ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:72/234)

Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 132

oliwek z czosnkiem. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: warzywa – rybę – warzywa. Całość przykrywamy ciastem francuskim i pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut

Kuchnia Bon Appetit
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 171

przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz cytrynowy 132

przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kurkuma Wykonanie:  Oliwę mieszamy ze skórką cytrynową i odrobiną czosnku granulowanego. Rybę nacieramy solą, pieprzem i kurkumą, smarujemy cytrynową oliwą. Rybę odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią aluminiową.  SMACZNEGO! Do zabezpieczenia się przed poparzeniami w czasie pieczenia potraw polecam

Smak mojej kuchni
Co jeść zamiast pszennych tortilli? Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów. 149

omlety faszerujemy ulubionymi dodatkami i zawijamy najpierw dolną część do środka, by zabezpieczyć środek, następnie boki, tworząc otwartą kopertę.  Dodatki, przykłady: sałata ser feta pieczone mięso szynka dobrej jakości ser wędzony ryby wędzone rzodkiewka rukola salami papryka różnego rodzaju ogórki (korniszony, małosolne, kwaszone itp) Wasze pomysły, Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Klopsy z łososia 126

bułce tartej. Jeśli masa byłaby za rzadka dodać trochę bułki tartej, ale nie za dużo bo będą sucha. Jak lubicie można dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb. W nagrzanym piekarniku do 190 C piec klopsiki, położyć je na raszkach, żeby z obydwu stron ładnie się przypiekły. Można też położyć na blaszce, ale w połowie czasy odwrócić. Piec

Kuchnia Pokoleń
Żurawina do mięs 175

czasu i gotujemy ponownie do momentu, aż wino się zredukuje, a żurawina będzie mieć gęstą konsystencję (coś jak marmolada). Podajemy z mięsem, choć do ryby również jest wyśmienita. U mnie z pieczonym łososiem i gotowanymi warzywami. Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Żurawina do mięs 182

czasu i gotujemy ponownie do momentu, aż wino się zredukuje, a żurawina będzie mieć gęstą konsystencję (coś jak marmolada). Podajemy z mięsem, choć do ryby również jest wyśmienita. U mnie z pieczonym łososiem i gotowanymi warzywami. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi 144

cytryny Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić mieszanką ziół do ryb. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie zrumienić kawałki ryby skórą do dołu. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać wierzch tartą mozzarellą. Na wierzchu ułożyć połówki pomidorków koktajlowych

Czerwień i błękit
Pstrąg zapiekany 97

solą, pieprzem  i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe,  cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła.  Przyprawy możemy możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam

Łycha smaków
Dorada po grecku 125

myjemy i suszymy za pomocą ręcznika papierowego nacinamy delikatnie, doprawiamy i nadziewamy cytryną i oregano. Na folię aluminiową wlewamy niewielką ilość oliwy. Obtaczamy w niej dorady. Ryby zawijamy pojedynczo w tzw. cukierek i pieczemy na grillu 10 minut z każdej strony

AZgotuj!
ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 115

stopni, łososia w naczyniu żaroodpornym wstawiamy do środka na mniej więcej 20-25 minut, w zależności od grubości ryby. Po tym czasie wyłączamy piecyk i wyjmujemy rybę. Jak chutney się dusi, a łosoś piecze bierzemy się za soczewicę. Wstawiamy wodę. Soczewicę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, gdy woda się zagotuje wrzucamy soczewicę i gotujemy 25-30 minut. Pod koniec

Martyna Cooks
ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 103

stopni, łososia w naczyniu żaroodpornym wstawiamy do środka na mniej więcej 20-25 minut, w zależności od grubości ryby. Po tym czasie wyłączamy piecyk i wyjmujemy rybę. Jak chutney się dusi, a łosoś piecze bierzemy się za soczewicę. Wstawiamy wodę. Soczewicę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, gdy woda się zagotuje wrzucamy soczewicę i gotujemy 25-30 minut. Pod koniec

Martyna Cooks
Dorada z grilla 148

dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam z ziemniaczkami z frytownicy ActiFry i surówką

Gotowanie jest łatwe
Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler 486

posiekaniu lub wyciskając sok, do wszelkich dań z kasz - posiekana doda takiego smaku i aromatu, że aż chce się jeść, jako dodatek do dań z ryb - np. ćwiartka podana na talerzu, do pieczonego mięsa, do marynowania mięs przed pieczeniem, do dipów, sosów i twarożków, do zup, do soków warzywnych. Skórka kiszonej cytryny jest delikatna w swojej strukturze, podobna

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sushi w pięciu smakach. 323

100g wędzonego halibuta 8 krewetek 6-8 paluszków krabowych awokado zielony ogórek czerwona papryka mango rzodkiewka szczypiorek majonez lub inne ulubione dodatki : surowy tuńczyk/ łosoś, ryba maślana, serek kremowy, krewetki w tempusze, pieczony łosoć, tykwa, pędy bambusa, kiełki etc. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Odmierzyć 1,5 szklanki ryżu, przepłukać kiklukrotnie aż woda z mętnej stanie się przezroczysta. Odstawić

DefinicjaSmaku