ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:65/234)

EKSPRESOWY OBIAD - DIETETYCZNY, PIECZONY ŁOSOŚ + LENIWE PIEROGI Z BATATÓW + BRUKSELKA W DIPIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM. 208

zmiksować) składniki próbując smak i zmieniając proporcję dodając musztardy/miodu/przypraw. Nic wielkiego, no... oprócz smaku. ŁOSOŚ! To dietetyczna, szybka wersja. Pieczemy go "na sucho" bez dodatku tłuszczu. Szczerze mówiąc taki właśnie smakuje nam najbardziej bo nic (prócz przypraw) nie zakłóca smaku ryby za którą szalejemy. Upieczony w ten sposób łosoś jest delikatny, rozpływający się w ustach. Mimo, że siedzi chwilkę(...)samym naszemu podniebieniu. Tak przygotowanego łososia możemy też później podgrzać. Zawijamy dokładnie folię i w takim srebrnym papilocie nasza ryba ma idealne warunki do zmiany temperatury bez uszczerbków na smaku, zapachu, "konsystencji", czy czymkolwiek innym. Oczywiście możemy go też piec z łyżką masła, ale... szczerze mówiąc szkoda smaku łososia. Rewelacyjnie (przynajmniej dla nas) smakuje także schłodzony w lodówce

Wypisz Wymaluj
Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut 259

Pieczony łosoś to jedno z ulubionych dań mojego męża. Jeśli ma ugotować obiad, to jego pierwszym pomysłem zawsze jest właśnie łosoś w tym wydaniu. Dlaczego? Bo przygotowanie obiadu dla całej rodziny, włącznie z niemowlakiem, zajmuje 5 minut. Potem trzeba już tylko poczekać, aż piekarnik wykona robotę za nas. Maluchy mogą jeść taką rybę od 7 miesiąca życia. Na samym

Dieta bez mleka
Makaron z groszkiem i łososiem 140

ryby. Dzisiaj nie miałam w planie gotowania sosu ale przyszło mi na myśl, że przecież mogę zrobić groszkowe pesto i wymieszać z makaronem. Często łączę groszek z rybą . Równie często mi się zdarza zmiksować groszkowe pesto . Makaron z groszkiem i łososiem to smaczne danie dla całej rodziny. U mnie bez wyjątku wszyscy je lubią. Makaron z groszkiem Składniki(...)malaksera razem z czosnkiem, ziołami, oliwą i migdałami. Zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj pesto z makaronem, groszkiem i parmezanem. Nałóż makaron na talerze, na wierzchu połóż kawałki pieczonego łososia i posyp parmezanem. Smacznego!     The post Makaron z groszkiem i łososiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
OBIAD ROBOTNIKA #3: HALIBUT PIECZONY Z ZIEMINIAKAMI, KALAFIOREM, SELEREM I SOSEM MIODOWO-CZOSNKOWYM 207

Halibuta umyć, oczyścić z łusek i pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i ułożyć na dnie blachy do pieczenia. Ziemniaki wyszorować i pokroić na połówki. Kalafiora, marchew, pora i cytrynę umyć, pokroić i razem z ziemniakami poukładać w wolnych przestrzeniach dookoła kawałków ryby. Cebulę pokroić(...)piórka i rozsypać na całości razem z listkami bazylii. Sos robimy z kilku łyżek oliwy, łyżki miodu, pieprzu i pokrojonego w kosteczkę czosnku. Polewamy nim rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 100 minut, aż warzywa będą miękkie. Na drugi dzień idziemy do rybaka/marynarza i opowiadamy, jak bardzo nam smakowało

GRUBY WAŁEK
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym z frytkami z selera 614

swojego dziecka. Ale czy każde dziecko lubi rybę? Ryba w sosie śmietanowo koperkowym to alternatywa dla tych, którzy średnio przepadają za tradycyjnie podana rybą z patelni. Zdrowym dodatkiem do naszej rybki są frytki prosto z pieca, ale nie ziemniaczane, ale te selerowe. Zakochanie gwarantowane :) Polecam :)    Składniki: 5 dużych płatów ryby morskiej duży pęczek koperku  300ml śmietany(...)miseczki, dodajemy do niej sól, pieprz i drobno posiekany koperek. Mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Wlewamy 3 łyżki sosu na dno naczynia i układamy delikatnie rybę. Zalewamy ją sosem smietanowym i wstawiamy do rozgrzanego do 190stopni piekarnika na pół godziny. Seler obieramy i myjemy. Kroimy go na grube talarki, po czym dalej przekrajamy aby tworzył frytki

