowo-cytrynowy świetnie sprawdzi się  jako dodatek do ryb, mięs, świeżych warzyw czy  pieczonych ziemniaków. Polecam :) Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego sok z 1/2 cytryny starta skórka z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, sól Wykonanie: Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.  Jogurt wmieszać ze skórką i sokiem z połowy

magiczna kuchnia Kasi
Łosoś z pieca z pomidorkami 153

plastry cytryny słodka papryka sól morska pomidorki koktajlowe Piekarnik 200 stopni. Rybę umyj i osusz papierem. Oprósz solą i papryką, połóż 2 plastry cytryny.  Do ryby dodaj umyte pomidorki i piecz ok 30 minut

AZgotuj!
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 178

dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam, bo jej wykonanie to 5 min. Porcja dla 2 osób. Drukuj Sałatka z ogórków i czerwonej cebuli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 duży ogórek

Mieszam w Garnku
Buraczki z papryką i cebulą ( w słoiki) 150

Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! :) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 1/2 szkl. octu 10% 2 płaskie

Kolorowy Przepisownik