ChilliJemy
Ryba w Cieście z Frytkami - "Fish & Chips" 504

białej ryby (mintaj, dorsz) ciasto: 150 g mąki pszennej 75 ml wody 100 ml mleka jajko łyżka octu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli i pieprzu ponadto: sól pieprz koperek w proszku olej do smażenia Ryba w Cieście z Frytkami - "Fish & Chips" - Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki, a następnie smażymy w rozgrzanym oleju do zrumienienia. Ciasto(...)octem miksujemy, a następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Odstawiamy na ok. 10 minut do "napęcznienia". Filety kroimy na kawałki (zwykle jeden filet dzielimy na dwie części) - przyprawiamy niewielka ilością soli, pieprzu oraz koperku. Rybę zanurzamy w przygotowanym cieście i wkładamy bezpośrednio na rozgrzany olej

Słodka Strona
Wtorek: Sałatka z pieczonych krewetek i cieciorki 143

Pożywna sałatka warzywna, która spokojnie może wystąpić w roli lanczu. Upieczona cieciorka i krewetki zapewnią spory ładunek energii na cały dzień. Czas przygotowania : 25 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Jaglane kotlety z rybą i szalotką 155

masy formujemy kotlety, które obtaczamy w mące i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane jaglane kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 35-40 minut. Jaglane kotlety z rybą i szalotką podajemy na gorąco jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw. Więcej o kaszy jaglanej i jej dobroczynnym wpływie na zdrowie można przeczytać w poście

My Chcemy Jeść
Łosoś z konfiturą z białej cebuli 109

cukrem. Płaty ryby oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w ukośne paski szerokości około 5-6 cm. Na patelnię wlać trochę oliwy, ułożyć na niej papier do pieczenia, wlać na niego trochę oliwy, rozgrzać. Układać rybę skórą do dołu. Smażyć na sporym ogniu, aż skórka ładnie się zrumieni. Następnie odwrócić rybę na drugą stronę i smażyć około minuty. Na talerz wyłożyć konfiturę

królestwo garów
Niedzielny obiad rodzinny. BIODRÓWKA PIECZONA. 250

Leniwie podnoszę się z łóżka. W uśmiechem na twarzy uzmysławiam sobie, że w końcu mogę porządnie dziś wypocząć. Zakładam jakieś pierwsze lepsze łaszki i myka do

W kuchni Karmel-itki
CAMEMBERT Z PIECA. 213

Tylko blask świec nikło oświetla salon. Sączy się gdzieś w tle romantyczna nuta, pośród głuchej ciszy wieczoru. Stół zastawiony elegancko i wykwintnie, acz skromnie nieco. Wystarczy

W kuchni Karmel-itki
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 127

CAJUN: Mieszanka z południa USA. Nadaje wspaniały aromat m.in. kurczakowi, rybom, wołowinie i wieprzowinie. Świetna też do pieczenia ziemniaków. Zmiel: po 2 łyżki ziaren białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw

JejKuchnia
Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym 119

filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonej papryki 1 szczypta chilli 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz olej do smażenia     *** Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** W misce mieszamy jajko z mąkami oraz proszkiem do pieczenia *** *** Dodajemy

Blog z Apetytem
Opiekane śledzie w zalewie galaretkowej 578

lodówki. Tak przygotowane śledzie muszą postać przynajmniej dwa dni, aby smaki się przegryzły. W słoikach w tym czasie powstanie pyszna galaretka *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ PSTRĄG PIECZONY W PIETRUSZCE Z MASŁEM CZOSNKOWYM PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Opiekane śledzie

Blog z Apetytem
Dynia pieczona 271

Dynię zapiekaną z serem feta można zjeść na ciepło jako samodzielny posiłek. Można do niej ugotować ulubioną kaszę np. pęczak lub wymieszać z risotto. Dynia pieczona stanowi też świetny dodatek do ryb i wieprzowiny. Po zblendowaniu powstanie Ci pyszna pasta dyniowa z serem, którą można smarować kanapki

AniaGotuje.pl
Puree ziemniaczane 291

jest to szklanka, dwie zielonego rozmrożonego groszku lub marchewki zmiksowane ze śmietaną, masłem lub/i mlekiem na gładko i dodane do utłuczonych ziemniaków. Zielone puree podaję do ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli chodzi

Zasmakuj Kuchni
Łosoś ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowo-koperkowym 140

Dzisiaj na obiad przygotowałam dla Was coś co rozpływa się w ustach. Idealnie połączone składniki tworzą jedną całość. Ryba może być dowolna - ja wybrałam pieczonego łososia bo akurat kawałek został mi z kolacji. Szpinak w tym przypadku jest świeży a dobór serów zależy tylko od Waszych kubków smakowych. To co? Zaczynamy gotować? Składniki : * 200g łososia pieczonego bądź wędzonego

Magiczne Życie Marty
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 157

muszkatołowej sól, pieprz do smaku garść rukoli łyżeczka ziaren sezamu Wyciągnąć tuńczyka z lodówki i odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu

Dietolog
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 219

śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych, a jakże pysznych pomysłów

SMYKWKUCHNI
Sałata rzymska smażona lub grillowana 228

posyp przyprawami. Obierz czosnek i przekrój ząbek na pół rozgrzej dobrze patelnię lub grill, piecz sałatę z każdej strony, aż sie zrumieni (2-3 minuty). Do pieczenia ułóż czosnek podawaj do mięsa, ryb lub z grzankami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Groszek z marchewką i dynią 203

mrożonek? Ja proponuję groszek z dodatkiem dyni i marchwi. Celowo dałam więcej groszku, by ten dodatek do obiadu nie był za słodki. Polecam do pieczonych, duszonych czy smażonych mięs lub ryby. Składniki: 1 opakowanie mrożonego groszku po pół opakowania mrożonej marchewki i dyni 1 łyżka mąki przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu - ok. 1 płaskiej łyżeczki ok. 1 łyżki

Czerwień i błękit
Staropolski bigos postny i przepisy na potrawy świąteczne 227

leśnymi  (Wege) Uszka z grzybami (Wege) Karp smażony z sosem szarym Wigilijna kapusta z grochem    (Wege) Suszone grzyby w cieście piwnym  (Wege) Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś Pasztet rybny Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie marynowane w oleju lnianym Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka lwowska INNE POTRAWY WIGILIJNE

Codziennik Kuchenny
KARP W SOSIE IMBIROWYM 300

ml.bulionu 2 łyżki kremówki sól pieprz cukier ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Rybę myjemy,osuszamy,nacieramy solą oraz pieprzem ziołowym.Cebulę i cytrynę kroimy w plasterki i obkładamy nim rybę.Rybę owijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 min.w temp.180st.Teraz zabieramy się za sos: imbir ścieramy na tarce,czosnek obieramy i siekamy.Na patelni rozgrzewamy oliwę,wrzucamy czosnek i imbir.Po chwili wlewamy bulion i kremówkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekologiczne produkty Danival. 146

śmietanka i białe wino, które sprawiają, że smak jest bardziej wyrafinowany. * Kremowy sos cytrynowy - odświeżający, dobry do potraw o mało wyczuwalnym smaku, tj. np. schab czy ryba. Mi szczególnie dobrze pasuje do pieczonej dyni i marchewki. * Sos z zielonym pieprzem - lubię zielony pieprz, dlatego ten sos również mi posmakował. Fajnie komponuje się z ziemniakami, kalafiorem i brokułem w zapiekance

Poranek na słodko
Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 184

lodówki na kilka godzin.  Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę po obu pod przykryciem do zrumienia i przysmażenia skóry. Podawać usmażoną i gorącą rybę z salsą pomidorową. ----- Podobne: Karp pieczony Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Leszcz w pomarańczach Nie wiem dlaczego, ale do tej pory nie przeczytałam ani jednej książki Paulliny Simons .  Znajome od kilku

Weekendy w domu i ogrodzie
Prosty pomysł na figi! 165

śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych, a jakże pysznych pomysłów

SMYKWKUCHNI
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 137

apetycznymi zdjęciami, krótkimi informacjami o autorce, jej zdjęciami oraz miejscem na własne notatki . W książce można znaleźć przepisy m.in. na: - sałatkę ziemniaczaną - sałatkę fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę

Di gotuje
Skrei smażony 95

Płaty ryby oczyścić, wyciągnąć ości, umyć, osuszyć. Pokroić w paski szerokości około 5-6 cm. Na patelnię wlać trochę oliwy, ułożyć na niej papier do pieczenia, wlać na niego trochę oliwy, rozgrzać. Układać rybę skórą do dołu. Smażyć na sporym ogniu aż skórka ładnie się zrumieni (około 6-7 minut). Następnie odwrócić rybę na drugą stronę i smażyć około

królestwo garów
Kilka pomysłów na... 170

właśnie nie robić takich podziałów w tym cyklu, że raz będzie cały post z pomysłami na ryż, innym na makaron, a innym na kurczaka, czy rybę, co o tym myślicie? :)  Domowe pieczone falafele ostatnimi czasami zakochałam się na nowo w ciecierzycy, z z racji wolnego czasu nie mogłam nie spróbować zrobić z niej tych o to małych cudów

More food, love and dreams
Zioła w kuchni - ROZMARYN 181

mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i grzybami. Ponadto doskonale komponuje się z czosnkiem oraz takimi przyprawami jak majeranek i cząber. Aromatyczne właściwości rozmarynu powodują, że jest wykorzystywany do marynat

Garniec Magalie
Łosoś pieczony w folii 123

Uwielbiam ryby ale zdecydowanie nie te smażone na tłusto w panierce, gdzie smak ryby zostaje zdominowany przez smak oleju i tartej bułki. Miłośnikom prawdziwego smaku ryb polecam przepis na soczystego łososia pieczonego w folii. Odkąd wypróbowałam go po raz pierwszy regularnie gości w mojej kuchni

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania